Via Tenor
Dwie godziny materiału o niczym i wszystko po to aby było jak najwięcej reklam czyli pieniędzy, tacy jak on to żyją z opowiadań cały czas bajek.
Tak tak konsola za 4k bedzie wydajnosciowo jak pc za 11k. Tylko w ktorej alternatywnej rzeczywistosci? Chyba wcielo gwiazdke przy tym twierdzeniu. ponizej powinno byc sprostowanie: dotyczy natywnego 4k na pc i 720p na konsoli oczywiscie z obowiazkowym rozmydlaczem :)
Nie no, oprócz tego, że chodzi o cenę gotowca, to jest jeszcze jeden aspekt... Chodzi o PC, którego teraz kupisz za 10k i konsolę, którą kupisz za 2 lata za ponad 4k... Komputer, który teraz kosztuje 10k, za 2 lata może kosztować już 6-8k... I wtedy to miałoby sens...
Rynek konsol to casuale którzy nie dadzą więcej niż 3k. Sam Xbox Series S odpowiada za 70% sprzedanych konsol w tej generacji. Nie wiem, jak oni chcą zarobić nie dostarczając do tego exów.
Już znam te ich sztuczki. Pozniej podadzą, że taka sama wydajność z 2x frame gen jak ten komp za 10 tys bez XD
Celują w ludzi którzy kompy kupują w supermarketach...
Taaaa, jeżeli kryzys ramu sie szybko nie skończy to nowe konsole będą startować z ceną średniopółkowego PCta czyli 4-5 koła (jak nie wiecej) i niekoniecznie ta cena bedzie spadać. PS5 pro podrożał do 900$/€ także granie nawet na konsolach raczej przestanie być tanie. Jeszcze trzeba doliczyć zajebiste dynamiczne ceny u Sony i uzależniania graczy od abonamentu.
No, będzie kosztować 9899,99 złotych. Tak jak ostatnio rozbawił mnie gotowiec z Komputronika reklamowany przez jednego z ich partnerów reklamując ile oni nad tym siedzieli, zawierali specjalne umowy z partnerami żeby gotowiec był tańszy niż własny składak. I tak był, myślałem że usłyszę kwotę w przedziale 500-1000 złotych, a tutaj zabójcze 200 złotych!
PS przy zakupie tego Xboxa będzie gwiazdka z dopiskiem, RAM dokupywany we własnym zakresie.