Użytkownicy Apple i tak lubią płacić więcej, więc ich to nie ruszy jakoś specjalnie, eksperymenty społeczne Apple to potwierdzają.
Co do YT Premium to jakoś nie spotkałem żadnych reklam w filmie, a te wrzucane przez samego twórcę do filmu można łatwo ominąć.
Przecież wystarczy kupić przez weba i będzie taka sama cena jak na innych platformach :)
Opłaca się jeszcze kupować skoro nie ma łapek w dół jeśli filmfake ma wyłączone komentarze i i nie widać łapek w dół to czasem ciężko coś zweryfikować
Sam Asystent od Google to powie xd
Niby można oznaczyć dany film jako "Nie interesuje mnie to", albo w ogóle można zrobić "Nie polecaj kanału" tylko ciekawe czy to faktycznie działa, a jeśli tak to na jak długo i czy jednak po jakimś czasie filmy z danego kanału i tak będą wyskakiwać. Serio już bym wolał opcje niczym na TT czy FB gdzie można typa kompletnie zablokować i nic się od niego nie pokazuje. Najlepsza opcja by to była.
Via Tenor
Oj tam oj tam płacą chorą cenę za samo logo AjJapka na telefonach i czują się jako nadludzie, bo mają AjFona a ty nie masz, to znajdą kasę na YT Premium ;).
Ach tak, poklepmy się po pleckach jakie Apple jest drogie i złe, chociaż iPhone 17 kosztuje mniej niż Galaxy S25 na premierę (i OnePlus i Xiaomi itd itp), Apple Watch mniej niż Galaxy Watch czy Garmin, a MacBook choć startuje z nieco wyższej cenowo półki niż większość laptopów, to M4/M5 absolutnie wyciera Intelem/AMD podłogę w konkretnym segmencie cenowym, o jakości wykonania nawet nie wspominam (mój służbowy HP jest jak zabawka w porównaniu do MBP).
Hurr durr niedobre Apple.
PS. Mam Garmina i Samsunga S25+, piszę bo wiem że zaraz jakiś geniusz wyskoczy że "kolejna owieczka broni swojego jabłka" jak mniemam.
Przestań się wypowiadać o rzeczach ci obcych. W ogóle się nie wypowiadaj, jak dla ciebie Android to tylko Samsung. Piszesz kompletnie bez sensu. Zobacz ile kosztuje flagowiec, powtarzam jeszcze raz żebyś zrozumiał flagowiec smartfona One Plus czyli 13 i 15, a ile iPhone 16 i 17, bo piszesz "chociaż iPhone 17 kosztuje mniej niż Galaxy S25 na premierę (i OnePlus i Xiaomi itd itp), Apple Watch mniej niż Galaxy Watch czy Garmin." .No tyle że 1+ 13 i 15 to jest flagowiec, a iPhone 16 i 17 to jest tylko najtańsza liga, okrojona z wszystkich cech które ma pro max, więc nie porównuj flagowca Android, który jest lepszy pod każdym względem. Zobacz wydajność 1+ 13 vs o wiele droższy iPhone 16 pro max. 17 pro max dopiero ma podobną wydajność do SD ELITE gen5(1+15 i inne), z tym że SD Elite gen5 się grzeje o wiele mocniej.
17ki iphone uważam za szrot jakościowy, bo obudowa aluminiowa się rysuje i zmienia kolor od słońca. Ceny iPhone z większą pamięcią, są dla chorych fanatyków, bo tam przecież jest najtańszy NvMe, a oni chcą jak za dysk NvMe pcie5 4TB xD. Z resztą cała seria 17ek jest średnio droższa od 2000zł-3000zł zależnie od sklepu i pamięci wewnętrznej. Ceny androidów z większą pamięcią, nie mają, aż takiej przebitki.
Czy jest producent bardziej bezczelny od Apple? Otóż każdy Google Pixel w cenie np 1+15 dostajesz wydajność 3 letniego flagowca, jakość wykonania też nie za dobra, a na starcie musisz ściągać APK by sprawdzić benchmark, bo Google ukrywa w sklepie Play, dla twojego telefonu xD, a jest zwyczajnie żenująca i nawet gry porzucają wsparcie, bo oni mają Tensor (Exynos przerobiony) z power vr(gry go porzucają)
Co do Samsung to on robi wszystko co Apple od lat. Teraz nawet nie odblokujesz bootloadera i w razie czego gdy ci padnie, to serwis wykasuje połowę wartości telefonu bo nielegalnie od lat wymieniają ekran, szybkę, obudowę, baterię, nawet jak tylko szybka do wymiany. Chcesz 1 rzecz naprawić, a oni pół telefonu wymieniają.
I przestań Applowcu pisać bzdury zachwalając, że M5 pro max czy jak to się zwie na ARM, jest lepsze niż laptopy na Windows z RTX i AMD Ryzen. MacBook to jest laptop do pracy, bez chłodzenia, nie zagrasz tam w większość gier, bo rozeta tylko 64bit apki i gry przetworzy. Lepsze rozwiązania są płatne, ale czy 32bit apki umieją, to nie wiem. Laptop do pracy nigdy nie będzie służyć do gier. Apple płaci za porty gier, bo nikt normalny nie będzie robił gry pod zamknięte API Metal. Apple zamiast wspierać otwarty Vulkan API, gdzie gry byłyby bardzo szybko na nim, to woli wspierać coś, kto nikt nie chce, więc nie uważam że granie na ekraniku 13', bez chłodzenia i notorycznym throttlingiem jest lepsze. W tej cenie masz porządny pc do gier. MacBook jest do edycji wideo, muzyki, grafiki itd. Jak ktoś jest bogaty to nie patrzy żeby laptop brał mało prądu tylko kupi porządny pc, który jest 10x szybszy od MacBook i robią tak studia filmowe bo czas się liczy

S25 na premierę 4199zł, iPhone 17 3999zł.
S25 Ultra 6399zł, iPhone 17 Pro Max 6299zł.
Garmin Venu 4 ~2400zł, Apple Watch 11 2199zł.
Garmin Fenix 8 Pro ~4600zł, Apple Watch Ultra 3 3799zł.
OnePlus czy Xiaomi dekadę temu były prawie połowę tańsze, teraz flagowce dosłownie depczą po piętach najdroższym producentom (zobacz sobie ile kosztowało Xiaomi Mi5 vs iPhone, a jak te proporcje wyglądają teraz). Xiaomi nadal ma taki se software (wiem, bo mam tablet) a OnePlus ma gorsze aparaty, szczególnie po zmroku, więc cięcia ceny też nie biorą się z kosmosu, o rzeczach takich jak customer support czy update'y systemu (iOS26 działa na telefonach z 2019, jakiego andka ma OnePlus 7 z tamtej ery?)
Fakt że OnePlus 15 dostał kilka downgrade'ów ( https://www.reddit.com/r/oneplus/comments/1oheyvv/oneplus_15_all_downgrades_and_upgrades_compared/ ) a 13tka kosztowała "jedyne" 5 klocków na premierę to też szczegóły.
No rzeczywiście TAAAAKIE drogi te Apple w porównaniu do Androida.
iPhone 16 i 17 to jest tylko najtańsza liga, okrojona z wszystkich cech które ma pro max
Z czego jest okrojona bazowa 17, oprócz odrobinę gorszych aparatów (no i tylko dwóch) i protokołu USB, którego ostatnio używałem do przesyłania plików w 2017 roku (od wtedy mam internet 10x szybszy niż transfer kablem)?
MacBook to jest laptop do pracy, bez chłodzenia, nie zagrasz tam w większość gier, bo rozeta tylko 64bit apki i gry przetworzy.
Pisałem o służbowym laptopie HP, chyba się rozumie samo przez się że mowa o pracy i to okołobiurowej? Bo chyba jakby chodziło o maszyny do renderowania za 50k to bym wspomniał że mam na myśli taki segment?
No ale prove me wrong, pokaż mi lepszego laptopa (niż MacBook Air) za okolice 4 klocków, z lepszą baterią, kulturą pracy, wyglądem, gabarytami i wydajnością.
Jaki ze mnie Applowiec widać na obrazku, jak już wspominałem. Po prostu nie mam klapek na oczach.
Ale mam iPhone’a i iPada. Ale YouTube kupuje na kompie, tam mam podpiętą kartę i płacę mniej i działa na iPhonie. Kwestia, że faktura przychodzi od Google, nie od Apple.
A cokolwiek związanego bezpośrednio z telefonem? Nie? No tak, spoko, faktycznie na temat i sensowne argumenty.
Nie mam do dziś pojęcia po co oni kupują jakieś premium do YT. Przecież nie ma tam nic takiego za co warto by było płacić.
sabaru - słucham dużo muzyki, a youtube music dziala tylko z premium. Poza tym adblokery moze i dzialaja z YT ale coraz czesciej sa z nimi problemy, zwlaszcza przy ogladaniu przez telefon
To przestaną kupować za pośrednictwem jabola tylko prosto od YT i po problemie. Mam tylko jabola jako telefon, to przecież nagle z tego powodu nie podwyższą mi ceny. A jeśli by tak zrobili to od razu kopnę ich w dupę i tyle.
Oj tam oj tam płacą chorą cenę za samo logo AjJapka na telefonach i czują się jako nadludzie, Przecież inne telefony kosztują podobnie. Do tego iPhone to bardzo dobry telefon. Natomiast firma Apple faktycznie jest bardzo chciwa, z bardziej zachłannych znam chyba tylko Adobe.