Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Za 3 i pół miesiąca powróci najdroższy serial wszech czasów. Nowa odsłona prequela kultowej serii fantasy ma pierwszy zwiastun

Forum filmy i seriale fantasy
Dodaj komentarz
24.07.2026 21:41
Dead Men
1
10
odpowiedz
Dead Men
199
Senator

nadal ludzi karmią tym gównem ?

24.07.2026 21:41
Dead Men
1
10
odpowiedz
Dead Men
199
Senator

nadal ludzi karmią tym gównem ?

24.07.2026 21:53
1.1
7
odpowiedz
SabiSabi
9
Legionista

Dead Men Bardziej zastanawiające, że ktoś to ogląda.

25.07.2026 15:02
1.3
1
odpowiedz
mekotron
20
Legionista

laguj4cy.dinoz@ur1 Czekaj, czekaj, na wulgarne określenie serialu który nie podoba się w pewnej części ludzi postanowiłeś po przeczytaniu tego komentarza obrazić ojca Albo matkę tej osoby której nawet nie znasz z wielkim uśmiechem na twarzy ?

25.07.2026 19:42
1.5
odpowiedz
toyminator
103
Legend

Dead Men Będzie 5 sezonów. I tyle. Mają tak podpisany kontrakt.

25.07.2026 21:33
Flat.earth.truth
1.6
odpowiedz
Flat.earth.truth
22
Pretorianin

Dead Men Zależy od gustu i nastawienia, dla mnie serial wybitny, a sam również jestem fanem Tolkiena! Świetna akcja, aktorstwo, dialogi nie mówiąc już o klimacie, efektach, muzyce i plenerach! A poprawność polityczna jest teraz wszędzie i póki rządzi lewactwo nic nie zrobisz..

26.07.2026 04:02
LiamP
1.7
1
odpowiedz
LiamP
16
Chorąży

Flat.earth.truth Czyli... Pomimo zauważenia tych beznadziejnych wstawek, które miejsca mieć nie powinny to dzieło wybitne. Jak tacy ludzie to oglądają to już mi się teraz w głowie obraz ostatecznego odbiorcy pojawił:)dzięki za ten komentarz, wbrew pozorom dużo wnosi do dyskusji

26.07.2026 04:04
LiamP
1.8
odpowiedz
LiamP
16
Chorąży

laguj4cy.dinoz@ur1 O jak słodko, dziecko się spalało i wypluło mądrość stulecia. Klękajta wszyscy - oto obrońca serialu się pojawił....

26.07.2026 08:52
1.9
odpowiedz
burkoslaw
12
Chorąży

Flat.earth.truth Gdzie rządzi lewactwo? W usa wszystkie korpo tancza dla maga

26.07.2026 20:52
Flat.earth.truth
1.10
odpowiedz
Flat.earth.truth
22
Pretorianin

LiamP Zauważenia jakich wstawek które miejsca mieć nie powinny? Ja napisałem jakie dla mnie jest, dla ciebie nie musi. I jacy ludzie oglądają?

26.07.2026 20:53
Flat.earth.truth
1.11
odpowiedz
Flat.earth.truth
22
Pretorianin

burkoslaw Wszędzie rządzi tam gdzie UE panuje.. USA to siedziba masonerii.

27.07.2026 09:32
LiamP
1.12
odpowiedz
LiamP
16
Chorąży

Flat.earth.truth Może lepiej pisać mniej, z sensem to się nie zapomni do czego ktoś się odnosi. Niemniej skoro tak słabo z czytaniem własnych tekstów, proszę: "A poprawność polityczna jest teraz wszędzie i póki rządzi lewactwo nic nie zrobisz..". Czyli wstawki w postaci: Geradieli, która jest kretynką (do tego mściwą, złośliwą i w ogóle zaprzeczeniem tego co jest w książce), u Krasnoludów pojawiają się multum kobiet, do tego rządzących i czarnych oraz bez zarostu (to jest bardzo męska nacja, to nie elfy), czarne elfy (tego nawet nie da się komentować), Numerojczycy zachowujący się jak dzieci we mgle, zrobienie z Gandalfa debila (każdy przybywający pod postacią maga był świadomy swojej tożsamości, tutaj kompletny nieudacznik zachowujący się jak słoń w składzie porcelany), hobbici-cyganie (to już jest pełne przegięcie). Nie wiem - coś dalej, może o Sauronie- przybędzie (tak go zrobili w pierwszym pozal się panie sezonie). Jeżeli ktoś twierdzi, że te wstawki są spoko znając nawet zdawkowo oryginał to naprawdę gratuluję gustu. Jeżeli ktoś kompletnie nie zna tych dzieł to ten serial może potraktować jako dobry odmóżdżacz bo nie ma tam niczego sensownego, coś jak pamiętniki wampirów czy Zmierzch. Nawet ten gwałt, który Jackson robił w filmach nie umywa się do grafomanii i ignorancji twórców tegoż wizualnego dzieła w niezrozumieniu książek (ale tutaj ciężki temat - trzeba potrafić czytać ze zrozumieniem).

27.07.2026 17:07
1.13
odpowiedz
jerzyo
40
Pretorianin

Flat.earth.truth Na bank piszesz dla beki.

