O. I oto jak zwykle wchodzi on. Cały na zielono Microsoft i robi gorzej niż było 😅
Przed premierą gta 6 sony i xbox podniosą znowu o 50-100$ i nagle steam machine bedzie mial kompetentna cene xD
Czyli konsoli, której i tak nikt nie kupuje, nikt nie kupi jeszcze bardziej :D To się nazywa dobry biznes.
Przed premierą gta 6 sony i xbox podniosą znowu o 50-100$ i nagle steam machine bedzie mial kompetentna cene xD
Normalnie to bym nimi jak i sony pogardzał za taki krok, no ale komponenty co raz droższe
O. I oto jak zwykle wchodzi on. Cały na zielono Microsoft i robi gorzej niż było 😅
Teraz tylko czekać na podwyżkę cen od sony, jestem też ciekaw jak będą wyglądały ceny nowych konsol przy tak powalonym rynku pamięci
Kurw@ wszedzie wsadzicie to GTA byle tylko pod kliki. Żałosne
Ja już oddaję mocz oraz inne produkty przemiany materii na "wojnę" i ceny konsol. Znowu zaręczyłem się z moim nowym pc. Jutro wieczór kawalerski w sobotę ślub :) 😁😁😁
Rip gaming
Jaką cene obstawiacie nowej generacji konsol? Ja 1200$
Do czasu końca bańki na AI nie będzie nowej generacji... Gigantom powoli kończą się pieniądze na rozwój AI, więc ograniczą wydatki takie jak rozbudowa infrastruktury. Co przełoży się na spadek cen. Za cenę, jaką są w tej chwili za AI w stanie płacić ludzie, ledwie będzie starczać na utrzymanie obecnej infrastruktury... Nie wiem jak tam Google i Anthropic sobie radzi z przychodami wobec topionych dolarów. Ale Microsoft i OpenAI to już udają, że wszystko jest wporządku i przychody będą rosnąć w tempie jakie obiecali inwestorom, co miałoby tłumaczyć przewalanie grubych miliardów dolarów rocznie.
Do przewidzenia xbox jest trudny do kupienia chcą rzucić większą ilość na sklepy bo gta zwiększają produkcje mają nowe ceny podzespołów trochę strzelają sobie w kolano bo są źle postrzegani ale nie mają wyjścia rozumiem ale i tak wole team sony
A czym Wy się martwicie? Mogą i podnieść ceny do 1000$, przecież tego i tak nie ma w sklepach.
Podwyższenie cen steam decka i ogłoszenie ceny steam machine, to zapowiadały. Sony pewnie niedługo też podwyższy ceny
Jak tacy pazerni to by wypuścili starsze wycofane ze sprzedaży Forze na których zarobią
Jak to w Polsce też podwyższyli ? Zdaje się, że Xbox skończył dystrybucje w Polsce. Głównie przez brak RAMu... Który Microsoft sam sobie wykupuje, bo potrzebuje do centrów danych AI. Bo trzeba pokazać rosnące przychody z AI. Specjalnie przekazał 24 Mld dolców OpenAI, by ta mogła u niego kupić za tą kasę moc obliczeniową na potrzeby trenowania AI i generowania rzeczy za półdarmo jeszcze przez najbliższy rok.
I to jest dopiero sk.....ństwo.... a nie że gra nie będzie miała płyty. I to trzeba piętnować. A to zapewne początek, bo do premiery daleko.
Chyba powoli wszystko schodzi na psy.
Czyli konsoli, której i tak nikt nie kupuje, nikt nie kupi jeszcze bardziej :D To się nazywa dobry biznes.
Ciekawy był ekosystem xbox jak przesiadłem się z ps4 na xsx... A teraz? Na każdym kroku kroją o grubą kasę... No ale nie będziesz miał niczego i będziesz szczęśliwy, tak więc HEJ! Uśmiechów więcej!
Coś czuje że PS5 pro jak będzie wydanie z grą (znaczy z kluczem do gry) to będzie kosztować 4999zł.