Komentarze: Battlefield: Bad Company 2 (beta) - test wydajności
Gra wymaga sporo optyamlizacji...
GTX275
C2D 3.1GHz
3GB RAM
i
20-30fps low
20-30fps medium
20-30fps high
20-30fps max
Śmiechu warte... To crysis i gta 4 juz są królami optymalizacji...
eee to spoko pójdzie mi na bank :D
w 1024x768 HD 4670 był lepszy od GTX 285??? ciekawe jakim cudem...
No nie ma tak strasznie pojdzie na bank ^^ dobrze zoptymalizowana jest jak na taka grafe i wydajnosc
Na najwyższych i dx10 chodzi lepiej niż dx9 i medium. Warunek? Wyłączona opcja HBAO
Coś mi się ten test nie zgadza :)
Na kompie z podpisu Z GTX260 w 1680x1050 AAx8 AFx16 miałem ~40fps...
losek92 - a powtarzane w treści słowo BETA BETA BETA BETA BETA nic Ci nie mówi?
Troche to głupie porównywać do finalnych wersji innych gier.
Ahahaha a ja na Saphire 5970 i i7 mam 1fps! Napisałem już do DICE i mam nadzieję że to poprawią.
Radki w becie tłuką dupę nVidii :)
Nie dziwię się, że mam taką płynność względem GTXów 285 :)
eee nie jest tak źle nie rozumiem czemu tak płaczecie ;) Jedynie powinni poprawić optymalizację względem GF bo jest tragiczna póki co...
Reavek, wiesz dice za czyna sie powoli wykrecac z optymalizacji i mówia ze robią cos ze pracują ale co zrobią skoro miesiac do premiery a gra zaczyna sie tloczyc juz przynajmniej miesiac przed wiec jak mają zdązdyc z wszystkim... ? Beta w grudniu jak miala byc to by wtedy pomoglo a teraz to takie o macie cieszcie sie ze wogóle macie. Mówią ze optymaslizują bo tu o kase chodzi, bo ujrzeniu bety wiele osób anulowalo pre-ordery. Choc ja tez slepo wierze w final version i nie anulowalem. Obym sie mylil ;)
Losek - zdaje sobie sprawe że bardzo mało czasu, ale naiwnie im ufam w to co mówili czyli że kod z bery jest troszke starszy i w dniu premiery bety mieli już nowszą wersje, wiem że to cholernie naiwne i mówią tak żeby gra sie sprzedała, ale cóż ;P
Obecna beta jest procesorożerna, więc nie trzeba mieć jakiejś uber karty. Ważny jest procesor co pokazuje tabelka z Pentium Dual Core chociażby.
Dlaczego na Phenom 9500 X4 2,2 GHz i GTS 250 512mb JA mam średnio 18 fps na maxa, a tutaj raptem około 35 fps?
powinienem, sądząc z testu mieć 30 klatek i mam... tyle że w menu :/
losek92 - GRA JEST ŚWIETNIE ZOPTYMALIZOWANA!! Mi na Q6600, 9600GT i 4 GB RAM DDR II chodzi na maksymalnych ustawieniach w 1920x1080 i nie schodzi poniżej 25 fps
Hehe NVIDIA daleko za ATI. Dobrze, że mam R4890 jest nadzieja, że nie będzie tak źle. Mam nadzieję, że w finalnej wersji utrzyma swoją przewagę. Poczekamy, zobaczymy.
losek92 - GRA JEST ŚWIETNIE ZOPTYMALIZOWANA!! Mi na Q6600, 9600GT i 4 GB RAM DDR II chodzi na maksymalnych ustawieniach w 1920x1080 i nie schodzi poniżej 25 fps
25fps...toż to się grać w tak dynamiczną grę nie da za bardzo przy 25fps i powie ci to każdy FPPowiec...
do singla jasne, ale do multi MOIM ZDANIEM to 2x za mało...