24.07.2026 22:12
NewGravedigger
2
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
NewGravedigger
210
spokooj grabarza

Też jestem ciekawy, czy ktokolwiek z forum na to czeka

25.07.2026 21:33
Flat.earth.truth
2.1
odpowiedz
Flat.earth.truth
22
Pretorianin

NewGravedigger Ja bardzo, poprzednie 2 sezony doskonałe :)

26.07.2026 11:37
2.2
odpowiedz
Maly_7riceratops
1
Junior

NewGravedigger Wszystcy narzekacie bo to bo tamto a serial mi się podoba. To jest rozrywka ale Polakom wiecznie coś nie pasuje

27.07.2026 17:07
2.3
odpowiedz
jerzyo
40
Pretorianin

Maly_7riceratops To nie rozrywka, to paździerz. Uwierz. A że znajdą się tacy którym się podoba? W końcu pół Polski mocno jara się disco polo...

24.07.2026 22:21
3
4
odpowiedz
3 odpowiedzi
Mulat19
18
Legionista

Dalej mnie ciekawi, na co tam tyle kasy poszło XD. Na te plastikowe zbroje czy kostiumy z taniego teatru? Scenariusz też dno i wodorosty. Z książkami Tolkiena to ma jedynie wspólne imiona kilku bohaterów, którzy zresztą w ogóle nie przypominają książkowych pierwowzorów.

25.07.2026 19:58
3.1
1
odpowiedz
toyminator
103
Legend

Mulat19 Trudno żeby miały, jak nie mają praw do wielu rzeczy.

25.07.2026 21:38
Flat.earth.truth
3.2
1
odpowiedz
Flat.earth.truth
22
Pretorianin

Mulat19 Nie ma tu żadnych plastikowych zbroi a wszystko kute od podstaw, podobnie z kostiumami, wieloma rękodziełami nie wspominając już o budowie wielu plenerów! Co do scenariusza i ogólnie Silmarilionu to zapominasz że całość była pisana wierszem, dlatego też MUSI pójść trochę zmian by akcja była spójna i wartka, a dialogi ciekawe! Dla mnie oba sezony wyśmienite mimo wszędobylskiej poprawności politycznej z którą nic nie zrobimy..

27.07.2026 17:03
3.3
1
odpowiedz
jerzyo
40
Pretorianin

Flat.earth.truth No tak.....Mulat...

24.07.2026 22:48
Legardus
4
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Legardus
22
Chorąży

Żałosne tak samo jak smród zboka.

25.07.2026 21:38
Flat.earth.truth
4.1
odpowiedz
Flat.earth.truth
22
Pretorianin

Legardus Dla ciebie

25.07.2026 19:54
5
odpowiedz
toyminator
103
Legend

Mnie nie dziwi najazd na ten serial(mnie się tam podoba, aczkolwiek związek zawodowy orków, i inne pierdoły drażnią.) Ale jednocześnie wiele osób, dalej nie ogarnia czemu ten serial wyglada jak wygląda.
I się zastanawiam czy rodzina Tolkiena wydymała Amazon, czy Amazon jest taki głupi i dalej podpisali umowę.
Zacznijmy od tego, że Amazon ma prawa tylko i wyłącznie do trylogii i dodatków plus Hobbit. Ale nie mogą zrobić filmów, a nowej trylogii w serialu też nie zrobią, bo wszyscy za dobrze pamietają filmy. Mają właściwie tylko dodatki. I właściwie to musieli zrobić drugą erę.Bo tak chciało Tolkien Estate(więc to oni też są winni tego jak to wygląda, bo zmuszają Amazon do robienia czegoś, do czego nie mają w zasadzie praw. I mimo to że mają dodatki, to i tak mają sporo ograniczeń,co do postaci, nazw itp itd. Dlatego serial ma pewne rzeczy takie a nie inne. Dodatkowo zdecydowali się na kompresję czasu, dlatego wszystko co się działo przez tysiące lat, tutaj dzieje się po prostu w jednym momencie. Wymiana prawie wszystkich aktorów przez 5 sezonów byłaby głupia. Dodatkowo musi być pięc sezonów, bo tak podpisali umowy.Nieważne jak niska oglądalność, kary za nie nakręcenie 5 sezonów są wyższe ;D I tyle. Nie potrzebnie dodawali od siebie jakieś pierdoły z orkami które są ludzkie i mają dzieci, i wybuch wulkanu który jednych pali a drugich nie ;D

25.07.2026 21:39
Flat.earth.truth
6
odpowiedz
Flat.earth.truth
22
Pretorianin
8.0

Dla mnie świetne info oraz zwiastun, czekam na maxa już do listopada, bo przy poprzednich sezonach bardzo dobrze się bawiłem :)

26.07.2026 13:53
Wrzesień
7
odpowiedz
Wrzesień
83
Idiot Doom Spiral

Szkoda, że już widać, że znowu noktowizor będzie potrzebny😒

27.07.2026 17:01
8
odpowiedz
jerzyo
40
Pretorianin

Aaa, to ta parodia? One skończyły się wiele lat temu. Te współczesne nikogo nie bawią...

Forum Forum filmy i seriale fantasy
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl