We wszystkich portalach o grach muszą zacierać ręce z radości - każdy news o przecieku kilka się z całą pewnością bardzo dobrze 😜
To jest KATASTROFA. KA-TA-STRO-FA... dla Rockstara ;b
No ale nie będe rozpaczał, zasłużyli sobie.
Patrząc na to w jakim stylu piszę ten ziomek, to pewnie jakiś dzieciak ze zbyt dużymi umiejętnościami, albo nawet dzieciak developera ze studia.
Oberwie za to pewnie słono.
Oglądałem... i wszystkie moje przypuszczenia się potwierdziły. Gra jest mdła, nudna i potwornie przehajpowana.
To, co pokazywali na tych swoich trailerach, wyglądało jak sztucznie podkręcona, kompletnie nierealistyczna wersja tego, czym ta gra będzie w rzeczywistości. Sama rozgrywka zapowiada się zdecydowanie prościej i mniej efektownie. Mam wrażenie, że finalnie dostaniemy coś, co będzie wyglądało jak GTA V z zestawem najnowszych modów, tylko sprzedane jako wielka rewolucja.
We wszystkich portalach o grach muszą zacierać ręce z radości - każdy news o przecieku kilka się z całą pewnością bardzo dobrze 😜
Jeśli udostępni pełny build. To macie to jak w banku, że opóźnią premiere gry na 2027.
Tak będzie! xD Strauss Zelnick trzyma w domu pendrive'a z już dawno przeportowaną wersją na PC. Dokładnie to dostaniesz 🥳
Przeciętny programista C++ utworzy taki plik.
Chyba pora odłączyć Internet do listopada, bo przyszłe spoilery z fabuły są już pewniakiem
To jest KATASTROFA. KA-TA-STRO-FA... dla Rockstara ;b
No ale nie będe rozpaczał, zasłużyli sobie.
Patrząc na to w jakim stylu piszę ten ziomek, to pewnie jakiś dzieciak ze zbyt dużymi umiejętnościami, albo nawet dzieciak developera ze studia.
Oberwie za to pewnie słono.
Niekoniecznie musi to być dzieciak, niektórzy ludzie mają bardzo rozwinięte zdolności w danym obszarze, ale mogą być do tyłu w reszcie w stosunku do przeciętnego człowieka.
Inaczej sprawa będzie wyglądała na Xboxie nowym, bo tam jak dadzą wsparcie dla steam a może potem i innych sklepów z PC to moga płyty wywalić.
Patrząc na to w jakim stylu piszę ten ziomek, to pewnie jakiś dzieciak ze zbyt dużymi umiejętnościami - akurat przestępcy cyfrowi często piszą w dziwny sposób, ma to utrudnić ich namierzenie. Jest nawet soft przerabiający wypowiedzi tak by brzmiały w podobny sposób. Ma to wyeliminować możliwość namierzenia po sposobie wypowiadania się.
Jaka katastrofa, przecież oni sami to leakują dla darmowej reklamy... Po kawałku. Do każdego kawałka darmowa reklama w światowych mediach. I w zasadzie Rockstar w roli ofiary...
Sprytna reakcja na niezbyt przychylne spojrzenie na trailer na Netflixie... Teraz będą sobie tak leakować po kawałeczku, aż do trailera... Netflix się nie doczepi, bo to nie jest oficjalnie ze strony Rockstara, a Rockstar kontroluje gniew graczy spowodowany taką a nie inną decyzją T2, przy okazji promując GTA6...
Na czym chcesz to wyświetlić?
Z tego co czytałem UE5 obsługuje rozdzielczość 16K i wyższą z kilkoma monitorami..
To nie znaczy że kolejna generacja będzie w stanie uciągnąć gry w takiej jakości (na pewno nie te tworzone pod UE5), tylko że za >15 lat, gdy już będzie istniał hardware dostosowany pod taką ilość pikseli, to wtedy będziesz mógł sobie ustawić taką rozdziałkę w tych grach.
Sprzęt albo obsługuje 4K/8K, albo nie. Nie może "ledwo" obsługiwać. Obsługa 8K polega na tym, że konsola jest w stanie przesyłać obraz o takiej rozdzielczości do odbiornika, dzięki czemu potrafi np. odtwarzać filmy w 8K. Nie oznacza to że każda (czy że jakakolwiek) gra będzie na niej renderowana w takiej jakości. Marketing marketingiem, a rozsądek rozsądkiem.