Dokładnie na multi nie powinno spadać poniżej 40fps. Wtedy można spokojnie grać.
Ktoś wie jakie funkcje DX11 wprowadzą w pełnej wersji ? Choć nawet jak wprowadzą teselację to mój Radek 5870 powinien udźwignąć.
powinno mi śmigać na najwyższych możliwych ustawieniach, a już się zastanawiałem czy nie wymieniać grafiki na nowego radka 5870
k4m >> Nie masz co zrobić z pieniędzmi? Poczekaj aż GTX 280 będzie gówno warty i wtedy zmieniaj, bo jak na razie jest to bdb karta.
k4m spokojnie CI pójdzie poczekaj na nowe stery bo Nvidia sie nie popisała .
Kolejny dwóch na to, że żaden producent nie stawia na innowacyjność oprawy wizualnej. Żaden nie rzuca się z pazurkami na najnowsze układu ATI. Niewykorzystany potencjał.
dajcie spokój z tymi pc-tami, konsola kosztuje tyle co bardzo dobra karta graficzna, a nie ma problemów ze sterownikami, aplikacjami itp., pc do lamusa
pawell - i sterowanie padem błahahahahahahaha
Konsola tak, to rozwiązanie dla kogoś kto nie ma wiele kasy. Ja osobiście wolę PC. Po pierwsze sentyment, po drugie płynność gry jest dużo lepsza (zaznaczam że jak mamy dobry sprzęt) po trzecie gry wyglądają lepiej na PC. Co nie znaczy że konsole to ZŁO. Podstawowa zaleta jest taka, że konsole kupujemy i po prostu gramy, nie wymieniamy podzespołów.
Jestem zadowolony, mam szybsze ramy niz w testach ( 1600 ) karte 5750, szybsdza plyte glowna no i 8gb tego ramu. wiec mysle ze napewno wszystko na full bez zaciecia bedzie :)
Bull shit, ja na i5-750 4gb ddr3 msi p55-gd65 i 9600GT 512 mam średnio 50 fps na 1024/768... jak zwykle jakies dziwne macie wyniki na tym GOLu -.-
No i pieknie nareszcie COS co wykorzysta i5 w calosci 'prawie' :) i to wszytko pieknie na 47 calach :)
Taaa tragicznie chodzi! Wszyscy grają, jedni na Radkach drudzy na GFach i jakoś każdemu chodzi. Ja tam nie narzekam a komp już dość stary. W mega super ekstra zoptymalizowanej modyfikacji quake 3 miałem trochę więcej fpsów ale za to jak się wdrapałem na komin na mapce underpass to z 60 fps robiło się 1, tak była super zoptymalizowana. Co do samego testu to moim zdaniem jest bezsensowny. Poczekajcie na finalną wersję i zróbcie test na singlu. W ogóle co to za praktyka robić test wersji beta i jakieś kombinacje z pustymi serwerami, absurd! Nie wiem co ten tekst ma w ogóle pokazywać? Domyślam się, że wiele nie zmienią przez ten miesiąc ale w końcu to gra nastawiona na multiplayer więc na samym początku w pierwszy dzień może pojawić się łatka i coś tam połatają. Nie ma mowy żeby w pudełkowej wersji dodali usprawnienia nad którymi teraz miejmy nadzieję pracują ale jestem przekonany, że w dniu premiery lub kilka dni później dostaniemy jakiegoś patcha. Nikt nie napisał jak szybko poradzili sobie z problemami na starcie, łątka wyszła chyba na drugi dzień, nie pamiętam dokładnie ale naprawdę bardzo szybko. Ja się bałem o to, że trzeba będzie zmienić komputer. Mam procesor quad core Q 6600, GF 8800 GT 4 GB ramu i płytę DFI blood iron za 265 zł. Cały sprzęt kosztował 3 lata temu niecałe 3 000 zł. W nowym BF BC 2 na win 7 mam około 50-60 pfsów na max detalach bez HBOA i AA. Moim zdaniem jak na 3 letniego staruszka który w chwili zakupu jakimś niesamowitym Hi endem nie był to całkiem nieźle. Także przestańcie straszyć jakimiś bzdurami, że żeby pograć trzeba mieć potwora bo ja i wielu moich znajomych gramy i każdemu jakoś chodzi, jednym na high drugim na medium ale wszyscy jakoś cisną i nie są specjalnie rozczarowani. Nie znam ich dokładnej konfiguracji sprzętowej ale zapewniam, że jest mocno zróżnicowana, jedni maja ATI drudzy INVIDIe i każdemu chodzi. Zabawa jest przednia i polecam każdemu kto lubi gry MP z prawdziwego zdarzenia.
