Co za dziwne czasy kiedy konsole rywalizują nie tym, która będzie lepsza, ale tym, która będzie mniej kijowa
Rockstar przypadkowo zleakował plany gigantów z branży.
Pewny jestem, że już od dawna ci szefowie Hideaki Totoki, Asha Shawarma, Strauss Zelnick i wielu innych przy wspólnym obiadku sobie obgadali że ubiją wolny rynek i zniewolą graczy. Aktualne czasy to hit, korpo dążą do masakry konsumentów i totalnego wyzysku, rynek komponentów PC i zmowy, teraz konsole zmowy. Kiedyś wrócimy do planszówek.
Soniacze pewnie dalej kochają swoje białe cudeńko.
Nowy xbox ma ten plus że ma mieć normalnie windowsa więc steam itd, a na psie tylko psn
Soniacze pewnie dalej kochają swoje białe cudeńko.
Co za dziwne czasy kiedy konsole rywalizują nie tym, która będzie lepsza, ale tym, która będzie mniej kijowa
Nowy xbox ma ten plus że ma mieć normalnie windowsa więc steam itd, a na psie tylko psn
Nie będą bezużyteczne, wystarczy dokupić pakiet aktualizacyjny do PS6 i gdy z PS5 będą działać jak nowe. Te cyfrowe, bo jak jakiś gracz chciał okradać Sony kupując płyty, to ma za swoje!
Rockstar przypadkowo zleakował plany gigantów z branży.
Pewny jestem, że już od dawna ci szefowie Hideaki Totoki, Asha Shawarma, Strauss Zelnick i wielu innych przy wspólnym obiadku sobie obgadali że ubiją wolny rynek i zniewolą graczy. Aktualne czasy to hit, korpo dążą do masakry konsumentów i totalnego wyzysku, rynek komponentów PC i zmowy, teraz konsole zmowy. Kiedyś wrócimy do planszówek.
Panie Areczku, prawo własności jest dla technofeudałów. Dla pospólstwa jest licencyjka na korzystanie z produktu, tak długo jak pan technofeudalny pozwoli, i na warunkach na jakie pan technofeudalny pozwoli.
Mam nadzieje że Sony także pozwoli jakoś przemienić wersje fizyczne na cyfrową przypisaną do konta. Bo inaczej moja kolekcja gier również zmieni się w dekoracje na półce i nie wiem czy PS 6 będzie miało dla mnie sens. Już nie mówiąc że są gry które posiadam w wersji fizycznej których już nie ma dostępnych we sprzedaży. Więc nawet gdybym chciał to ich nie kupie.

no i co tam konsolowcy XD chyba wam się wyczerpała lista zalet posiadania konsoli
Pomysł przetwarzania wersji fizycznych na cyfrowe byłby bardzo fajnym posunięciem, zawsze to lepsze niż nic. Ale obawiam się że nic z tego nie będzie, bo raczej jest to nie do zrealizowania. Jedynie w jakimś małym ułamku procenta może i tak, ale nic poza tym.
Na szczęście konsole nie są produktem niezbędnym do życia, a skoro pozostanie tylko cyfra to już lepiej inwestować w PC. Jeśli konsolarze będą mieli jaja i zechcą zagłosować portfelami, to bardzo łatwo i szybko doprowadzą do kryzysu konsolowego ucierając nosa Sony czy MS puszczając ich biznes z torbami.
Ale wiadome że tak się nie stanie, bo jak zwykle popłaczą w internetach a na myśl o przedsprzedażowym GTA VI w formie klucza już mają mokro.
Gówno Sony pewnie zrobi a nie pozwoli na takie coś. Kupiłeś cyfrówkę to może będzie jeszcze działać ale jak płytę to pocałuj się w dupę 🫡
Gdyby nie mieli całkowicie wywalone na swoich konsumentów, to zagraliby Sony na nosie i ogłosili, że ich nadchodząca konsola będzie miała napęd i nie planują wycofania się z fizycznej dystrybucji. Zdecydowanie ocieplili by sobie wizerunek i wyrwali z obozu Sony entuzjastów płyt, ale pewnie już sobie wyliczyli, że bardziej im się opłaca utrzymywać złodziejskie ceny za kilkuletnie gry, gdy na rynku wtórnym można je wyrwać za 40 złotych. Ale no ostatecznie, granie do życia potrzebne nie jest. Po cichu marzy mi się krach jak w 1983, to by ustawiło nieco całe to towarzystwo do pionu, chociaż z uwagi na to jak daleko inna jest dziś ta branża, to nie jest on chyba możliwy, a na pewno nie na taką skalę.
Akurat Bethesda nie jest właściwym podmiotem do udzielania komentarzy na temat fizycznych wydań. Pecetowy Skyrim był wydany na chyba 4 płytach, a podczas instalacji używało się tylko jednej, a gra i tak ściągała się prawie w całości ze Steama. Próbowałem różnych sposobów i ni drągala, nie dało się tego obejść.
przepraszam że tak między wódkie a zakąskie, ale moim skromnym zdaniem gry w klasycznej postaci aplikacji uruchamianej na urządzeniu czy to dysk czy cloud to kwestia kilku lat i koniec.
Zobaczymy czy to się sprawdzi i czy nie będzie takiego przypadku że na jednej konsoli włoży się płytę i przypisze jako cyfrową i na drugiej zrobi się to samo i za darmo ktoś dostaje, albo w drugą stronę że przypisze jako cyfrową, sprzeda np. na olx a po tym jak ktoś kupi i chce zagrać to jednak nie może a sprzedawca może twierdzić że kupił razem z konsolą i u niego działało.