Tak jak w Crisis dziś grają w 8K?
https://www.youtube.com/watch?v=Ko4tU7UiE9M&t=360s
grać się da, chociaż niekoniecznie w płynnych 60 fps 😝
[link]
Oglądałem... i wszystkie moje przypuszczenia się potwierdziły. Gra jest mdła, nudna i potwornie przehajpowana.
To, co pokazywali na tych swoich trailerach, wyglądało jak sztucznie podkręcona, kompletnie nierealistyczna wersja tego, czym ta gra będzie w rzeczywistości. Sama rozgrywka zapowiada się zdecydowanie prościej i mniej efektownie. Mam wrażenie, że finalnie dostaniemy coś, co będzie wyglądało jak GTA V z zestawem najnowszych modów, tylko sprzedane jako wielka rewolucja.
Na jednym z materiałów widać wschód albo zachód słońca - przepięknie wygląda praca świateł i grafika na prawdę ładnie się prezentuje. Choć dalej całość jako gra dupy nie urywa, a przy takim hypetrain to powinno wyrywać przy samym kręgosłupie.
A czym niby ta gra miałaby być w rzeczywistości? Filmem fabularnym?
Coś tam, coś tam, coś tam, bla-bla-bla, wygląda jak gra, jak wyjdzie to normalnie odmieni wasze życie, zmieni poglądy, pomoże przy odchudzaniu, poprawi pracę jelit i na dodatek będziecie w to grać, albo nie, wasz interes, i prawdopodobnie sprzeda się w X ilości 😉 dziękuję za uwagę.
Niech wycieka. Kap, kap, kap. Ile można czekać na kolejny zwiastun?!
Premiera dekady a jakiś typ ma grę 3 miesiące przed premierą xD. Niezły teraz sajgon mają tam w R*. Niech wypuszczą grę jutro, bo w ciągu trzech miesięcy wszystko wyleci do neta, chyba że złapią gościa wtedy ma lekko mówiąc przesrane.
Nie wiem czego ludzie oczekiwali. Mi akurat po nawet tych kiepskiej jakosci krotkich filmikach gra sie podoba. Nie oczekiwalem jakiegos nowego rozdania tylko malej ewolucji. Nie czarujmy sie, ale ps5 ma juz 6 lat. No po prostu nie ma mocy przerobowych na fajerwerki graficzne. Te dopiero zobaczymy 2-3 lata pozniej jak wyjdzie wersja na pcta i konsole nowej generacji. Gameplayowo nie da sie wymyslic kola na nowo. Gra jest obslugiwana przez pada. Sila rzeczy wszelkie mechaniki musza byc pod ten kontroler dopasowane. Ostatnim GTA z dobra i powazna fabula z przeslaniem byla czesc IV. Ja mam nadzieje na fajnie wygladajace miasto z npc, dobrymi radiami, fajnymi zajeciami pobocznymi, fajnymi postaciami pobocznymi(chociaz ostatnie dodatki do gta online pokazuja, ze z pisaniem fajnym postaci coraz ciezej) mozliwoscia prowadzenia biznesow,po fabule sie nie spodziewam jakis fajerwerkow. Juz samo zalozenie, ze mamy do czynienia z Bony i Clyde naszych czasow wskazuje, ze nie bedzie happy endu w tej odslonie.
No, ale gameplayowo to jest to samo od GTA 3. Przeciez wersja GTA 5 enhanced wyszla w zeszlym roku. Dostala graficznie niezlego kopa i na ps5 juz sie dusi i wersja na pc i tak wyglada duzo lepiej. Na pc trzeba miec dobry komp, aby odpalac z wszystkimi fajerwerkami na maksa i w 4k rozdzialce z 60 fps bez dlss.
Naprawdę ktoś oczekiwał w realnej grze tej dynamiki i animacji ze zwiastunów i to jeszcze na konsolach i padzie?
