I tak wtedy to była średnia gra. Taka 6\10. Mam jeszcze gdzieś pudełko. Jakoś ten port PC co grałem kiedyś. No szału nie było. Może jednak poprawili sterowanie bo na klawie i myszce było tak se.
Kupiłem tą grę dawno temu i mam ją do dziś w pudełku. Sobie ją odpaliłem z tym modem i pod pewnymi względami jest nieco lepiej ale dalej się gra w nią jak grało się wieki temu. Czyli kijowo. Gdyby gra była dopracowana i dopieszczona tak jak GTA SA to by była naprawdę fajną grą z otwartym światem. A tak to przeciętny średniak z tego wyszedł i za bardzo nawet ten mod ją nie ratuje.
Za dzieciaka dwa razy przeszedłem na 100 procent. Teraz pewnie nie wytrzymałbym drewnianego gameplayu xd
Co jak co ale Rockstar nie ma rywali właściwie, ewentualnie mogliby to być dwaj i tylko dwaj developerzy - Larian i CDPRed.
Kogoś pominąłem może?
Ale Larian i Redzi robią inny rodzaj gier inaczej można byłoby powiedzieć, że Football Manager też nie ma rywali.
Ale jedno co jest piękne w tych starszych grach to jak zainstalujesz grę to jak się ją uruchamia to włącza się od raz bez żadnych tych badziewnych lancherów i innych dupereli.
Pamiętam jak zawsze jarało mnie w tej grze że było można zaglądać do bagażników i robić rewizje.
Ukończyłem jakiś rok temu i pomimo faktu niedopracowania technicznego (taka ciekawostka, że wersja Xboxowa jest na tyle zepsuta, że nie da się jej ukończyć z uwagi na poważny bug w jednej misji fabularnej) to jednak uważam, że był to bardzo ambitny projekt robiący wiele dobrego. Nowy Jork był wielkościowo praktycznie identyczny co swój realny odpowiednik i tę skalę było czuć. Fakt, że można było wchodzić do wielu sklepów czy innych budynków jedynie tej skali dodawał. Same misje również były bardzo ciekawe i dosyć zróżnicowane choć czasami szwankowało ich wykonanie. Bugi i ten ogólny PS2 jank mogą dzisiaj odpychać, ale moim zdaniem warto dać tej grze szansę bo uważam, że jest bardzo niedoceniona, a przez cień GTA i chciwość Activision okryła się jednocześnie złą sławą.