Komentarze do wiadomości: Wiosną nadejdzie poważna konkurencja dla Frieren. To wyczekiwane fantasy, które według fanów może być mocnym kandydatem do tytułu anime roku

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
23.02.2026 15:38
1
odpowiedz
anubis1985Lord
39
Chorąży

Ta może 6 tytułów "Tensei shitara Slime Datta Ken 4th Season / Mairimashita! Iruma-kun 4th Season / Isekai Nonbiri Nouka 2 / Kanan-sama wa Akumade Choroi / Yowayowa Sensei / Saikyou no Shokugyou wa Yuusha demo Kenja demo Naku Kanteishi .  Reszta odpada.

23.02.2026 16:32
bmwbmw2
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
bmwbmw2
85
PAPIEŻ GIER IV

wygląda spoko. Ale ilość loli przeraża ;D Chyba nie będzie się zbyt poważnie traktować

23.02.2026 16:44
2.1
Silas1415
29
Konsul

Ogółem to mimo młodej obsady i uroczej otoczki, to właśnie manga traktuje się dość poważnie, bo jest tu drugie dość mroczniejsze dno. Trochę jak z Dungeon Meshi, chociaż tam jest więcej komedii, może i przez to nawet większy kontrast.

post wyedytowany przez Silas1415 2026-02-23 17:30:59
24.02.2026 03:36
DatGuyRedux
2.2
DatGuyRedux
46
Pretorianin

bmwbmw2 Przerażają cię dzieci? Od kiedy ten element decyduje o powaznosci anime?

post wyedytowany przez DatGuyRedux 2026-02-24 03:39:01
25.02.2026 21:43
bmwbmw2
2.3
bmwbmw2
85
PAPIEŻ GIER IV

DatGuyRedux Od kiedy słodkie dzieci z mocami, które są tylko by zarywały do bohatera. Występują w 70 % anime

23.02.2026 16:45
Mangas
3
odpowiedz
Mangas
4
Centurion

Sezon wiosenny zapowiada się nader obficie, przynajmniej na obecną chwilę. Jak z jakością - zobaczy się, ale przyznaję, że na ten i kilka innych tytułów czekam z ciekawością.

23.02.2026 17:19
Mqaansla
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Mqaansla
48
Generał

Jedno spojrzenie na gostka z miniaturki wystarczy żeby stwierdzić że seria jest słaba (ani to czysta komercja (rzemiosło) ani sztuka/styl)
Masówka/bajka dla dzieci co najwyżej, a jeśli byli "ambitni" i wstawili jakieś dojrzalsze motywy, to nawet nie to...

Ps. A Frieren był w porządku. Żeby mi tu ktoś nie zarzucił jakichś biasów.

post wyedytowany przez Mqaansla 2026-02-23 17:22:13
24.02.2026 03:37
DatGuyRedux
4.1
DatGuyRedux
46
Pretorianin

Mqaansla Atelier spiczastych kapeluszy to jedno z najlepszych mangowych klasycznych fantasty na rynku. Razem z Frieren i Dungeon Meshi tworza zgraną trójce.

post wyedytowany przez DatGuyRedux 2026-02-24 03:40:59
23.02.2026 17:56
5
1
odpowiedz
Silas1415
29
Konsul

Jak już pisałem w odpowiedzi wcześniej, to jak ktoś z góry ocenia treść na naiwną bajkę dla dzieci, to naprawdę polecam sprawdzić, bo treść uderza w poważniejsze tony niż może się wydawać na pierwszy rzut oka. Manga jest dla mnie jedną z lepszych jakie czytałem, a już na pewno z gatunku fantasy - też tutaj jak ktoś jest fanem "hard" systemów magicznych, to powinien być zadowolony, bo ten jest tu bardzo ciekawy i konsekwentny w jego przedstawianiu. Też w samym wykonaniu manga jest piękna, niestety przekłada się to na wolną publikacje rozdziałów (z tego co pamiętam to jeden na miesiąc), ale zdecydowanie warto. Trochę się przez to obawiam czy anime będzie tak dopieszczone, bo o ile na trailerze wygląda jak najbardziej okej, to studio miało pewien tytuł, który czym dalej to i było widać problemy produkcyjne... także pozostaje mieć nadzieje, że tu się to nie powtórzy.

24.02.2026 21:40
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Pan_Pablito
1
Junior

Terefere! Jeszcze nawet E01 anime nie wyszło, a wy już wieścicie gruszki na wierzbie! 
Widziałem trailer. Tongari Boshi no Atelier (prawdziwi otaku używają oryginalnych tytułów lub japońskich skróconych, a nie byle angielszczyzny!) prawdopodobnie okaże się rozczarowaniem przy tak wygórowanych oczekiwaniach. Widziałem dziesiątki podobnych tytułów. Niewiele wywarło na mnie wrażenie. A po trailerze widać, że to nowe anime jest w tyle za śmieszną, antydemoniczną elfką. Nie jest złe, ale na 100% nie dojedzie do poziomu najlepszego anime w historii. Toto Atelier wygląda mi najwyżej na 8,5/10. Zbyt cukierkowe, odklejone i bez głębi, przesłania, by dać wyższa notę.
­
I tak, róbcie screeny.
­
­
P.S. Moje przewidywanie odnośnie najlepszego tytułu Wiosny 2026: OtoTen S02 lub TenSura S04C01 (zapowiedziano oficjalnie aż 5 courów!), aczkolwiek konkurencja jest mocna - jak Re:Zero S04, czy Wistoria S02 (ostatni bardzo podobny do w/w Tongari Boshi no Atelier). A spośród nowych anime - Nippon Sangoku, Himekishi wa Barbaroi no Yome (pol. tytuł: Narzeczona Barbarzyńcy) lub ??????.

24.02.2026 21:41
6.1
Pan_Pablito
1
Junior

Pan_Pablito Eh, nawet ocenzurowało mi ostatni tytuł - MAO.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl