No ale Spider-Mana bez otwartego świata to sobie jednak ciężko wyobrazić. Połowa zabawy, jak nie więcej, to samo bujanie się po mieście :)
I dobrze że nie będzie otwartego świata. W niektórych grach serio wole liniowość niż otwarty świat. W spider man 1 czy 2 dużo zapychaczy było tylko. Więc to jest duży plus tutaj.
No ale Spider-Mana bez otwartego świata to sobie jednak ciężko wyobrazić. Połowa zabawy, jak nie więcej, to samo bujanie się po mieście :)
przecież tam nie ma otwartego świata wiec zero zdziwienia iż bedzie to działało płynniej.
Ojojoj, jak już nawet IGN tonuje nastroje, no to jest spora obawa. No i chwalenie się, że gra działa w 60 klatkach na zwykłym PS5 to jest smutne podsumowanie generacji.
Z jednej strony Sony należy się fakacz i prawdziwy bojkot, a nie tam jakiś protest przed premierą końcem sierpnia...
Z 2 kusi trochę, w końcu jeszcze płytka i to pewnie jedna z ostatnich.
Kupujecie Wolverine czy twardo olać ich?
Ja zakozykemt że GTA nie kupię... No chyba że po premierze naprawdę będą tam jakieś opinie, że cuda niewidy gamingu tam są, to może,ale zamierzan twardo się trzymać.
To że 80/20 cyfra płyta mówi tylko im , że jako korpo im się opłaca iść w cyfrę, odcinają rynek wtórny i dyktują ceny,jak jesteś za monopolem to się kiedyś przejedziesz.
Istotną i niewiadomą zarazem liczbą jest, ilu unikalnych graczy z tych 80% cyfry ma napęd i kupuje też płyty zarazem, bo może się okazać że większość też używa płyty, choćby od czasu do czasu... I wtedy już tak wesoło nie jest.
To że mniejsze gierki,dlc przychody ze sklepu w grze nabija ci 80% przychodu,nie znaczy że np. 50% graczy lub więcej wciąż używa płyty.
Jak masz Sony od 2020 to nie grałeś w nic z płyty?
Insomniac ma u mnie kredy zaufania - zdecydowanie jedno ze zdolniejszych studiów jeśli chodzi o Sony. Miałem wrażenie, że gra wygląda mocno generycznie i sztywno, ale im więcej gameplayu wypływa tym coraz bardziej jestem przekonany, że będzie to naprawdę świetna siekanka.
https://www.youtube.com/watch?v=GN69vjjPkdE
Te efekty krwii z nowych gameplayów przypominają mi stare gry na Nocturne Engine