Oferta : allegro.pl/gamer-rtx-i7-9700k-ssd500-2tb-16gb-rtx2070-8gb-i7671687959.html?fromVariant=7671685741
Czy przy zasilaczu o mocy 600 W mogę podkręcić kartę i procek?
Typowy składak z allegro.
Procek za 2k - trzeba dać dobry by ludzie wiedzieli, że cały komp jest dobry.
Płyta głowna za 250zł - i tak kupujący nie ogarniają płyt głównych, a na czymś trzeba oszczędzić. Chuj w to, że nijak nie ma to sensu z prockiem za 2k.
Gówniana obudowa, ale są LEDY
Trialowy windows
Mam nadzięję, że pomogłem :)
Czyli nawet nie opłaca się podkręcać?
To nie jest kwestia opłacalności się lub nie. To kwestia braku możliwości podkręcania.
Jak napisał Legion - bałbym sie ten procek w ogóle włożyć do tej płyty.
I o windowsie wiem i mam zamiar zmienić go na 7
Płyta główna nie ma możliwości podkręcenia? Bo jeśli tak to słabo, w najbliższych latach będzie spory upgrade
Na zasilaczu 600W spokojnie byłbyś w stanie je podkręcić, ale nie w tym komputerze. Nie kupuj tego złomu, to coś ma:
- najtańszą możliwą płytę główną na chipsecie H310 który nie pozwala na podkręcanie - ja sam bałbym się uruchomić komputer z taką płytą główną i tym procesorem, sekcja zasilania jest naprawdę biedna i może nie wytrzymać takiego obciążenia zbyt długo
- najtańszy i najwolniejszy możliwy RAM, wygląda to naprawdę zle w high-endowym komputerze
- bardzo przeciętne chłodzenie - do 9700k przydałoby się coś lepszego
- obudowę jak z odpustu, o porządnym przepływie powietrza można raczej zapomnieć
Jak już kupujesz komputer za takie pieniądze to warto trochę dołożyć i kupić coś porządnego niż płacić za pierwszy lepszy złom.
Czyli będzie sporo zmian w najbliższych latach :/
Ja to jestem ciekaw czy przy tej plycie glownej sekcja zasilania wogole procka uciagnie. Ciekawe ile typ przycina na tym kompie, bo niechce mi sie liczyc, ale wyglada ze 500+ ma minimum.
To jest aż takie gówno?
Nie poprostu ta seria plyt glownych nie jest do takich prockow. Jak kupiles i nie odebrtales to dzwon i odwoluj tranzakcje :P
Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć, ale biorąc pod uwagę, że jest to jednen z najmocniejszych procesorów na rynku i zestaw kosztuje 6k to tak ta płyta W TYM ZESTAWIE TO GÓWNO
- Nie ma dobrej sekcji zasilania
- Nie ma chłodzonej sekcji zasilania
- Ma tylko 2 sloty na RAM
- Jest w formacie mATX
Cholera teraz to nie wiem co mam zrobić :/
Dziś kupione
Odwolaj tranzakcje bo na bank nie wyslal, zeby podkrecic tego procka musialbys wydac z 1k wiecej, bo pamieci to tez slabe sa :P
Nie mogę
Już hajs poszedł
Masz 2 tyg. na zwrot bez podania przyczyny.
Następnym razem poświeć choćby 1% czasu potrzebnego na zarobienie tych pieniędzy jak je w sensowny wydać.
W tym wypadku zacznij choćby do tego: https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzien_2018
edit: zły link
Mozesz, bo pewnie placiles karta lub przelwem bankowym, w niedziele nie robia tranzakcji wiec w kolejce czeka. Dzwon do banku odwolaj tranzakcje, banki maja 24/7 infolinie powiedza co i jak.
A co mogę zrobić jeśli nie odwołam transakcji? Da się jakoś zmniejszyć siłę procka aby płyta nie zdechła?
Sorry ale ten sprzet to gowno. Plyta bez mozliwosci podrecenia procka za 2 tysiace = zal. Do tego wolne pamieci RAM jak na zestaw za ta cene wlasnie przez ta plyte. Obudowa zalosna, ale wazne, ze sie swieci lol. Brak Windowsa. A do Windowsa 7, ktorego chcesz wgrac, nie ma sterownikow do nowych prockow itp.
Hajsik już jest na koncie sprzedającego ale czy da się jakoś zaradzić na tą płytę główną?
Ram i płytę mogę wymienić więc nie jest tak źle
Teraz temat to jest czy z tym gównem mogę coś zrobić bo to nie ja kupowałem więc problemik ://
Zobacz ten link https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzien_2018?page=0,13
DO tego obudowa i jest w miare pozadny, zasilacz bym wymienil na 650W lub wiecej :D
ale teraz to jest lekko za późno bo właśnie nie ja kupowałem a mam dostać więc jest problemik i mam pytanie czy da się coś z tym zrobić, mam w dupie podkręcanie ale czy nic się tutaj nie stanie z kompem? Nie chcę aby coś się z tym stało a płytę główną zmienię w najbliższym czasie, ram też ale to później jeśli chodzi o obudowę to mogę kupić inną i kompa do innej przełożyć
Masz 14 dni na zwrot, dzis kupione wiec komp nawet nie jest zlozony, dzwon do niego ze kompa nie chcesz i chcesz odwolac tranzakcje. Typ wala nie zrobi, bo widze ze troche czasu ma ten sklep, a za walki na 6k to sie idzie siedziec :P Powinien bez problemu kase odeslac, szczegolnie ze nic nie zrobile bo dzis niedziela :P
Szczerze to nie chce cie obrazac w zaden sposob, ale jak tego nie odwolasz bedziesz niemadry, lagodnie mowiac :P Cala sytuacja jest banalna do odwolania, a branie tego zestawu to wywalenie kasy w bloto min 600+ pln za nowa plyte glowna.
