Komentarze do wiadomości: Zapowiedź Half-Life 3 mogła się opóźnić z jednego, bardzo prozaicznego powodu. Informator nie ma wątpliwości, kiedy Valve odkryje wszystkie karty

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
15.12.2025 09:14
PanDaneX
1
odpowiedz
PanDaneX
15
Konsul

nie byłem, nie jestem i raczej nie będę fanem tej serii dlatego jak dla mnie ta gra może nie wyjść XD

15.12.2025 09:21
cycu2003
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
cycu2003
256
Legend

Jak ktoś kupił "Alyx" to miał trochę mniej czekania. Ja tam nigdy ultrasem nie byłem, grało się ok ale miałem połowę mniej lat. Wyjdzie, będą dobre recki to się przejdzie.

15.12.2025 09:37
2.1
trumpf
11
Generał

grałeś w goglach czy na ekranie?

alyx w opinii wielu osób w tym mojej, jest jedną z najlepszych gier ever.

tak powinny wyglądać gry, a kiedy jeszcze czytam że designerzy specjalnie zrezygnowali z pewnych rozwiązań, bo "zbyt mocno oddziaływały na psychikę" to się zastanawiam jak mogli wyglądać ludzie testujący te rozwiązania.

to jest prawdziwa immersja, moja żona podczas początkowych fragmentow w metrze zdjęła gogle i powiedziała że ona w to więcej już nie zagra.

post wyedytowany przez trumpf 2025-12-15 09:38:37
15.12.2025 14:29
Szefoxxx
2.2
Szefoxxx
92
Doradca

no i co z tego jaka jest twoja opinia czy innych, ja też grałem i ta gra jest przehajpowana na maksa, prosta do bólu, to zwykła gra która niczym specjalnym się nie wyróżnia, wszystko zawdzięcza temu, że jest vr, a nie swojej niesamowitości

bez tego to jest zbór puzzli dla 5 latków i przeciwnicy nie stanowiący jakiegokolwiek wyzwania, jeszcze z logicznymi bzdurami mechanik gry

aż dziw, że nikt tej formuły nie kopiuje, bo to jest zwykła wykastrowana gra tyle, że w vr

oczywiście to jest nadal HL, nadal ma świetne momenty, fabułę, tempo, pomysły, ale cała reszta to tak niezbyt

15.12.2025 14:31
cycu2003
2.3
cycu2003
256
Legend

trumpf miałem na myśli hl2 i epizody. W Alyx nie grałem

15.12.2025 14:45
😂
2.4
trumpf
11
Generał

Szefoxxx

co kogo obchodzi zdanie piwniczaka? wystarczy przeleciec po twoich komciach, zeby wiedziec, ze twoja opinia jest do spuszczenia w kiblu
https://www.metacritic.com/game/half-life-alyx/

cycu2003
Jak dla mnie warto sprobowac.

15.12.2025 10:07
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
TheTytan
67
Konsul

O ile nie powtórzyła się sytuacja z Deadlockiem i Half-Life Alyx, gdzie te gry zostały przebudowane na późnym etapie produkcji to zgaduję, że w przypadku HLX muszą podjąć decyzję czy dalej chcą powiązać premierę i marketing ze sprzętem.

HLX jest w produkcji od ci najmniej początku 2020. Nie ma opcji, że Valve kompletnie skasuje tą grę po takim czasie. Przebudowa jakiegoś etapu gry jest możliwa. Ale na całkowite wywalenie gry do kosza mieli prawie 6 lat, a większość gier jakie skasowali nie przetrwały nawet dwóch lat

post wyedytowany przez TheTytan 2025-12-15 10:40:38
15.12.2025 22:08
WolfDale
3.1
WolfDale
92
~sv_cheats 1

A kto bogatemu zabroni? Blizzard w przeszłości potrafił wywalać gotowe gry do kosza uważając ze są słabe, a Valve to aktualnie raj bo można sobie tworzyć do woli z pasji. Podejrzewam że pewnie jakaś grupa programistów robi różne eksperymenty z marką, ale wypuszczą jeśli będą mieli ochotę i uznają że faktycznie jest to coś warte tak jak było z Alyx.

