„Chociaż nie jest to złowieszczo przepowiadane 100 dolarów(…)” - no nie jest, jest nawet więcej. 90€ po obecnym kursie to jakieś 104 USD. Ale jak widać „ósemka” z przodu podziałała psychologicznie - i tak to się dalej toczy w tym „retailu” :))))))
Mogą walnąć nawet 200 dolców, ludziska i tak się rzucą.
O kurde, ale drogo, łała wiwa. Przecież to jest najbardziej wyczekiwany tytuł na świecie, perełka wśród gier. Gra, która ma niesamowitą wartość, więc gdzie sobie srają po kitach. Zresztą te cwaniaczki zarabiają cztery razy więcej niż my tutaj w Polsce, więc o czym my mówimy.
Już wystarczająco gracze przymykali oczy i dawali zezwolenie na co się działo i co aktualnie się dzieje.
Równie dobrze GTA 6 może być być gorsze od "piątki" a nawet i flopem generacji.
Mogę tyle dać tylko i wyłącznie jak w wydaniu fizycznym gra będzie na płycie/płytach. Za samą instalkę na nośniku mogą mnie pocałować…
"Chociaż nie jest to złowieszczo przepowiadane 100 dolarów, to i tak trzeba przyznać, że podana cena jest wysoka"
No tak, lepiej było by zapłacić 90€ (ok. 103$) niż złowieszcze 100$😱
Premierowa cena na konsole oraz to jak szybko wyjdzie wersja na PC-ty bardzo dużo powie o realnej popularność tej gry przed premierą i po premierze na konsolach, będę to obserwował gdyż to jak gra jest sztucznie hajpowana przez słupów od Rockstar jest wręcz śmieszne, a typowy odbiorca takiego GTA V czyli obecny dzieciak tej gry nawet nigdy nie kupi tylko będzie ją oglądał na jakimś Twitchu lub YouTube za darmo na Smartfonie.
Dobrze napisałeś - obserwował. Bo zagrać nie zagrasz. Znawca z temu.
Hmm jaka by cena nie była i tak jestem graczem drugiego sortu dla nich, a premiera jest dla konsolowców.
Ja chce tylko przypomnieć, że starfield miał peak na steam 280 tys na wersji za 100 dolków a na tańszej wersji doszło "tylko" 50 tys graczy. Do tego masa dużych gier na ps5 przykładowo jest wyżej w droższej wersji na liście popularnych niż tańsze wersję. Dlaczego jak jakieś crapy mogą się sprzedawać za 100 dolków to gta 6 niby już nie? To właśnie przy grach z tak dużym budżetem powinno to być bardziej zrozumiałe niż przykładowo przy premierze kolejnej fify/FC.

Nawiazujac do postow naszeg forumowego szurka-darka powyzej, oraz do uzycie tego polmartwego slowka w tytule.
Oto daroslaw 6 godzin po premierze GTA6, jak juz oglasza ze sprzedalo sie 4,5 miliarda kopii.
Później same genialne sztosy - Bully, GTAIV, RDR, Max Payne 3, GTAV, RDR2.
Bekniecie to wy wszyscy hejterzy.
Nie rozumiem tego hejtu.
Na grę czekają wszyscy - gracze od zawsze i ci, co grają okazjonalnie. Co was w dupalu boli?
Plaże, proszę :)
Mój kumpel gra w tę grę od 30 lat, od PSX 1, tak jak ja w Resident Evil, a ty mi piszesz o jakimś żałosnym, nieistniejącym hejcie.
Szkoda słów.
Z jednej strony produkcje z serii GTA to gry na lata. Do dzisiaj można się fajnie bawić w V na serwerach RP, a nawet zwykłe online jest bombardowane nową zawartością, więc wysoka cena mogłaby być uzasadniona. Z drugiej strony gracze już teraz narzekają na wysokie ceny gier, a jeśli granica znowu zostanie przekroczona, to nie sądzę, żeby ludzie dobrze to odebrali. Mam nadzieję że nie odwali im i nie walną ceny rzędu 400 zł. Za tyle to może być jakaś specjalna edycja, ale nie zwykła gra.
A czy naprawdę jest wymóg kupowanie tego na premierę?:) Znaczy rozumiem, sporo ludzi czeka na to tyle lat, i chce po prostu zagrać, a jak nie mają już w co grać, to sobie wydadzą na to i tysiaka. W moim przypadku gra wjedzie dopiero za jakieś 5-7 lat...jeszcze sobie kompa nie złożyłem, a do nadrabiania mam między innymi wiedźmin 3..nawet jeszcze GTA 5 nie ograłem ;D
Szczerze wątpię, że będzie kosztować jakiś kosmiczne pieniądze. Najpewniej "normalne" $70. Dlaczego? Żeby jak najwięcej ludzi kupiło i wskoczyło w GTA Online, gdzie T2 z Rockstarem trzepią największa mamonę.
Z tego też względu sądzę, że wersja pecetowa może się ukazać nawet i w Q4FY26, czyli do kwietnia przyszłego roku.
Na nasz rynek pewnie te 300-350 pln pewnie. Czyli jak zwykle najdrożej na świecie.
U mnie jest krótka piłka, jeśli Szóstka poleci bardziej w stronę techniczną Czwórki to chętnie wypróbuję w przyszłości. Fabularnie to już raczej wiadome że będzie to Piątka na sterydach więc tutaj wiele nie oczekuję i uważam to akurat za minus. Natomiast jeśli to będzie takie GTA V 2.0 to odpuszczam.
Ale bardziej mnie bawi to jak wielu jedzie tutaj po gierkach gdzie gra się kobietą, natomiast przy GTA VI prawie szczytują. Tak wiem że też się będzie grało chłopem, ale babą również.
Składam 2 pre ordery. Na Xbox i ps5 pro, no i może jeszcze raz na ps5 bo w sumie czemu nie