"Granie w chmurze to przyszlosc!"
Ale masz tylko 5 godzin, nie zmarnuj tego.
Jedno wielkie XD
ja wszelkie abonamenty, konsole czy inne magiczne sposoby na granie omijam szerokim łukiem i bardzo się z tego cieszę. Poczciwie odpalam sobie PC, kupuję gierkę na promce albo kluczykowni i spędzam wolny czas bez irytacji :D
Ta branza gier zamienia sie w takie gowno ostatnimi latami ze az zygac sie chce :/
Będą dokręcać śrubkę i kiedy to miała być przyszłość gejmingu to zaraz to padnie na ryj.
Dbają o zdrowie gracza.A tak serio to ich pogięło. 85 zł za 15 godzin streamingu. Ok, w tej cenie też są gry. Opcja na jakąś krótką grę, która akurat nie daje rady odpalić.
Takie coś powinno być oferowane za free jako reklamy i dema do sprawdzenia, ale teraz społeczeństwo takie, że i za to będzie płacić z uśmiechem na ustach. 🤦
No i widzicie. A ludzie jak coś próbują ugrać to wy się z tego nabijacie i wyśmiewacie. Za 10/15 lat granie właśnie może wyglądać w ten sposób.
15 godzin gry w pakiecie Ultimate to i tak jakiś nieśmieszny żart... Już 5 i 10 w najtańszych brzmi jakbyśmy chwilę temu skończyli marzec i weszli w kwiecień, ale 15 w Ultimate...
Korzystać i tak nie korzystam, ale 15 godzin miesięcznie? :DDD Pół godziny dziennie...
"Granie w chmurze to przyszlosc!"
Ale masz tylko 5 godzin, nie zmarnuj tego.
Jedno wielkie XD
Nie bez powodu ładują wszystko w chmurę. Niedługo będzie i limit na korzystanie z Windowsa. Dlatego tylko Linux, tu jest wolność.
Ta branza gier zamienia sie w takie gowno ostatnimi latami ze az zygac sie chce :/
Aj low maj pisi kompjuta. Low wery macz. ❤️
W przypadku takich praktyk jest tyle wkoło alternatyw, że szok.
Macie swoje abonamenty. 🤣
Żenujące... gównowacenie branży postępuje, ale gównowacenie to też naturalna cecha neoliberalizmu. Dopóki nie zmieni się dominujący system gospodarczy, dopóty wszystkie produkty i usługi będą stawać się z czasem coraz gorszymi.
Jaki to ma w ogóle sens? W największym planie 15 godzin? pół godziny dziennie? No to wychodzi, że nie ma to kompletnie sensu i sprzedawanie narracji, że nie potrzebujesz sprzętu do grania można sobie wsadzić ;)
ja wszelkie abonamenty, konsole czy inne magiczne sposoby na granie omijam szerokim łukiem i bardzo się z tego cieszę. Poczciwie odpalam sobie PC, kupuję gierkę na promce albo kluczykowni i spędzam wolny czas bez irytacji :D
PS. Do wszystkich czytających: powyższe posty pisane są z przymrużeniem oka. Jakby co to nie musicie mi rozkładać na czynniki pierwsze, czym jest licencja, a czym abo :D
Oj tam, oj tam. Subtelnie dbają o zdrowie psychiczne i fizyczne swoich użytkowników, pilnując, żeby się zanadto nie uzależnili of=d grania i nie spędzali całego dnia przed ekranem. 😂
A tak poważnie, to ostro ich tam pogrzało. Macie swoją wygodę i taniość subskrypcji. Tę nieskrępowaną wolność i lekkość chmury.
Wiadomo że to była kwestia czasu. To samo dzieje się z AI. Każdy kto używa np Codex czy clode code widzi jak przycinają limity. Scenariusz zawsze ten sam. Najpierw dać prawie nieograniczony dostęp za kilkadziesiąt złotych, przyzwyczaić użytkowników, a później dokręcać śrubę i patrzeć ile są e stanie płacić.
Obcieli od Gamepassa fanów CODa, obcinają korzystających z Xclouda, podwyższają abonament... No no, ta Mia Sharma to zrobi graczom dobrze... Patrzeć tylko, jak rzesze nowych graczy będzie wykupować gamepass, by ten stał się rentowną usługą...
Microsoft i Sony pchają się chyba do wykopania z gamingu na butach... Ich usługi przestają być w jakikolwiek sposób konkurencyjne...
Jeszcze wyjdzie news o GTA6 na PC początkiem 2027 roku to w ogóle będzie wesoło...
I oczywiscie przypadkiem wprowadzają to od listopada czyli od premiery GTA 6. Na pewno nie jest to wprowadzone akurat wtedy zeby doić kase od non-consolowców za wykupowanie dodatkowych godzin zeby grac w gta w chmurze. No chyba ze GTA nie bedzie w cloudzie to wtedy faktycznie uznam to za przypadek :D
Gdzies widziałem twitta że specjalnie dali taki chory limit żeby zaraz napisać, że wsłuchujemy sie w zdanie graczy i limit zwiększamy - do bardziej akceptowalnych - 50 godzin. Taka strategia PRowa, ktora byla przy okazji dzwigania ceny game passa który finalnie po obniżce dalej kosztuje dużo więcej niz pierwotnie i jest wyciety z CODów, no ale miłościwy Microsoft obniżył więc wizerunek wzgledem poprzedniego szefostwa został poprawiony. I tu tez tak bedzie - limit nałożony, tępi gracze zadowoleni.
Ha tfu na korporacje.
Tylko chmura mordo, mówi ci wywal swojego PC, bo chmura to przyszłość. Ciekawe ile będzie trwać przerwa na reklamy? No... chyba, że ktoś dodatkowo zapłaci, wówczas blok reklamowy to tylko 15 min. oj... zły kierunek obiera to wszystko, oj zły.
15 godzin na miesiąc z najdroższym abonamentem? Grubo, ale dla mnie chmury i wszelkie abonamenty mogą przestać istnieć bo tylko szkodzą. To powinna być przestroga dla wszystkich co tak zachwalają chmury, bo nie muszą kupić mocniejszego sprzętu. Tylko jakby granie zostało tylko w takiej formie to właśnie byłoby coraz większe przykręcanie śruby, a jak chcesz więcej grać to płać.
Dalej dalej, wspierać abonamenty i granie w chmurach bo to wszystko dla Waszego dobra żebyście się nie uzależnili.
O grubo XD płacisz i promują granie w chmurze od 280zł/rocznie, baz gier (jakaś jest) i całe 5h/miesięcznie XD
I uwaga, dają opcję dokupienia godzin, jak zabranie (to dość oczywiste że zabraknie, są na pewno gracze co limit miesięczny robią w 1 dzień), ale łaskawcy xD
Nic tylko brać, bo jeszcze wykupią ludzie jak PS5 Pro i podrożeje xD
Info z maila:
Być może ostatnio zdarzyło Ci się słyszeć o zmianach zasad grania w chmurze w subskrypcji XBOX Game Pass. Na chwilę obecną zmiany te obejmą wyłącznie nowo zakupione subskrypcje i nie wpłyną na Twoją obecną subskrypcję w regionie, w którym mieszkasz, pod warunkiem, że korzystasz z planu odnawialnego cyklicznie. Jeśli zdecydujesz się anulować plan i dokonać ponownego zakupu, będziesz co miesiąc otrzymywać określoną liczbę godzin grania w chmurze, zgodnie z zasadami swojego planu. Jeśli z jakiegokolwiek powodu na Twoim koncie nastąpią zmiany, powiadomimy Cię o tym z co najmniej 60-dniowym wyprzedzeniem. Będziesz mieć możliwość anulowania lub zmiany planu subskrypcji w dowolnym momencie.
Dziękujemy, że należysz do społeczności XBOX.
Może i jestem stary jak na tą branżę (45+) ale w tamtych moich czasach wszystko było tak proste jak tylko się dało, kupiłem konsolkę z paromi grami i grałem ile chciałem (oraz koledzy z ulicy) kupiłem kompa parę gier na stadionie i grałem aż się znudziły, na dysku miałem tone różnych rzeczy i były tylko moje, a teraz
o co tu chodzi?