Dalej mnie ciekawi, na co tam tyle kasy poszło XD. Na te plastikowe zbroje czy kostiumy z taniego teatru? Scenariusz też dno i wodorosty. Z książkami Tolkiena to ma jedynie wspólne imiona kilku bohaterów, którzy zresztą w ogóle nie przypominają książkowych pierwowzorów.
Mnie nie dziwi najazd na ten serial(mnie się tam podoba, aczkolwiek związek zawodowy orków, i inne pierdoły drażnią.) Ale jednocześnie wiele osób, dalej nie ogarnia czemu ten serial wyglada jak wygląda.
I się zastanawiam czy rodzina Tolkiena wydymała Amazon, czy Amazon jest taki głupi i dalej podpisali umowę.
Zacznijmy od tego, że Amazon ma prawa tylko i wyłącznie do trylogii i dodatków plus Hobbit. Ale nie mogą zrobić filmów, a nowej trylogii w serialu też nie zrobią, bo wszyscy za dobrze pamietają filmy. Mają właściwie tylko dodatki. I właściwie to musieli zrobić drugą erę.Bo tak chciało Tolkien Estate(więc to oni też są winni tego jak to wygląda, bo zmuszają Amazon do robienia czegoś, do czego nie mają w zasadzie praw. I mimo to że mają dodatki, to i tak mają sporo ograniczeń,co do postaci, nazw itp itd. Dlatego serial ma pewne rzeczy takie a nie inne. Dodatkowo zdecydowali się na kompresję czasu, dlatego wszystko co się działo przez tysiące lat, tutaj dzieje się po prostu w jednym momencie. Wymiana prawie wszystkich aktorów przez 5 sezonów byłaby głupia. Dodatkowo musi być pięc sezonów, bo tak podpisali umowy.Nieważne jak niska oglądalność, kary za nie nakręcenie 5 sezonów są wyższe ;D I tyle. Nie potrzebnie dodawali od siebie jakieś pierdoły z orkami które są ludzkie i mają dzieci, i wybuch wulkanu który jednych pali a drugich nie ;D
Dla mnie świetne info oraz zwiastun, czekam na maxa już do listopada, bo przy poprzednich sezonach bardzo dobrze się bawiłem :)
Aaa, to ta parodia? One skończyły się wiele lat temu. Te współczesne nikogo nie bawią...