Po pierwsze dlaczego ten test słowem nie wspomina o różnicy między działaniem gry na systemie 32bitowym, a 64bitowym?
Różnica jest kolosalna, polecam spróbować. U mnie na xp 32 jest tak 25-32fps, a na win 7 64 bit 30-45!
I to na dwóch rdzeniach. I nie tylko u mnie tak jest.
Po drugie- pamiętać że to test gdzie nie ma biegających postaci, wybuchów itp. Więc realne wyniki w GRZE będą zupełnie inne. Taki test nie pokazuje nic.
wedlug tego testu to optymalizacja jest genialna :OO
Znowu trafiam na test wydajności, znowu na gry-online, znowu mnie krew zalewa... No gwizdnijcie, Macieju!
Ludzie, wysuńcie jakieś sensowne wnioski z komentarzy pod Waszymi "testami", bo wielu z nas, laików i osób nie powiązanych z branżą software/hardware widzi Wasz brak kompetencji!
Przeczytajcie takie mini wprowadzenie do testowania PROCESORÓW, w którym również zostały zaczepione mimochodem karty graficzne.
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000-5 - strona zatytułowana "Metody testowania procesorów w grach. Selektywny dobór procesorów."
To jedynie w ramach wstępu do uniknięcia kolejnych i kolejnych wtop.
Ten test? Śmiech na sali. Wystarczy spojrzeć na liczbę fps'ów, a raczej ich cholernie podobne wyniki - to nie jest ZŁA OPTYMALIZACJA kodu gry, który tworzyli fachowcy, a jedynie przekłamania w Waszym źle przeprowadzonym teście, czy może, bez ogrudek - KOMPLETNIE ŹLE przeprowadzonym teście. Najpopularniejsza strona o grach w Polsce nie powinna pozwalać na zamieszczanie takich bubli, bo to zwykłe robienie wody z mózgu czytelnikom.
Kolejny, doprawdy świetny motyw: gdzie jest wykres minimalnej i maksymalnej ilości klatek na sekundę (prócz jedynie średniej, która niekoniecznie odzwierciedla komfort gry)? Gra może chodzic płynnie, może uzyskiwać wysoką wartość średnio wyświetlanych klatek na sekundę, ale niejeden gracz woli mieć 30 fps'ów w rzeczywiście stałej formie, aniżeli sekundowe przerywniki zjazdu płynności do 10, po czym sruu w 50 klatek/s, których NIE ZOBACZY w rozgrywce.
I proszę nie tłumaczyć swojej fuszerki i niesamowicie wyrównanymi wynikami tym, że gra wykorzystuje priorytetowo, w swym "źle zoptymalizowanym kodzie", procesor główny - nie tędy droga, panowie.
Moim skromnym zdaniem konsola jest lepsza..... ponieważ granie na 40 calowym telewizorze z kumplem przy dobrym piwku w grę taką jak NFL lub UFC( oczywiście innego typu gry też jak najbardziej się zaliczają) sprawia ogromną radość no i satysfakcje(np. jeśli kolega dostanie za przeproszeniem mocno w dupe). I jeszcze trzeba wziąć pod uwage, że za dobrego kompa trzeba zapłacić ok. 4tyś. A za tyle kasy to można sobie kupić PS3 i telewizor LCD
Econochris- Nie zgadzam się z tobą, że na kompie gry lepiej wyglądają niż na konsole...