Na X cyberleek ( o ile to prawdziwe konto) napisał że to build ze stycznia 2025
Nie do końca wiadomo czy osoby które publikują mają osobiście dostęp czy otrzymują lub otrzymały dawniej filmy na końcu filmu ktoś pisze na ścianie słowo Leek (wyciek) a nie cyberleek ksywka
Generalnie jakby do GTA V wypuścili nową mapkę, to tez ludzie by kupili za 500zł i pewnie za 1000zł ciesząc się, że pograją w coś nowego od znanego i dobrego studia i tyle. Nawet jak GTA VI nie bedize odkrywcze to i tak bedzie spoko, bo jest inna mapa
Sposób w jaki on gra jest bardzo dziwny. Ewidentnie nie jest graczem :D
Lot ptaka jest fenomenalny. Tylko czemu taka słaba jakość wideo wypuszcza. Dziwne.
Największy wyciek od Half Life 2. On ma grę
Też się nad tym zastanawiałem, przypuszczam, że coś związanego z wykrywalnością
Wyglada to ślicznie. Czekam jednak na zarzuty o wykorzystaniu AI od znawców wszystkiego, którzy przed AI overview nie istnieli.
Ale jajca :D Nie sądziłem, że ten ktoś będzie posiadał pliki gry, które pozwolą mu normalnie grać w GTA VI :D Ale widać też, że to co on posiada to nie jest dopracowana gra tylko jakiś starszy build, bo nawet jak strzelał w tę ścianę to ślad po kulach pojawiał się ze sporym opóźnieniem. Ale tak czy siak WOW! Ale typ poleciał z tym Rockstarem :D
Jeśli go dorwą to raczej nie będzie mu do śmiechu.
.
Dlaczego Rockstar nie miałby posiadać plików swojej gry... Za stary jestem, żeby nie wiedzieć, że to zagranie korporacji... Od lat tak robią, bo to darmowy marketing... Tym razem dołączyli do tego próbę zakrycia tej akcji z Netflixem...
Masakra, ze jest tylu hejterow GTA. To dowod, ze ludziom nie da sie dogodzic. Inne studia wypuszczaja ten sam chlam co roku-dwa i jest zgrzyt (no i slusznie), a potem pojawia sie deweloper, ktory woli spedzic 13 lat nad kolejna czescia, dopinajac wszystko na ostatni guzik w cenie takiej samej jak gry powyzej i... tez jest zle. Lol
Przecież to "wyciek" z Rockstara, w ramach marketingu, zawsze takie robili, zawsze takie robić będą...
Super, ale czy to cokolwiek zmienia? Wyciek mam co noc, ale nikt o tym nie pisze.
Czemu się zbulwersowałem? Bo od kilku dni piszecie o każdej pierdołie dotyczącej GTA6.
Ja wiem, że nie chce się wam szukać informacji o gierkach mniejszych, ale na Peruna, zbastujcie.
GTA nie potrzebuje plotek, potrzebuje normalnych wiadomości.
Plotki powinniście dawać odnośnie gier mniejszych.
Spokojnie, napiszecie o GTA jeszcze pierdyliard artów, i pewnie pojawi się poradnik.
Nigdy nie byłem fanem GTA i nigdy mnie nie jarały gry z tej serii, zawsze uważałem je za przereklamowane i przehajpowane, więc mam wywalone na to, co się dzieje z i wokół GTA VI, niemniej jednak muszę przyznać, że w związku z tym, co się dzieje wokół tej gry w ostatnich dniach, mam ubaw.
Inna rzecz, że oczywiście to, co widać na tych różnych filmikach-wyciekach wygląda fenmenalnie, więc gdy ta gra wyjdzie na PC, to się ją kupi w jakiejś promocji i zagra. Za jakieś 8-10 lat... Może...
Odpal sobie RdR 2 ( co prawda na Ps5 natywnej nie ma), ale ok porównaj sprzęt pc powiedzmy z roku wydania 2018 i zobacz różnicę.
Ludzie godzą się i biorą udział w tym hype traumie, a tu graficznie żadnego przełomu nie będzie, bo zwyczajnie nie może.
Dodadzą trochę mechanik nowych wypracowanych właściwie w części na RdR, a tak to będzie podrasowane GTA 5 i tyle.
Choć mogliby na przykład pójść w jakiś dobry system ai przeciwników, jak noughty dog w tlou2, ale po co.
Rzuca nie mający nic z rzeczywistością trailer i ludzie mówią, że fenomenalne i lecą kupować.
Kupiata firma z antykonsumenckimi praktykami i tyle.
Niech im zlekauje to do końca i niech się gonią "gwiazdy rocka"...
Mapa jest ogromna i szczegolowa. Krytykując GTA VI teraz nie jesteś po prostu hejterem. Jesteś glupcem.
I co jak ci ten twój majstersztyk bez downgrade ma chodzić na konsoli,w dodatku z rtx ,której CPU nie jest w stanie obsłużyć tego co pompują w trailerach
Głupcem jesteś jak już ty, pewnie ultimate w ciemno kupiony i się bulwers włącza, jak ktoś mu zapali lampkę, że nic nadzwyczajnego to nie będzie... Haha
Ej ej , nie gra będzi extra przecież, współczuję serio, no chyba że to jeszcze taki wiek ...
Ale raczej nożna chyba zauważyć plus minus, że jakiegoś cuda na kiju graficznie to tam nie ma.
Poza tym zapominasz , że to jest build gry uruchomiony na mocnym pc, i nawet fakt że potrzebuje więcej mocy poprzez debugging i inne deweloperskie kwestie, to czysta gotowa gra i tak nie zrównoważy ci konsoli i pc.
Ostatni raz, jarasz się najpierw trailerem official, później leakiem uruchomionym na dużo mocniejszym PC niż konsola, kupujesz , ale fizyczne nigdy tego nie dostaniesz na tej konsoli. Bo po prostu nie możesz i tyle. Dodający do tego kwestię że serio nie tam nic graficznie powodującego opad szczęki, tylko udowadnia że GTA to zaje***duży hype train i tyle.
Czy ja pisałem w tym wątku ciebie? No chyba nie, jak typowy fanboy z klapkami na oczach wychodzisz i piszesz swoje pierdy gdzie się da.... Bo hola hola moja gra jest taka super i niech nikt nie waży mi się jej deprecjonować

Widziałem ten leak na jakimś subreddicie i przyznam, że wyglądało to naprawdę świetnie. Skala świata robi wrażenie i graficznie prezentowało się to bardzo podobnie to wersji z zeszłorocznego trailera. No i fajnie, że wrócą niektóre stacje radiowe z oryginalnego Vice City jako chociażby V-Rock i Emotion.
Fakt, że ktoś tam w eterze ma beta build (za który prawdopodobnie pójdzie do więzienia) jest nieco abstrakcyjny :D Jeżeli ten build jakimś cudem wycieknie do sieci (tak jak chociażby było ze sławetnym leakiem Half Life 2 z 2003 roku) to będzie już to naprawdę mocny cios w stronę Rockstara i Take Two i jednocześnie ogromna kopalnia wiedzy dla osób, które będą chciały pogrzebać w kodzie żeby poodkrywać wycięte lub zmienione elementy.
Sępy już się zebrały - nie polecam szukać info o GTA VI na jutubie. Rodziabione mordy, kolorowe napisy, ai slop na miniaturkach i materiałach, a ostatecznie i tak niczego się nie dowiecie.
W sumie ciekawe czy to nie sam rockstar to rzuca. A ja nie to śmiałbym sie jakby złapali tego typa, z więzienia prędko nie wyjdzie a pewnie będzie płacz w internecie.
Gra wygląda przeciętnie hype po tych wyciekach znacząco spadnie i dobrze.
Mieli w dupie ludzi, którzy "i tak kupią ich grę", więc zamknęli prezentację za 6-godzinnym paywallem. No to gracze sobie poradzili.
Od zawsze byłem obrońcą takich praktyk, to zawsze rozwala kampanię marketingową, wpływa na sprzedaż itd., ale tym razem coś we mnie pękło. Brak płyty, znaczne pogorszenie edycji standardowej względem Ultimate, ograniczenie dostępu do materiału, który tak wyczekiwałem - wcale mi ich nie żal. W końcu ja tę grę i tak kupię - oni się o mnie nie martwią, więc ja o nich też nie.
1) https://www.facebook.com/reel/1106082795086112 Może to AI, ale dokładnie tak to będzie wyglądało na PC
2) Do ludzi nadal nie dociera, że ten wyciek, to kontrolowana gra Rockstara i kolejna z wielu kampania marketingowa, a każdy łyka jak pelikan😂
"Wyciek" haha, reklamę sobie robią, ale ludzie to kupią niezależnie od ceny. Niestety reszta branży też ceny wywinduje.