16.12.2025 11:13
3.2
TheTytan
67
Konsul

WolfDale Valve to nie Blizzard i poza tą grą przygodową z lat 90tych nie kojarzę, aby skasowali jakąkolwiek gotową grę, a zwłaszcza ze współczesnym budżetem. Do tego to tak nie działa, że w Valve możesz robić sobie co chcesz. Gdy zostajesz zatrudniony to starsi stażem pracownicy mają już pomysł na to przy jakim projekcie będziesz pracował. I jeszcze istnieje coś takiego jak ewaluacja pracownicza i jeśli to co robisz zostanie uznane za nieprzynoszące wartości to albo dostaniesz sugestię gdzie masz iść albo wylatujesz. A i zespół który pracował nad Alyx oraz domniemanie pracuje nad HLX miał wprowadzone zarządzanie hierarchiczne

Byle pracownicy nie mogą tknąć Half-Life'a bo marką "opiekuje" się grupa starszych pracowników jak Robin Walker i David Speyer. HLX przetrwało co najmniej 5 lat i kilka przerw świątecznych po których gry często były kasowane. Datamining wskazuje, że projekt przechodzi teraz przez fazę szlifowania. Mieli wystarczająco czasu na skasowanie projektu.

15.12.2025 10:30
claudespeed18
4
1
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

Via Tenor

Half Life 3 : Tomorrow Never Dies

15.12.2025 10:35
5
odpowiedz
robertoV
20
Generał

Już dajcie sobie spokój. Wróćcie do tematu jak sam Gabe powie "Już za niedługo prezentacja HL3" a tak to gdybajcie, że RDR 3 ma być zapowiedziane lada moment....

15.12.2025 11:42
6
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
toyminator
93
Senator

Miało być do końca roku. Nie będzie to pamiętajcie. Miejcie honor, i przestańcie robić ściek z tej strony i promować jakieś ploteczki żeby się klikało.
Jak będzie z oficjalnego źródła, że za tydzień jest jakiś zwiastun albo coś w tym stylu, to spoko. Ale przestańcie robić z siebie pudelka to jasnej ciasnej.

15.12.2025 14:31
Szefoxxx
6.1
Szefoxxx
92
Doradca

ha ha, dobre, myślisz do kogo to piszesz, tu nie ma żadnego honoru już od wielu wielu lat

16.12.2025 11:43
papież Flo IV
6.2
papież Flo IV
103
Kardynał

Za dużo wymagasz, będzie latała plotka za plotkami, a kiedy naprawdę tą grę zapowiedzą, to będą się chwalili, że "a nie mówiłem, jednak powstanie".

15.12.2025 12:44
7
odpowiedz
DJMaster
4
Legionista

Korzystając z okazji zdradzę wam że nowy Half-Life X jest już ukończony. Gra nie widnieje już na steam w zakładce Valve obok Deadlocka a była tam przez kilkanaście miesięcy wewnętrznych testów beta. Czekam na zapowiedz dnia 31 grudnia ;)

15.12.2025 13:57
8
odpowiedz
2 odpowiedzi
katai-iwa
62
Legend

Jakoś ciężko mi uwierzyć, ze RAM jest powodem nieujawnienia HL3. Pewnie teraz ci wszyscy informatorzy na gwałt szukają wymówek i tyel.

15.12.2025 14:45
8.1
trumpf
11
Generał

jak nie ram to pewnie putin ;)

16.12.2025 11:17
PoCoMiNick?
8.2
PoCoMiNick?
49
Ten gość

Nie sam RAM a to, czy GabeCube w ogóle wyjdzie w terminie jaki Valve podał, właśnie z powodu dostępności i ceny RAMu. Jeśli serio HL3 miał być tytułem startowym na ten sprzęt to nic dziwnego, że się wstrzymują.

15.12.2025 14:42
😂
9
odpowiedz
Sebcza_k
39
Konsul

ludzie sobie jaja robią, a wy w to wierzycie

15.12.2025 22:05
WolfDale
😂
10
odpowiedz
WolfDale
92
~sv_cheats 1

Gość zrobił z siebie debila i głupio próbuje z tego wybrnąć, by potem jeszcze raz się odezwać w tej sprawie licząc ze sprawa ucichnie. A te źródła to pewnie jakieś śmieszki co mu te pierdoły przekazują i potem patrzą jak kolo się w mediach kompromituje. Może to nawet sam Gaben bawi się w trolla.

15.12.2025 22:20
11
odpowiedz
Darek1785
4
Pretorianin

Informator

Raczej zwykły teoretyk.

16.12.2025 11:35
papież Flo IV
12
odpowiedz
papież Flo IV
103
Kardynał

Czyli zapowiedź już nie jutro, a pojutrze?

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl