Komentarze do wiadomości: Zamiast gasić fatalne pożary w WoW, Blizzard dolewa oliwy do ognia, zwiększając cenę abonamentu. Polskim graczom na razie się upiekło, ale to tylko kwestia czasu

Forum Gry MMO
Dodaj komentarz
23.04.2026 17:32
MasheronRychu
1
4
odpowiedz
MasheronRychu
17
Konsul

"Gracze głośno wyrażali swoje niezadowolenie niską jakością wyczekiwanego dodatku Midnight" nie wiem gdzie zescie to wyczytali, na reddicie gracze pisza ze dodatek jest jak najbardziej ok!

"narzekają na problematyczny patch o numerze 12.0.5, który wprowadził masę błędów." mase bledow? byl bug tylko z bonus rollem ktory zostal juz naprawiony wiec nieaktualne

"Boss L'ura jest niezwykle „zabugowanym” przeciwnikiem na wszystkich poziomach trudności." zabilem tego bossa na kazdym poziomie trudnosci i nie bylo zadnego buga wiec nie wiem skad to info XD

"W dodatku deweloperzy nadal nie naprawili interfejsu transmogryfikacji, który od miesięcy zawiesza grę wielu osobom" kolejne bzdety... nigdzie takowy blad nie wystepuje wiec skad to info? 

"Podobny „krytyczny” błąd wystąpił w przypadku osiągnięcia „Midnight Keystone Myth”, przez co deaktywowano je w tych samych regionach (problem również nie został naprawiony)" slowo klucz "PODOBNO" mam znajomych grajacych na calym swiecie i nikt nie mial problemu z tym achivem wiec info z d...

beznadziejny artykul ktory ma na celu co? hejt na wowa? bo nie rozumiem po co pisac takie bzdury ktore nawet nie zostaly zweryfikowane

23.04.2026 17:47
1.1
intergalaktyczny_ekler
1
Legionista

MasheronRychu Bo, Reddit to rzeczywiście "legalne źródło."

23.04.2026 17:50
1.2
3
Kadrion
50
Pretorianin

MasheronRychu też mnie to od razu zaczęło zastanawiać. Dodatek dobrze przyjęty, graczy jest ewidentnie więcej, bo drużyny szukam znacznie krócej niż w TWW. Pozostałych "zarzutów" też nie zaobserwowałem, ani nikt w gildii nie narzekał. 

Mam wrażenie, że to kolejny artykuł oparty o jeden wpis w socialach, pod którym jest 5 komentarzy.

23.04.2026 17:53
MasheronRychu
1.3
1
MasheronRychu
17
Konsul

intergalaktyczny_ekler jedno z wiekszych community o wowie jest wlasnie na reddicie wiec imo jak najbardziej mozna na nim polegac

23.04.2026 18:28
Kwisatz_Haderach
1.4
1
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Reddit wowa jest spoko w niektorych przypadkach. W niektorych idzie sie tylko za glowe zlapac.

Najlepsze sa tematy o story, writingu, character development (zwlaszcza to tbh), itd... gdzie nieraz zarzuty sa odparte i pieknie to jest opisane, ale taki post ma -50pkt, bo przeciez "disney" i kto by tam czytal tekst w grze lol. Przy jednoczesnym poziomie oczytania "analizatorow" na poziomie 12latka. A juz bron nas Elune zeby jakas postac pokazala uczucia, jakis rozwoj psychologiczny oraz zmiany charakteru w czasie, albo cokolwiek na poziomie wyzszym niz napierd...ie sie po glowach maczugami i "ten z czaszkami na zbroi to zly jest". To jakie nieraz ida tam fikolki mentalne to jest KOMEDIA.

Albo tematy "Dlaczego moja ulubiona postac nie robi nic" "Czemu nie ma orkow w Silvermoon?"i piedylion glupkow z "bad writing!". Tak jakby bylo mozliwe napisac cos o kazdej postaci w grze, pokazac wszystko i wplywie wydarzen w grze na kazda miejscowke.
Chwilami to nawet juz nie tylko rece opadaja.

Tak wiec reddit to taki hit/miss w tym przypadku.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-04-23 18:37:42
23.04.2026 17:36
2
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
66
Legend

To ile Kazachowie płacili za abonament, że im Blizz aż o 1/3 zwiększył cenę?

23.04.2026 17:54
Kwisatz_Haderach
2.1
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Malo. Tak samo w Brazylii. Chyba o 40% mniej, czy cos takiego.
Tak samo w UK Wow byl tanszy, o ta przyslowiowa dyche od zawsze. W sumie nie wiem czemu. ;)

23.04.2026 18:02
Kwisatz_Haderach
3
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying
Wideo

MasheronRychu

Dobrze piszesz. Wiekszosc newsow tutaj o WoW i Blizzardzie to glupoty i wyolbrzymienia, na zasadzie ze jakis random cos tam napisal i przekleja to bezmyslnie.
Ostatnio przepisali bezmyslnie cos co modzi reddita musieli usuwac i zamykac temat, bo bylo doslownie niezgodne z prawda pod kazdym mozliwym wzgledem i caly temat to bylo poklepywanie sie po pleckach glupkow, ktorzy grac nie umieja i feature opisuja jako buga. A newsman gola z cynicznym usmieszkiem to przekleja, zeby tutejsi hejterzy sobie mieli w co kliknac.

Oni maja nakaz wyszukiwania takich tematow. I kreowania ciagle narracji jakby ich gry byly zle przyjmowane a ludzie to chyba graja w nie za kare lol.
Przynajmniej jesli chodzi o Blizzard.
I oczywiscie zadnej weryfiikacji. Zreszta ciezko sie spodziewac zeby wiedzieli co przeklejaja.

Naprzyklad to: Cena dla polskich graczy nie ulegnie zmianie, chociaż niewykluczone, że nastąpi to w niedalekiej przyszłości. W 2025 roku subskrypcja WoW-a podrożała dla osób z Australii i Nowej Zelandii, więc Blizzard wprowadza te zmiany stopniowo.
To absolutnie czysta spekulacja. NIE POPARTA NICZYM. I nie bioraca pod uwage dlaczego podrozalo teraz w w tych trzech/czterech krajach. Czyste cyniczna manipulacja i bait.
A prawda jest taka ze Blizzard nie wprowadza zadnych zmian "stopniowo", ceny abonamentu rosna BARDZO RZADKO biorac pod uwage ze gra ma 21 lat. Dla przykladu... w Polsce nie wzrosly NIGDY. Ja place za te gre tyle samo co w roku 2004. Wtedy minimalna pensja to bylo mniej niz 1000 PLN. I nie place wiecej (plus dodatki co 1,5/2lata), bo to co maja w sklepiku jest pomijalne i mnie nie dotyczy. Nawet nie wiem co tam jest. Choc na pewno zaraz przyjdzie bezimiennyodblizzarda i mnie uswiadomi ze place najwiecej, za wszystko i wogole bardziej mna oraja niz ludzmi w kopalni uranu.

Co nie zmienia faktu ze rzeczywiscie release jakby troche bardziej zabugowany niz zwykle, ale NIKT CI TUTAJ NIE NAPISZE ZE:
- maja niesamowicie ambitny release schedule (8 tygodni i juz duzy patch) i chyba niestety nie da rady tego utrzymac. Bo gdy sie czlowiek spieszy to wiadomo co sie dzieje. Spokojnie moglo by byc ze 2 tygodnie wiecej miedzy patchami.
- juz poszedl co najmniej jeden hotfix
===============================
EDIT: Dla odmiany.
https://youtu.be/3ZRUiW_QPJ8
Gra ma sie MEGA dobrze.
Zas narracja na golu nie odzwierciedla stanu tej gry i ogolnej opinii community nawet w malutkim stopniu.

EDIT2: A nie sorry. "Napisali" o hotfixowaniu. Zamaskowane jako link, zeby sie nie wybijalo. No ale ok, jest. W dalszym ciagu tytul newsa sugeruje cos zupelnie innego i nie ma zadnego odwierciedlenia w rzeczywistosci.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-04-23 18:45:07
23.04.2026 18:16
3.1
Kadrion
50
Pretorianin

Kwisatz_Haderach pięknie napisane!

23.04.2026 18:36
Kwisatz_Haderach
😃
3.2
1
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Via Tenor

Dzieki.
Powiem waifu zeby zostawila cie na koniec.

;P

Forum Forum Gry MMO
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl