Rozgrzać fanów? Jakich fanów? Przecież ta gra to zepsuty crap był gdzie nic nie działa i bug na bugu.
Ale i tak jest lepiej niż było na premierę, olewając Crimsona na te chwilę, wrociłem do Stalker 2 i na razie gra się całkiem przyjemnie.
Wiem że to dziwne, ale na forum o grach są też fani gier, a nie tylko narzekacze.
Kiedy w końcu będzie ten nowy silnik? Ograłbym w końcu ale czekam na to
Tego typu gry zawsze miały i będą mieć mnóstwo błędów, nawet Cyberpunk do dzisiaj ma spaprane niektóre animacje.
Skończyłem na początku stycznia 2025 bo Indiana Jones the great circle dużo lepsza,
ale jak wyjdzie jakiś DLC do Stalker 2 to chyba zagran po raz kolejny i przy okazji zobacze te wszystkie patche które sie pojawiły w zeszłym roku.
napewno dadzą jakiś dodatek z dostępem do serca strefy, ciekawi mnie tylko jakby ta gra wygladala gdyby tworcom dano w spokoju ja dokonczyc
No dobra, pytam całkiem serio - prawdą jest to, co piszą w notkach do patchy? Poprawili znacząco spawny wrogów, balans i A-Life?
Natomiast, jeśli chcesz spróbować to ja bym poczekał do aktualizacji silnika, która jakoś już zaraz będzie (pewnie jakieś 2-3 miechy). W obecnej wersji gry chyba już doszli do granicy możliwości poprawek. Aktualizacja do nowszego Unreala wprowadzi lornetki, co właściwie potwierdza większy obszar życia wokół gracza, dalszy spawn wrogów i masę innych rzeczy na które ludzie czekają.
To fajnie. Ja jeszcze długo nie kupię, bo mam w co grać, ale możliwe, że jak spadnie do tych 60-70 zł, to jednak będzie się to nadawało do sprawdzenia, w co absolutnie nie wierzyłem po premierze.
Edit: No, chyba że to Kuba ma rację.
No no, super sprawa.
Szkoda że gra półtora roku po premierze ma błędy uniemożliwiające jej przejście, ja nie mogę wejść do wioski w Kordonie, a tego wymaga fabuła, próbowałem już wszystkiego, support na 3emaile nie odpisał. No mnie rozgrzali już dawno.
A ta gra jest niczym innym jak pustą makietą świata z przekopiowanymi lokacjami z poprzednich części z polepszoną grafiką, z kiepskim strzelaniem i zerowym eksplorem. Ta gra to tak naprawdę The Day Before 2.0, tylko ludzie boją się to dostrzec i powiedzieć.
Wszystko co to gówno ratuje to klimat. Klimat który sprawia że chcesz iść tu i tam, żeby wywalić kilkaset naboi i kilkanaście apteczek na drodze po skrzynkę w której znajdziesz 20naboi i 1apteczkę i dwie konserwy. A po wszystkim musisz jeszcze naprawić broń za kilkanaście tysiecy waluty, co może dało by się jeszcze zebrać po drodze ale przecież ograniczony udźwig uniemożliwia zbieractwo. Idiotyczne jest tutaj wszystko.
Gdyby nie kilka modów gra była by nie grywalna bo np. mechanika kondycji przy tak dużej mapie i konieczności łażenia po niej to kpina, taka sama jak np. w Days Gone mechanika paliwa w motocyklu - na pełnym baku możesz przejechać 100m xD
To jest tragedia jak oni nawet nie byli w stanie zrobić mechaniki normalnego rzucania granatem pod konkretnym przyciskiem tylko skopiowali system sprzed lat granatu jako wybór broni. Takie rzeczy się niczym nie bronią. Oni nie potrafią zrobić gry, zrobili makietę ze skopiowanymi mechanikami sprzed 15 - 20lat. The Day Before 2.
A puryści stalkera to top10 najgorszych społczeności growych ever.
Pieprzyć tą grę i pieprzyć to studio. Ja nawet nie chce wiedzieć czym to coś było na premierę skoro półtora roku po premierze jest katastrofa. W życiu nie zobaczysz gorszego AI w grach. Masa błędów. Masa idiotyzmów. Masa partactwa i totalne CTRL C - CTRL V przestarzałych idiotycznych mechanik.
A kolega wyżej chwali i nawet mu uwierzyłem..
Jak żyć? Niedługo jedyne co pozostanie to kupić lepsze kółko i grać tylko w symulatory... :)
Niedługo jedyne co pozostanie to kupić lepsze kółko i grać tylko w symulatory... :)
I to jest chyba najlepsze rozwiązanie :) Ja spróbowałem, ból niesamowity z wydatkiem na "stelaż" ale bawie się dobrze :)
Mimo wszystko dobrze czasem zagrać w coś jakkolwiek fabularnego bez potrzeby "siłowania" się z kontrolerem ;)