Witam z racji, że mój komputera swoje lata już ma a nowy wiedźmin 3 na nim nie ujdzie i zdecydowałem się na nowego.
I mam pytanie, mógłby mi ktoś pomóc Złożyć kompa? Żeby BO3 poszło na wysokich/ultra wiedźmin średnie/wysokie
Mój budżet wynosi 2500 zł( no chyba że jakiś wyjątek to dopłacę)
Nie masz zaufanego człowieka w swoim lokalnym sklepie? Tak jest najlepiej.
Mosz i źryj
www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2015?page=0,10
Intel Core i7 3.4 GHz - 1392,87 zł na morele.net
8 GB RAM - 327 zł na agito.pl
GeForce GTX 770 PALIT 2048 MB - 927 zł
suma: 2646.87 zł
jan118 - Super zestaw do 2500zł. Bez płyty głównej, zasilacza, dysku i obudowy... a z tymi wychodzi 1000zł więcej niż budżet autora. Zresztą po co pchać i7 do komputera do gier?
kit kat18 - Weź ten z purepc co zalinkował Ci Hennsen.
krzysiekx00 - Thx a mam jeszcze kilka pytań:
-O co chodzi z drugą pamięcią ram oraz drugim dyskiem twardym ? Czy jest to potrzebne do komputera ? A jeśli tak to jakie polecacie ?
-Jaką polecacie Kartę siecową Wi-FI , kartę dźwiękową do dobrego bassu?
EDIT:
A no i jakie chłodzenie ? :/ Najlepiej na powietrze oraz ciche.
Kolejny EDIT xd : Jaka obudowa ?
Sorka , teraz mi się przypomniało : Listwa zasilająca jest potrzebna ? A jeśli tak to jaka ?
Skoro pyta o przedłużacz to monitora, myszki, klawiatury pewnie tez nie ma
-O co chodzi z drugą pamięcią ram oraz drugim dyskiem twardym ? Czy jest to potrzebne do komputera ? A jeśli tak to jakie polecacie ?
Nie wiem, o co Tobie chodzi z "drugą pamięcią RAM", ale zapewne o to, dlaczego na zdjęciu są dwie kości. Otóż o nic nie chodzi, po prostu masz 8 GB rozłożone na dwie kości.
-Jaką polecacie Kartę siecową Wi-FI ,
Dowolną, serio. :P Osobiście wziąłbym jakiś odbiornik na USB, skoro chcesz jeszcze kartę dźwiękową.
kartę dźwiękową do dobrego bassu?
Do dobrego basu to spraw sobie w pierwszej dobre głośniki/kolumny/słuchawki, a dopiero potem się martw o dźwiękówkę. Ale jeżeli bardzo chcesz, to omijaj raczej tanie modele Creative; lepiej dołóż trochę hajsu i spraw sobie któryś z modeli Asus Xonar.
Thx , temat można zamknąć. Komputer sprawuje się świetnie ! :D