Technika idzie w góre i może gdzieś tak za 2 lata(na bardzo dobrym komputerze) zobaczymy gry z taką grafiką, że szczęka opadnie;)
To crysis i gta 4 juz są królami optymalizacji...
Crysis ma świetną optymalizację. Gra ma po prostu spore wymagania, tyle. Na najniższych ustawieniach trudno znaleźć komputer który by go nie pociągnął.
Z GTA4 trudno się nie zgodzić.
heh powiem tylko tyle winxp 4gb ramu procek X4 955 radek HD4850 i co bym nie robil na pustym serwerze na max ustawieniach mam 60 fps, ten test to jakies nieporozumienie :P zostawcie takie rzeczy ludziom co sie na tym znaja :P
Mam i konsole (ps3) i PC ale PIEC zawsze bedzie lepszy do takich gierek ( i to i to na 47 calach uzywam) Ps3 uzywam do gier typu GoW 1,2,3 dante , AC2 i pro evolution. no i reszta sporotowych gierek. a kompa (ktory zawsze bedzie krolem) uzywam do bardziej wymagajacych precyzji(fpp) lub myslenia(rts) lub tego i tego :P Konsola jest rzeczywiscie tylko jak qmpel przyjdzie i gramy przy piwku oraz gdy mam ochote pieprznac sie przy kanapie i wesolo powciskac 12 przyciskow :P Wiecie czemu nie sa laczone serwery konsole + pc ? bo gracze na konsoli Dostali by NIEZLY WPIERDOL ;] of course w fps i rts ;p pozdro
Dla mnie każdy ma inny wynik, bo inaczej ma system zaśmiecony lub nie. W ogóle inaczej testował i tak są wyniki.
Grafa miedzy PC a konsolą się nie różni, bo oczywiście konsole tłumią potencjał PC.
@K4m nie wymieniaj karty...wedlug mnie te wyniki są jakieś nie pewne tak jakby "ustawione" moge wnioskować że są przeciw nVidii po to zeby wszyscy kupowali radki...lepiej zaczekaj na testy z innych stron...
CO WY K....WA MACIE DO TYCH KONSOL???? mam xboxa i ps3 i nie muszę czytać tych bzdurnych testów odnośnie klatek na sek, a wszedłem tutaj tylko po to aby poczytac wasze głupie komentarze fanbojów pc, CO WAS KU....A BOLI , ZE WASZE KOMPY - RZĘCHY NIE WYRABIAJĄ Z FPSAMI??? a ktos, kto ma konsole nie musi się o to martwic?? wogole to NIE uważam, ze grafa na konsolach jest jakas gorsza....przy dobrym tv oraz jego ustawieniach jak i dobrych ustawieniach (wielu laików kosnolowych wogole tego nie tyka, a pozniej narzekaja na gorszą jakosc obrazu na TV) konsoli obraz jest świetny...
.grajac wczesniej na pc jakos nie moglem uswiadczyc super EFEKTU , jaki teraz widze na swoim TV, tylko K....A ciągle jakies sterowniki bo kilka klatek wiecej..BLA BLA BLA, 3455 godzin spedzasz na tym aby skonfigurowac kompa dla tych 5 fpsów....szkoda czasu i PIENIEDZY!! no i prądu, a przede wszystkim nerwów....
Widać właśnie na tej grze że Radeony wygrywają nad wydajnością :D W końcu dobrze że przerzuciłem się na radka :D
3455 godzin spedzasz na tym aby skonfigurowac kompa dla tych 5 fpsów....szkoda czasu i PIENIEDZY!! no i prądu, a przede wszystkim nerwów....
Brawa dla debila, który spędza tyle czasu nie potrafiąc najprostrzych spraw załatwić normalnie.
