Komentarze do wiadomości: Wydawca alarmuje: gry wideo są skończone. „Wybieramy drogę na skróty, bo jesteśmy leniwi”, uważa Mike Rose

Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz
08.04.2026 14:50
1
2
odpowiedz
tailless
4
Chorąży

Steam mógłby dać filtr który ukrywa gry wykorzystujące AI. Ukryło by slop zarówno od korpo oraz tych indie devów bez gustu i wyobraźni

08.04.2026 19:03
1.1
4
Dark Star
42
Centurion

tailless  to musiałby chyba ukryć 90% gier. Gdzie postawisz kreskę? Czy ikony wygenerowane przez ai podczas gdy reszta jest ręczna jest slopem? A jak developerzy uzywają przy kodowaniu animacji copilota to już ai czy nie? Jak ai przetłumaczy parę zwrotów bo twórcy nie mówią natywnie po angielsku? Czy wygenerowana grafika do gry podczas gdy zrobiłeś animacje, fizykę i gameplay to już slop czy nie? Albo w drugą stronę, grafiki stworzyłeś osobiście ale obsługę błędów przy kolizjach napisało Ci ai ?

09.04.2026 15:02
Osh QRD
1.2
1
Osh QRD
16
Chorąży

tailless
AI to tak ogólna nazwa,  że jak byłby taki filtr to masz 99% gier usuniętych.
Jest program któremu wydajesz komendy, a on coś robi.
Na upartego to tak działają wszystkie programy.
Czy program podkreśli ci błędy w kodzie, czy AI który jest programem powie ci gdzie masz błąd w kodzie - gdzie widzisz tu różnice?

Ja już wolę, żeby AI zrobiło programiście grafikę, niż ma sam zrobić jakies g9wno.
Zresztą, czasem ludzie robią grafikę tak paskudna, że oczy wypala, bo są amatorami. I co mam sie cieszyć bo to człowiek zrobił.
Nie interesuje mnie kto robi grę, kto robi grafikę, kto pisze kod.
Ja chcę cieszyć się rozgrywka, a nie biadolić nad tym kto to robił. Czy maszyna czy człowiek.

09.04.2026 15:56
Felipe
😂
1.3
Felipe
25
Messiah

tailless
Zacznijmy od tego, że nie wszystko od AI to slop. AI-slop to z definicji jak dobrze kojarzę MASOWO ROBIONE TREŚCI AI NISKIEJ JAKOŚCI. Nie wszystko od AI musi być złe czy złej jakości, nie wszystko od AI jest slopem, ale AI-foby co dostają udaru jak słyszą "sztuczna inteligencja" to by pewnie zrezygnowali z jakiejś gry tylko dlatego, że AI jest wykorzystane wyłącznie przy tłumaczeniu jej jak to napisał Dark Star lol.

08.04.2026 18:22
Grifter
2
odpowiedz
Grifter
54
Konsul

The Times They Are A-Changin

Forum Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl