Zawsze można dopłacić kolejne 4k i kupić kompa że średniej póki. Ale o gustach się nie dyskutuje.
4k za podzespoły 5 letnie.... za te 4k kupię nowszego laptopa albo nawet mocniejszą kartę graficzną XD
- $ony zmusi ciebie do zakupu ich pato abonamentu, którego cena nonstop rośnie,
- gry na konsolach są droższe co najmniej 20% (np RE3 na steam 16 zł vs PSStore 42 zł),
- pad na kiepskich analogach będzie wymagał wymiany średnio raz na 2 lata, a na innym nie pograsz,
- nie masz darmówek, nie masz dostępu do gier np. z roku 2001.
- kupujesz konsolę to wypada mieć dobry TV, taki z VRRem, taki z HDMI 2.1 i 120Hz by pociągnąć wszystkie funkcje konsoli, a to koszt minimum 2600 zł.
- kupując ten sprzęt to kupujesz 5 letniego staruszka, bez dostępu do nowoczesnych funkcji tj. DLSS 4, a nie masz gwarancji że za rok oleje tą konsolę tj. PS5 fat i nagle nie okaże się że PSSR 3 będzie tylko na PS5 PRO2 albo PS6.... na PC nie ma aż takich bezczelności (Nvidia zawsze coś daje użytkownikom starszych układów...)
Mam ci pisać dalej, czy dalej będziesz chronił interesy korpo, które na ciebie pluje?
Sam mam PS5 i bardzo żałuję że go kupiłem.... i wszystkim odradzam jego zakup.
- Gry droższe o 20%? Słyszałeś o czymś takim jak używane gry na płytach? Kupuję, przechodzę, sprzedaję ze stratą 30 zł. Na Steamie gra gnije na koncie na zawsze. Jak ktoś chce może dużo na tym oszczędzić.
- TV za 2600 zł? To teraz policzmy. Kupuję nowe PS5 Pro i dorzucam do tego telewizor za ok. 2 tysiące - zamykam się w +/- 6k zł. W tej samej cenie kupuję laptopa. Wybacz, ale rozwalenie się na kanapie z padem przed 55-calowym ekranem, a garbienie się przed 15-calowym monitorkiem z wentylatorami wyjącymi pod obciążeniem jak startujący F-16, to jest absolutna przepaść w komforcie za te same pieniądze.
- Dobra Nvidia, która o nas dba? Zabawne, powiedz to posiadaczom RTX 3000, którym zablokowano Frame Gen z DLSS 3, żeby zmusić ich do kupna serii 4000.
Nie bronię korpo, bo Sony ma swoje za uszami, ale dorabianie do PC jakiejś romantycznej ideologii o 'trosce o gracza' to jest dopiero śmiechu warte.
Parę miesięcy po premierze GTA 6, ceny spadną poniżej lub do 3K. Jak ktoś będzie chciał zagrać w GTA 6, to kupi Prosiaczka chodźmy i za 5k. A Sony na tym zarobi. I biznes się kręci.
Jak to było? sony ma zabezpieczony ram i cena ps zostanie taka sama ta? tylko naiwni w to wierzyli XD
Prawie 4k to całkiem sporo za konsolę. Co do switcha 2 to jest masa ostatnio promocji sklepów poniżej 2 tysięcy a za samą dwójkę to często już z Mario worldem
"PlayStation 5 Slim Digital – 2 599 zł;
PlayStation 5 Slim – 2 799 zł;
PlayStation 5 Pro – 3 899 zł."
Tyle kasy za przestarzały sprzęt, i jeszcze PS6 będzie za rok XD
Takie ceny to powinny być... 5 lat lat temu... a nie czekaj, były tańsze xD
No trzeba być naprawdę nieogarniętym by to kupować. ŚMIECHU WARTE.
idz grac na kompie i przestan spamowac tutaj swoją nienawiscią do tej konsoli.
Ja mam slima i więcej mi nie trzeba, abo mam na rok za 150 pln , gry po taniosci kupuje i jest git.
A jak ktos przespal to ze pro bylo po 2800 to jego wina i tyle. Cena rosnie bo ceny hardware drozsze i tyle. Idz se kup 32 gb ddr 5 do kompa cwaniaczku. I co ? Tyle kasy za sprzet z 2021 roku ?
I co? Boli? Ma boleć.
A będę krytykował $ony bo to banda januszy od początku tej generacji.
Oni zawsze znajdą wymówki na podwyżki cen. A pelikany kupują.
Nie ma żadnego uzasadnienia dla ceny ponad 4 k zł za PRO, czy 2,6k zł za ponad 5 letnią technologię, za taką cenę mam laptopa gamingowego z RTX 3070 który ma lepsze technologie przetwarzania obrazu niż to śmieszne PRO wydajniejsze od zwykłej aż 30% ale za to 2x drożej.