Pawcio_xbox_Forever: twój nick mówi wszystko. "3455 godzin spedzasz na tym aby skonfigurowac kompa" wow! No comments!
EconochrisT---->Taaa. nawet jakbyś kupił kompa 4 albo 5 lat temu, to by ci nawet ta gra nie odpaliła, a spójrzmy przecież, że konsole mają po 4,5 lat (xbox 360, 5lat, Playstation 3, 4lata)także Pecetów nie można porównywać do konsol, to jest moje zdanie na ten temat
PS. BC 2 na mojej 360-tce śmiga nieźle ;D
Ja się to dziwie tylko czemu panowie pokroju "Pawcio_xbox_Forever" wchodzą na takie tematy jak ten, które w ogóle w rządnym stopniu was nie dotyczą ?? , ja nie mam konsoli i wątpię abym ja kiedykolwiek zakupił (dlatego tez nie wchodzę na tematy związane w jakimkolwiek stopniu z konsolami), ale także jej nie neguje rozumiem przecież ze dla niektórych osób spędzanie 3455 godzin na konfiguracje WINDOWSA !! sprawia problem i dlatego sięga za konsole (serio znam takie taborety co nawet własnej poczty nie potrafią założyć a co dopiero ja skonfigurować , a skąd ich znam, bo po prostu ja im ta pocztę konfiguruje! i to nie za darmo ), pamiętam raz w kafejce internetowej pewne stwierdzenie 10-latka kiedy na widok zdenerwowanego 18-20 latka (gra chłopakowi nie chciał się odpalić, ale tylko jemu bo reszcie użytkowników jakoś Mario nie stwarzało problemów) ze jak człowiek czegoś nie rozumie albo nie pojmuje to od razu twierdzi ze jest to głupie i niedorzeczne ??.Mam do was zdenerwowani konsolowacy (oczywiście mowie tu o osobnikach pokroju wyżej wymienionego "Pawcio_xbox_Forever") takie pytanie czemu się tak czepiacie NAS , że wydajemy tyle kasy na sprzęt który czasami przewyższa dwukrotnie konsole i dobry TV, albo to ze spędzamy tyle czasu na konfiguracje gry czy tez systemu lub całego PC?, bo odpowiedz jest prosta ( przynajmniej w moim przypadku), ponieważ sprawia mi to niesamowita radość i satysfakcje bo POTRAFIĘ!! to zrobić nie spędzając przy tym 3455 godzin i wyrywając sobie włosów garściami z głowy
U nie chyba pójdzie na maxa albo średnich na 1280x768 co myślicie?
ja mam GF 8600 GT 256mb,Core 2 duo E4300 1.8GHZ gram na niskich bez przycinania w 1280x1024 nie potrzebuje wyższych ustawień ,na niskich bardzo ładnie wygląda,nawet lepiej niż cod 4 na średnich
NIE jestem laikiem komputrowym ale wiem , że trzeba posiedziec nad pc aby go dobrze skonfigurowac...ile razy mieliscie problem (czasem) aby odpalic gre, szukaliscie rozwiazan po forach, wkurzaliscie się bo cos wam nie odpalilo?? na konsolach tego nie ma...a wy ciągle sie czepiacie ze sterowanie padem w fpsach jest do d.... A POGRALISCIE PADEM W FPSY??? pewnie nie, bo nie kazdy ma konsole w domu i pc... pograjcie padem od ps3 (moim zdaniem jest lepszy od pada xboxa), który jest bardzo czuły ....pograjcie kilka DNI na konsoli w fpsy , a zobaczycie o czym mówie...headshot na padzie nie stanowi problemu, bez asysty celowania, ktorej nie ma....no chyba ze sobie ja wlaczysz....kwestia pogrania i przyzwyczajenia...
sam gralem w cs'a na pc (kilka lat), więc znam ten temat od podszewki i nie uważam aby celowanie na padzie było tragiczne, wrecz przeciwnie...a ile gier jest na konsole takich gdzie gra na pc , bez pada, jest tragiczna....poza tym o czym mowimy, piwko , duzy tv, wygodny fotel, a nie garbienie sie do monitora przy biurku....sama wygoda,,,, odpalasz gre na konsoli i o nic sie NIE MARTWISZ!!!!
Konsola, konsola, konsola... ile można? Według mnie granie na konsoli jest nie wygodne, młócenie na padzie w takie gry jest męczące(dla mnie). Zresztą, przez szperanie w sterownikach, kombinowanie itp. czegoś się nauczymy niż wrzucenie płytki do napędu i granie, idziecie na łatwiznę konsolowcy, ale to wasza decyzja - i moje zdanie.
@ Papik
Muszę Cię zmartwić - artykuł do któego dałeś link, jest mojego autorstwa. I ten test (bad company2) popiera się na tych samych zasadach, co to "testowanie procesorów w grach". Problem jednak polega na tym, że to Ty nie rozumiesz na czym polega testowanie procesorów w grach oraz czym różni się właśnie od tego testu tutaj. Tutaj nie testuje procesorów, a karty graficzne i najwyższy czas żebyś to zrozumiał.
Ruszy na 2 rdzeniówce 5800+
Geforce 8800GTS
2GB Ram
Winda XP
??
Na średnich dam radę pograć ?
wskazówka dla tych którzy mają znośne pecety: na początku odpalcie gre na haju pograjcie tak chwile nawet jeśli bedzie przycinało( tak ze 3 minuty) potem zmieńcie na minute na średnie i znowu zmieńcie na high i będzie smigało, nie wiem ale to chyba jakiś bug. przynajmniej u mnie działa i u moich kumpli.
Jestem nastawiony na zakup pc - tak na 97%, gram w demo na x'ie co mi sie zadko zdarza bo nie lubie pada do shooter - ale pole bitwy mnie poprostu oczarowalo. bedzie hit pc jesli nie zrypia tej wydajnosci.
Konsole FTW!
SzogunMC - a od kiedy gry mają w jakie się grywa "mają uczyć" (oczywiście są wyjątki od reguły). Mi osobiście taka wiedza jest nie potrzebna, kupuję grę, wkładam do napędu i gram. A nie muszę się zastanawiać czy mam wszystkie sterowniki, czy mi pójdzie, jakie będzie obciążenie procesora, karty graficznej itd...
Nie mówię że gra ma uczyć, nie chodzi mi o fabułę/przekaz lecz o umiejętność rozwiązywania problemów(sterowniki itp.). Większość dzieciarni, zamiast sama pokombinować spamuje fora żałosnymi pytaniami - typu "Mam nową klawiaturę i mi laguje, co robić?"
Narzekacie na konsole a prawda jest taka że jak sie dokupi odpowiedni sterownik jak np FragFX to mozna spokojnie pocinać w fps, sterując jak na PC i nie musieć wydawać co rok 2000 na upgrade kompa żeby dało się grac w dobrych detalach. Grając w grę na konsoli widać że jej wersja PC ma lepsza grafikę i więcej FPS (czasem, jak się ma dobry piec) ale na konsoli siedzi się dalej i detali się nie dostrzega tak dobrze z 4 metrów jak patrząc na monitor pc z 70 centymetrów.
Ja nie wiem czy tu są naprawdę samy taborety , co mnie kurcze obchodzą konsole i ich prostota użytkowania , nie będę robił pokłonów nad sprzętem który w 95% użytkowania robi wszystko za mnie , czy wy nie potraficie tego pojąć ze ktoś lubi grac na innym sprzęcie niż wasz, ludzie dajcie spokój , ja już wcześniej napisałem ze konsol nie neguje, jeśli ktoś woli nie mieć problemów z grami na PC to niech kupi konsole ale niech nie neguje PC tylko dlatego ze sam ma z nim problemy, wielu znajomym to powtarzam zwłaszcza wtedy kiedy wyskakują mi z co to nowymi problemami związanymi z grami na PC, ale JA takich problemów nie mam wiec po co mam bawić się z konsola , jeszcze raz powtarzam PC nie sprawia mi żadnych problemów!!, czerpie radość, przyjemność, wiedzę i satysfakcje z tego ze owego PC posiadam i potrafię się nim posłużyć czy wreszcie jakiś rdzenny konsolowiec potrafi to pojąc??
Popieram wypowiedź Sebo1020 w 120% :)
Sciagam bete ;p
Ja także popieram Sebo1020. Mimo że mam konsole nigdy nie mówię co jest lepsze i co gorsze każdy sam sobie zobaczy. Ja uwielbiam grac na pleyu i na PC tak samo mimo że już wiekowy jest :) pozdrawiam
Czyli mi na maxa pójdzie gierka. Mam nadzieje, że jeszcze troche podrasują bo z 23-26 fps'ami to troszkę lipa, ale da się bez problemu grać :D
na tej stronce jeszcze mają dużo kluczy http://www.projektassassin.pl/3554.html
sebo1020 ja również się z Tobą zgadzam,jeżeli ktoś nie może sobie pozwolić na kompa z najwyższej półki to zostaje mu konsola.Ci którzy mają mocny sprzęt nie narzekają i nie wypisują pierdół na forach...Pamiętam jaki lament był o GTA4,że słabo chodzi a to,że coś innego itd.Ja do dziś cieszę się tą grą w roz 1920\1980 maks detale i aa x8 mam stale 56 klatek.Więc albo uzbierajcie sobie sporo kasy i kupcie sprzęt który nie będzie sprawiał problemów albo zostaje konsola i do przodu.:)pozdro
@ tomasz.niechaj
W takim razie zwracam Panu honory i z bólem przyznaję się do błędu.
Już nie będę podważał Pana kompetencji, choćby ze względu na zalinkowany przeze mnie, naprawdę świetny artykuł Pana, jak się okazało, autorstwa.
A teraz podziękuję, bo głównie bazując na tamtym teście, wybrałem parę dni temu procesor (E5400), z którego jestem bardzo zadowolony.
Po przesiadce z trzyletniego E4300 widzę sporą różnicę (E5400 @ ~3,4GHz) w grach, jak i Okienkach. :)
Wcale nie ma takich wymagan. Z tego co widze, powinno mi chodzic na maksymalnych detalach i z wygladzaniem przy 1680x1050.
raziel - ja mam problemy przy medium czasem....raz chodzi ok na high,a raz 13fps na low ;/
C2D E8400,4Gb ram,Gtx 260
Ciekawe czy jeszcze w trakcie BETY poprawią wydajność, jeśli nie to mam nadzieje że chociaż wydadzą demo.
pr0gh0stpl - to by wygladalo na slaba optymalizacje gry. Kiedy spadaja ci klatki na sekunde? Moze podczas rozwalania otoczenia?
Mnie ciekawi ile zajmie ta gra.Pewnie do 10GB, a może i więcej.
Mam bete i klucz, może zrobie z siebie debila ale nie wiem gdzie wpisać klucz... bo nigdzie nie mogę. Zainstalowałem bete, i mam wszystko opcje te sprawy, jak klikam login to jest failure connected to ea online ... no ale nawet nie ma gdzie wpisać czegokolwiek... to co z tym zrobić xd ?
Jeżeli chodzi o optymalizację ta gra to żenada. Do premiery naprawdę muszą to poprawić. Na 9600 GT naprawdę powinienem komfortowo pograć na medium w rozdzielczości 1024x768, a chodzi tragicznie, Crysis chodzi o niebo lepiej, a wygląda również lepiej.
hahaha bo gra ma zaimpletowanego havoka, to taka odpowiedź ati na physixa. Na ati smiga bez problemów nawet na słabszych kartach.