Komentarze: Przybornik Rocka - jak sobie radzić ze stresem przy nagrywaniu?
Przyda mi się :).
Buhahahaha. Chmurki + miny = głośne wycie. Super! Idea zacna. Ogromny szacun za to co robisz. Myślisz o innych. To się ceni.
Najlepsza ta mina przy "Na pewno?" :D
Fajnie, że wychodzisz z tymi poradami do młodych (i nie tylko) twórców. Jestem pewien, że niejednemu się przydadzą :)
Ja tu sobie pozwolę skopiować moją odpowiedź na YT ;)
Rock przesadza ;) Ja to po prostu robię parę lat i w końcu zaczęło wychodzić naturalnie. Pierwsze filmiki kleciłem tygodniami, a nadal jeszcze jest przede mną mnóstwo do zrobienia i nie radzę się wzorować ;) Więc rada jest taka - jak to Rock ujął na początku - nagrywać, nagrywać, nagrywać ;)
Rock, ale osobiste zwierzenia :P
A tam w tle jest półka z grami, czy książkami? Może kiedyś pochwalisz nam się Twoimi zbiorami? :)
Mówisz Rock że lecisz na torrentach ? ;]
Świetne rady na pewno się przydadzą i czekamy na więcej :)
To jest kwestia, w której jesteśmy z Rockiem całkowicie różni - ja lubię gry w wersjach pudełkowych - on cyfrowych (steam, itp.)
Rock, kompletnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałem. Teraz widzę, że avatar bardzo fajnie dobrany. Filmik bardzo przyjemny, świetnie się oglądało. Pozdrawiam.
Tez inaczej sobie Rocka wyobrażałem :D
Przyjemnie się ciebie słucha, a i ciekawe video nagrywasz, a porady tego typu są bardzo spoko i mi się na pewno kiedyś przydadzą. Jakbyś nagrał jeszcze kilka takich porad było by fajnie :D
PS. zapuszczę taką bródkę, bo to zaj**iście wygląda ;P
@Rock.Jeżeli masz możliwość ustaw "manual focus" na swojej kamerze.Te problemy z ostrością to winna auto.Za każdym razem jak wykonujesz jakiś gwałtowny ruch kamera "się gubi" i szuka nowego punku odniesienia. Poza tym bardzo fajnie.Pozdrawiam
czy von zay nie było kiedys w gry-online lub w tvgry ? bo cos mi sie tak zdaje .
piotr432 -----> tak dobrze kojarzysz. :) Maciek Makuła również znany pod pseudonimem Von Zay kiedyś w TvGry.pl miał swój udział.... Jeszcze pamiętam jego Doomy Starców i Ogłoszenia Parafialne. Chyba jeszcze nadal się się branży gamingowej utrzymuje kręcąc nadal filmy na swoim suchym kanale na YouTube. Od czasu do czasu nagrań posłucham , gameplayów pooglądam , bo trzeba przyznać , że gadanie przychodzi mu niezmiernie łatwo. Ale nie o tym.
Rock - to bardzo miłe z Twojej strony , że w końcu postanowiłeś pokazać twarz i przestałeś ukrywać Swoją osobę pod płaszczykiem filmików z różnych gier ;). Samo video bardzo pasuje do treści , gdyż fakt , iż zdecydowałeś w końcu że tak powiem "wyjść do ludzi" jeszcze bardziej przekonuje tych troszeczkę bardziej nieśmiałych i mniej otwartych graczy do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami na fonii. Dzięki temu każdy może nabrać pewności siebie i w końcu przekonać się że gadać każdy może ( z tym że jeden lepiej ,drugi gorzej ;). Zachęcasz do tworzenia własnych nagrań i dokładania cegiełek do branży elektronicznej - to się ceni. :)
Rady uwzględnione w nagraniu są bardzo pomocne i jeżeli ja kiedyś się zdecyduję na ten pierwszy krok w stronę przemawiania do większej publiki , skorzystać z nich nie omieszkam .
Za to , co robisz należy Ci się Szacun
Rock - tak trzymaj :)