nie byłem, nie jestem i raczej nie będę fanem tej serii dlatego jak dla mnie ta gra może nie wyjść XD
Jak ktoś kupił "Alyx" to miał trochę mniej czekania. Ja tam nigdy ultrasem nie byłem, grało się ok ale miałem połowę mniej lat. Wyjdzie, będą dobre recki to się przejdzie.
grałeś w goglach czy na ekranie?
alyx w opinii wielu osób w tym mojej, jest jedną z najlepszych gier ever.
tak powinny wyglądać gry, a kiedy jeszcze czytam że designerzy specjalnie zrezygnowali z pewnych rozwiązań, bo "zbyt mocno oddziaływały na psychikę" to się zastanawiam jak mogli wyglądać ludzie testujący te rozwiązania.
to jest prawdziwa immersja, moja żona podczas początkowych fragmentow w metrze zdjęła gogle i powiedziała że ona w to więcej już nie zagra.
no i co z tego jaka jest twoja opinia czy innych, ja też grałem i ta gra jest przehajpowana na maksa, prosta do bólu, to zwykła gra która niczym specjalnym się nie wyróżnia, wszystko zawdzięcza temu, że jest vr, a nie swojej niesamowitości
bez tego to jest zbór puzzli dla 5 latków i przeciwnicy nie stanowiący jakiegokolwiek wyzwania, jeszcze z logicznymi bzdurami mechanik gry
aż dziw, że nikt tej formuły nie kopiuje, bo to jest zwykła wykastrowana gra tyle, że w vr
oczywiście to jest nadal HL, nadal ma świetne momenty, fabułę, tempo, pomysły, ale cała reszta to tak niezbyt
Szefoxxx
co kogo obchodzi zdanie piwniczaka? wystarczy przeleciec po twoich komciach, zeby wiedziec, ze twoja opinia jest do spuszczenia w kiblu
https://www.metacritic.com/game/half-life-alyx/
cycu2003
Jak dla mnie warto sprobowac.
O ile nie powtórzyła się sytuacja z Deadlockiem i Half-Life Alyx, gdzie te gry zostały przebudowane na późnym etapie produkcji to zgaduję, że w przypadku HLX muszą podjąć decyzję czy dalej chcą powiązać premierę i marketing ze sprzętem.
HLX jest w produkcji od ci najmniej początku 2020. Nie ma opcji, że Valve kompletnie skasuje tą grę po takim czasie. Przebudowa jakiegoś etapu gry jest możliwa. Ale na całkowite wywalenie gry do kosza mieli prawie 6 lat, a większość gier jakie skasowali nie przetrwały nawet dwóch lat
A kto bogatemu zabroni? Blizzard w przeszłości potrafił wywalać gotowe gry do kosza uważając ze są słabe, a Valve to aktualnie raj bo można sobie tworzyć do woli z pasji. Podejrzewam że pewnie jakaś grupa programistów robi różne eksperymenty z marką, ale wypuszczą jeśli będą mieli ochotę i uznają że faktycznie jest to coś warte tak jak było z Alyx.
Byle pracownicy nie mogą tknąć Half-Life'a bo marką "opiekuje" się grupa starszych pracowników jak Robin Walker i David Speyer. HLX przetrwało co najmniej 5 lat i kilka przerw świątecznych po których gry często były kasowane. Datamining wskazuje, że projekt przechodzi teraz przez fazę szlifowania. Mieli wystarczająco czasu na skasowanie projektu.
Już dajcie sobie spokój. Wróćcie do tematu jak sam Gabe powie "Już za niedługo prezentacja HL3" a tak to gdybajcie, że RDR 3 ma być zapowiedziane lada moment....
Miało być do końca roku. Nie będzie to pamiętajcie. Miejcie honor, i przestańcie robić ściek z tej strony i promować jakieś ploteczki żeby się klikało.
Jak będzie z oficjalnego źródła, że za tydzień jest jakiś zwiastun albo coś w tym stylu, to spoko. Ale przestańcie robić z siebie pudelka to jasnej ciasnej.
ha ha, dobre, myślisz do kogo to piszesz, tu nie ma żadnego honoru już od wielu wielu lat
Korzystając z okazji zdradzę wam że nowy Half-Life X jest już ukończony. Gra nie widnieje już na steam w zakładce Valve obok Deadlocka a była tam przez kilkanaście miesięcy wewnętrznych testów beta. Czekam na zapowiedz dnia 31 grudnia ;)
Jakoś ciężko mi uwierzyć, ze RAM jest powodem nieujawnienia HL3. Pewnie teraz ci wszyscy informatorzy na gwałt szukają wymówek i tyel.
Gość zrobił z siebie debila i głupio próbuje z tego wybrnąć, by potem jeszcze raz się odezwać w tej sprawie licząc ze sprawa ucichnie. A te źródła to pewnie jakieś śmieszki co mu te pierdoły przekazują i potem patrzą jak kolo się w mediach kompromituje. Może to nawet sam Gaben bawi się w trolla.