Gry-online: trzy recenzje gier na miesiąc
Też gry-online: newsy o klamkach w samochodach
Gry-online: trzy recenzje gier na miesiąc
Też gry-online: newsy o klamkach w samochodach
Dwóch grifterów próbuje coś udowodnić. Chyba sobie, że ktoś ich tu czyta i szanuje, trochę iks de. Nie martwcie się, kiedyś wyjdziecie z piwnicy i zobaczycie świat.
Dlaczego na stronie gry-online czytam o przymusowej aktualizacji systemu zarządzającego chowanymi klamkami w samochodach w Chinach?
Tesla to chyba ma najmniej przemyślane samochody pod względem praktyczności, ale ma za to pełno "ambitnych" funkcji jak symulowanie pierda u pasażera
To teraz złodziej podchodzi wali w czujnik zderzeniowy i otwierają mu się szyby, no ładnie...
Te schowane klamki to w ogóle jest jakiś absurd. Są auta, które zmieniają w śmiertelną pułapkę gdy dojdzie do wypadku, jak przykładowo pewne modele tesli, które oferują awaryjne otwieranie tylko na przednich drzwiach ale nie tych z tyłu.
Na szczęście są wciąż producenci co to rozumieją i mają w miarę klasyczne auta w swojej ofercie, są nowinki faktycznie funkcjonalne, jak ostrzeżenia o znakach drogowych, a nie takie pierdoły utrudniające życia ale ładnie wyglądające na prezentacjach dla prasy.
ale każde z drzwi ma mechaniczną wajchę aby je otworzyć w razie potrzeby.
problem raczej dotyczy aut które nie były robione z myślą o europejskim rynku i teraz rząd Chin wymusza na nich te zmiany.
To ja się cieszę, że jak będę chciał nowa Octavię kupić jak obecne auto przestanie się sprawdzać, że dalej mają klasyczne klamki i większość przycinków od podstawowych funkcji jest wciąż fizyczna.
W IM6 który już na mnie czeka, jest to rozwiązane inaczej ale z tego co widzę to wcale nie gorzej.
Dla mnie to głównie kwestia zapoznania się z obsługą tych wszystkich tech nowinek na początku użytkowania auta. Niestety większość ludzi szuka rozwiązania dopiero wtedy kiedy jest im potrzebne.
przerobilem juz sporo chińczyków i są takie , których kijem nie dotknę oraz takie od których europejscy producenci mogą się uczyć.
Człowiek się w swoim nie doczekał (chociaż od początku to dla mnie głupota w naszym klimacie) a tu już kasują 😝 aż dziwne że to w Chinach o czym takim w końcu myślą a reszta świata ładuje tego coraz więcej
Jak u nas nic się nie zmieni i będą wprowadzać SCT nawet na wsiach i w każdym mieście to u nas też będziemy masowo wycofywać starsze pojazdy