Komentarze do wiadomości: „Znowu to zrobili.” Diablo 4 w końcu zalicza serię dobrych sezonów, a gracze chwalą deweloperów

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
17.12.2025 18:35
Szlugi12
1
odpowiedz
Szlugi12
127
BABYMETAL

Powiem tak, wróciłem do ''bezmózgiego'' klikania i tak na czilku po pracy można sobie poklikać i zabijać chmary demonów, nawet jest to przyjemne, ale z tym chwaleniem to gracze nieźle odlecieli xD co sezon słychać ze jest coraz lepiej, a jest praktycznie tak samo, przejściowo można sobie pograć jak nie ma w co, ale na razie nic poza tym, może jak wyjdzie te DLC w kwietniu, to wtedy gra zacznie wyglądać jako tako, po tych obietnicach które złożyli.

17.12.2025 19:05
2
odpowiedz
MewsoNs
81
Generał

Problem tej gry jest taki, że brak jej duszy, klimatu i ciekawego świata. Rozgrywka nie wciąga w takim stopniu jak mnie wciągałą z leciwym już nieco Grim Dawnem, normalnie mem z GTA San Andreas idealnie tu pasuje, jak porównamy tą grę do części trzeciej. Pozornie jest super grafika, sporo rodzajów endgameowyej aktywności, która niestety jest nijaka i powtarzalna do bólu. Świat piękny i ogromny, ale czy ciekawy ? No nie, wszystko to kopiuj wklej zgrywające się ze sobą assety dające w efekcie wrażenie, że biegamy w kółko poruszając się w obrębie jednego biomu z pojedynczymi przypadkami jak twierdza, miasto, ewentualnie malutka wioska. Co można uznać za plus to ilość uzbrojenia i mnogość modyfikacji. Ciężko się przyczepić mając do ubierania tak dużą ilość wyposażenia oraz dochodzę wspomniane wyżej modyfikacje jak hartowanie, klejnoty itp. Jednak i tu jest spora rysa na całości, bo niczym w poprzedniczce znowu mamy wszystko kalkulowane na 2-3 statystyki jak obrażenia i wytrzymałość. Aha no i te nieszczęsne poziomy trudności. Zarzekali się, że te udręki z Diablo 3 znikną i w Diablo 4 będzie to zrobione sensowniej, a tymczasem minął rok z kawałkiem od premiery i znowu je dodali. Za chwilę Uber Paladyn będzie się nudził na U4, to dołożą kolejne 4 udręki buffną trochę inne klasy i no właśnie co ? "Ah shit, here we go again". Pomimo, że uwielbiam uniwersum diablo i spędziłem w części drugiej i trzeciej razem grubo ponad tysiąc godzin, tak w D4 nie nabiłem nawet 100...

post wyedytowany przez MewsoNs 2025-12-17 19:06:57
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl