Gra ma działający multiplayer i są ludzie którzy grają do dzisiaj. Kilka osób dziennie można spotkać
Siege of Cathalon - utwór z finałowej bitwy w pierwszej części gry zapadł mi w pamięci tak bardzo, że do tej pory gra mi w głowie kiedy wspominam Two Worlds. W ogóle cała ścieżka dźwiękowa była całkiem, całkiem razem z motywem przewodnim. Muszę wieczorem przeszukać "twardziela" i odświeżyć OST ;-)
Grałem w jedynkę, przyjemna to była gierka, najbardziej pamiętam to zadanie ze zbieraniem chyba piór, na końcu kazała zbierać jakaś chorą ilość. Mógłby ktoś ten tytuł przejąć i zrobić trójkę.
Ech, obiecywałem sobie za dzieciaka, że kiedyś do tego wrócę i nigdy nie było na to czasu. Może to pora?
Pamiętam obie części w pierwszej był na początku taki bug, że można było w jakiś sposób zabić głównego złego w pierwszej bitwie. Nie pamiętam szczegółów, ale wiem, że tak się dało. Fajne pozycje, wiało od nich bidą, ale mam sentyment do tych gier. Ciekawe czy da się to normalnie uruchomić.
Sprawdziłem, mam 2 na Steam'ie. Chyba będzie grane.
I jest ten speedrun pierwszej części XD: https://youtube.com/shorts/yervGO2x3DM?si=gqfpm5HUJ6cADpXP
Ta gra zawsze mi się jakoś tak będzie kojarzyć z X360, ale to chyba dlatego że pierwszy raz miałem okazję w nią zagrać właśnie na tej konsoli i fajny był to okres.
Oooo, grało się w tę grę 🙂 Niemal w każde wakacje, przez dobrą dekadę - gdy wyjeżdżaliśmy sobie do domku letniskowego w Krynicy-Zdrój - gry "Two Worlds", "Sacred" z dodatkiem Podziemia oraz później "Titan Quest" były tymi, które zawsze musiały być na lapku na te wakacyjne wyjazdy. Super wspomnienia. Pamiętam, że na "Two Worlds" używałem TW Control Panel i można było fajne mody wgrywać. Niedawno próbowałem z niego skorzystać, ale już instalacja modów nie działa. Muzyka w grze jest świetna 😍 Ma ta gra trochę bolączek, ale do tej pory miło ją wspominam. Mam wersję pudełkową, jak i na GOG. Chyba zainstaluję, bo w końcu wakacje - tradycji trzeba się trzymać :-D
Uuuuuu, pamiętam obydwie. Teraz wygląda to słabo ale podczas premiery i jedynki i dwojki wsiąkłem w te gry maksymalnie. Możliwe, że setki godzin w multi, polska gildia z calkiem ciekawymi ludźmi. Do tego nawet spore polskie forum, gdzie chyba nawet chwilę współadminowałem. Mam mega sentyment, choć z perspektywy czasu dostrzegam wiele bolączek tych gier, wtedy cale szczęście to nie przeszkadzało. System magii rzeczywiście wyjątkowy.

jedyny dobry polski RPG to Gothic
Jedynka two worlds to była taka słaba, że ciężko to w ogóle jakoś sensownie skomentować :D Pograłem parę minut i poszedł unistall, a mam tą gierkę za free na steam meh 😑
Dlatego do dwójki jakoś się ciężko przekonać