Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Zdaniem dewelopera Wiedźmina 3, wielki wycięty questline, który przywracają fani, wyrzucono nie bez powodu. Niektórzy mają jednak wątpliwości

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
12.06.2026 14:20
baltazar1908
1
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

Ciekawy jestem jak mujsiał być słaba że wycieli, bo nawet jeśli to przy tylu innych dobrych misjach nie miało by to żadnego znaczenia.

12.06.2026 15:28
1.1
odpowiedz
pawel1812
82
Generał

baltazar1908
Idąc Twoim tokiem rozumowania, przy tylu znakach zapytania w Velen, zatopione skarby na Skellige nie powinny mieć znaczenia w odbiorze znaków zapytania w grze... A miały i to dość znaczące. Podstawka Wiedźmina jest i tak rozciągnięta ponad miarę. Dodanie tam 10h misji, gdyby to np. był misje doprowadź/zanieś, zanudziłoby sporą część graczy. I tak jest już dośc dużo takich misji w Wiedźminie.
W sumie ciekawe na ile da się zróżnicować ilośc misji w grach.
W Wiedźminie 4 wpasowałbym kilka misji, które moznaby rozwiązać po kobiecemu... Bo skoro mamy grać kobietą, to żeby to nie był Geralt z cyckami. Redzi mogliby to zrobić zgodnie z tym, jak to wygląda naprawdę, a nie jak to wygląda w wyidealizowanych wizjach superbohaterów kobiet... Bo sposoby działania kobiet czasem są ciekawe i nie użyczysz tego w żadnej grze... Bo byłoby to raczej kontrowersyjne.

post wyedytowany przez pawel1812 2026-06-12 15:32:05
12.06.2026 17:32
baltazar1908
1.2
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

pawel1812 W Velen odkryłem wszystkie znaki zapytania, na Skellige jakieś 80-85% choć tam jest tylko kontrabanda i nie wydawało mi się to słabe, bo jeszcze można iść dewelopera tokiem rozumowania i spróbować określić co według niego jest słabe.
Ponadto dużo bardziej słabe misje są e crimson desert które są naprawdę nudne i słabe.
Jest wiele gier gdzie grasz kobietą i jakoś to zawsze wychodziło poprawnie, więc w W4 będzie podobnie albo nawet lepiej.

12.06.2026 15:17
MilornDiester
2
odpowiedz
1 odpowiedź
MilornDiester
59
Generał

Prawdopodobnie starali się wcisnąć tam zbyt wiele wątków i po prostu nie mogli tego zepchnąć koncepcyjnie. Wyglądało na to, że miała się tam pojawić cała plejada postaci z dwójki i z książek co mogłoby dawać wrażenie przekombinowania.

13.06.2026 01:58
benVrzeka
2.1
odpowiedz
benVrzeka
37
Chorąży

MilornDiester no mieli się pojawić. Pierwotne np. Roche i Iorweth mieli być częścią novigradzkiego półświatka. Mieli nawet ze sobą współpracować przeciwko Nilfgaardowi.

post wyedytowany przez benVrzeka 2026-06-13 02:00:18
12.06.2026 18:08
3
2
odpowiedz
fix_the_game_journalism
22
Chorąży

Szczerze to denerwuję mnie trochę marudzenie na ten logiczny "fikołek" Dijkstry. Dużo osób się zawiesiło strasznie na tym, a pomija tak naprawdę najważniejszą rzecz w finale tego questa. Jaką? A no taką, że Dijkstra jest właściwie najlepszym wyborem w tej sytuacji. Decyzja podyktowana sympatią do Talara i Rocha tak naprawdę skazuję całą północ na niewolę, represję i rządy pod Nilfgaardzkim butem. To Dijkstra ma tutaj rację i choć jest wiadomo kim, to decyzja poparcia Rocha, albo nie udziału w spisku jest tak naprawdę samolubna z punktu widzenia przyszłości Północy. Ja oczywiście też wybrałem za pierwszym razem Pasera i Temerskiego patriotę, ale miałem mimo wszystko kaca moralnego z tego powodu ostatecznie, bo doprowadziło to do szczytu potęgi Emhyra.

A czemu Dijkstra postąpił tak, a nie inaczej? No było to nierozsądne, ale ja to odbierałem, że był pewny swego, i tego, że Geralt również dla dobra swoich bliskich wybierze właśnie jego. Miał wszystkie argumenty za sobą, poza jednym tak naprawdę. Dodatkowo pycha kroczy przed upadkiem, a losy takich postaci zazwyczaj tak się kończą właśnie - takie było moje pierwsze wrażenie tego finału i dziwi mnie marudzenie na to. Jedyne co mogli poprawić to to, że ostatecznie Dijkstra próbuje uciec, albo ma podstawionego opłaconego dopplera jak backup - tylko wtedy ten quest nie miałby takiego ciężaru, jeśli chodzi o decyzję, więc IMO dobrze wyszło.

13.06.2026 00:32
WolfDale
4
odpowiedz
WolfDale
108
~sv_cheats 1

Co za dużo to też niezdrowo, czasem z pewnych elementów czy postaci trzeba zrezygnować dla spójnego odbioru.

13.06.2026 07:45
5
odpowiedz
boy3
150
Legend

Jak zawartość jest słaba, to też nie widzę powodu żeby dodawać do gry, wiedźmin 3 i tak ma zatrzęsienie zawartości, no ale Iowertha mogli chociaż dodać :/

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl