100 milionow. Tak powiedzial tata Marcina.
To są takie odrealnione mentalne dzieciaki, że nawet nie biorą pod uwagę aspektów geopolitycznych i gospodarczych to raz, a dwa, że główni odbiorcy tego typu gier czyli niedzielni gracze i dzieciaki już od kilku lat mało grają lub nie grają w ogóle gry bo przerzucili się na YouTube, TikTok, Instagram itp.
Jaka będzie realna liczba? Tego nie dowiemy się nigdy bo jak o tyle sfałszowali wyświetlenia tych śmiesznych zwiastunów na YouTube to tym bardziej cały czas po premierze będą podawane nowe rekordy aby tworzyć sztuczny popyt.
Zresztą po ostatnich wypowiedziach Zelnick można mieć wrażenie, że koleś ma prawdziwe raporty i dokładne analizy już teraz tworzy sztuczny popyt bo realnie może być nawet gorzej niż się wszyscy spodziewają.
Prawdziwy i poważny analityk (ohydne słowo tak samo jak ekspert) powinien brać coś takiego pod uwagę:
Natomiast takie coś to już dla analityków kosmos, a myślę, że tutaj też mogło być kilka potencjalnych nabywców gier:
NIemniej przez 13 lat utrzymywać sprzedaż praktycznie tego samego tytuły na wysokim poziomie, to jednak jest sztuka.
Jak już to 200 milionów nie trafiło bezpośrednio do graczy tylko to jest zawsze podawana liczba która poszła do dystrybucji więc cały czas miliony zawalają różne magazyny i sklepy na całym świecie.
bo przeczytałeś parę newsów w których opisywane jest zjawisko że dzieciaki wolą social media i fortnite
Nie, nie przeczytałem tego tyko i wyłącznie tylko wychodzę z domu i mam kontakt i z taki ludźmi więc widzę co się dzieje i jakoś nie widzę tego aby dzisiaj młodzież grała dzisiaj w gry w ogóle.
Jak już to 200 milionów nie trafiło bezpośrednio do graczy tylko to jest zawsze podawana liczba która poszła do dystrybucji więc cały czas miliony zawalają różne magazyny i sklepy na całym świecie.
Słuszna uwaga. Z pewnością z tych 225 milionów oficjalnie sprzedanych egzemplarzy, kilkadziesiąt milionów to pudełka które zalegają na półkach w marketach i czekają aż ktoś łaskawie to kupi xD
Nie, nie przeczytałem tego tyko i wyłącznie tylko wychodzę z domu i mam kontakt i z taki ludźmi więc widzę co się dzieje i jakoś nie widzę tego aby dzisiaj młodzież grała dzisiaj w gry w ogóle.
No ale w tego Fortnite, Minecrafta, Robloxa, Call Of Duty czy GTA Online jednak ktoś gra. I GTA VI to będzie kolejna gra która do tego grona rozbijających bank gier dołączy.
Może dlatego że inni wolą gry robić, i ewentualnie słuchać community, a nie bawić się w Pudelka XD