No właśnie pytałem tatę czy może zrobić zwrot ale powiedział że pieniądze poszły :P więc nawet nie myślę o tym aby przekonywać dlatego pytam czy to COŚ da się uratować
Wiem 100% mojej głupoty ale nie znam się na płytach głównych :/
Na tej płycie to ten procesor w niskonapięciowego się zmienia.
Edit: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/zwrot-towaru/ daj to tacie do przeczytania
a to tak źle z tym procesorem? Zbiorę to 600 zł na nową płytę główną i będzie dobrze
Wiec zrozum musisz skontaktowac sie ze sprzedawca w poniedzialek i powiedziec mu ze, nie chcesz tego komputera. Typ ma sklep zapewne nie bedzie zadnych problemow robic, bo kupowales w niedziele, a on zapewne nie pracuje w wolne dni. Wiec powinien kase odeslac na ten sam rachunek z ktorego przyszly. Jesli bedzie problemy robil to mu powiedz ze masz prawo do zwrotu towaru 14 dni bez podania przyczyny i ze z niego kozystasz. Na bank typowi nie bedzie sie chcialo bawic - skalada c- wysylac - odbierac bo sie na robi za darmo i tyle.
Tja to jestem w dupie no ale teraz wolę wiedzieć czy mogę zrobić coś w temacie płyty i procesora
Nic poza kupnem nowej, naprawde tak ciezko to zrozumiec ze zwrot to najlepsze wyjscie szczegolnie ze ten sprzedawca nawet nie zlozyl tego kompa i nie wyslal :P
Dobra teraz całkowicie zmieniam temat w jaki sposób będzie to źle działać (płyta + procesor) bo nie wiem jakie są skutki mojej głupoty
Sekcja zasilania(Jeśli wogóle wytrzyma) będzie się grzała i procesor będzie zrzucał zegary. Do tego procesora co najmniej 750zł na płytę główną trza wydać.
Zrozumialbym wziąć składaka za 2 tysiące, ale wydając ponad 6 tysięcy za składany sprzęt. To kilka razy bym w Google przestudiował każdy podzespołów jeśli nie miałbym pojęcia. Podjarałeś się że karta i procek to wysoka liga reszta przyćmiła oczy.
W dodatku ojca pieniadze na to poszły. Ludzie doradzają Ci abyś zwrócił towar. Masz do tego pełne prawo. Zrozumiałbyś bardziej gdyby to z Twoje kieszeni wszystko poszło.
Nie poszło wszystko ale teraz mi głupio bo dokładnie tak było że rtx + procek to super ale chciałbym wiedzieć jak będzie to działać
Dobra czyli procek będzie gorzej działał ale mogę przecież używać kompa 1-2h na kilka godzin a na płytę główną już hajs zbieram a potem na ram
Już po włączeniu kompa szybszy będzie pc z najtańszym celeronem.
Czyli im dłużej kompa używam tym będzie goręcej? Chodzi mi o to czy mogę grać na tym w gry czy jednak muszę bardzo limitować aby czegoś nie zepsuć
Nie wierzę. Przypomina mi się wątek jak gościu kupował iPhone 6 za 3 czy tam 4 tyś zł na raty.
Weź pokaż ojcu ten wątek na forum. Zrozumie, że popełniłeś błąd, zadzwoni do gościa i anuluje zakup. Trochę się powstydzisz, ale dupy ci nie spierze (chyba).
No właśnie mówiłem ale powiedział że hajs poszedł (kupiliśmy jeszcze monitor i klawiaturę ale akurat te były sprawdzane :P)
Gość was troluje a wy się dajcie jak dzieci. Przecież ta historia się kupy nie trzyma, koleś po zakupie i wydaniu 6tys dopiero pyta się co kupił, gdy ludzie mu tłumaczą to on jakieś brednie gada o graniu po 2 godziny bo się będzie przegrzewać, a na koniec nie może zwrócić kompa bo poszedł przelew? Ludzie nie dajcie się tak robić w uja.
To nie troll.
nie wierze, ktoś kto ma 6tyś złotych nie wybiera na chybił trafił bo skoro dorobił się takiej kasy żeby wydawać ot tak to musi być jakieś ogarnięty.
Z tego co widzę jest to młodszy użytkownik GOL'a. Sam napisał, że ojciec mu peceta zamawiał.
Weź człowieku anuluj ten zakup a nie kombinujesz z nowa obudową, płytą i pamięciami. Będziesz się potem bujał z tą remizową obudową?
I co z tego że pieniądze poszły na konto? Też miałem przypadki że zwracałem zakupiony towar po wpłacie na konto i nigdy większych problemów nie miałem. Pieniądze wracały na konto.
W ogóle dlaczego Allegro? Choćby na morele.net też składają kompy, a można sobie wybrać takie podzespoły, jakie się chce. W dodatku wątpię, żeby wyszło drożej. Tutaj nie ma się co zastanawiać. Tak, jak pisali inni, anulujcie transakcję. Jak sprzedawca się nie zgodzi (w co wątpię), to zróbcie zwrot w przeciągu 14 dni od otrzymania towaru. Nie ma co się wstydzić. To Wasze prawo.
To mobo do tego proca to tak troszq nie halo. W tej kwocie lepiej już wziąć najtańszego możliwego Asrocka Pro 4. Do tego spokojnie można by było dostać RTX'a 2080/1080Ti (dodatkowo mając już lepsze mobo).