🔥Jeszcze głupsze są tłumaczenia anglojęzycznych filmików na polski, nie wiem po co, na co to?
I nie da się tego badziewia wyłączyć, jeszcze żeby to były dobre przekłady, ale jest festiwal żenady 😁
Ja używam przeglądarki brave i żadnych reklam nie widzę
Wtedy tego laga nie ma.
Co do segmentów sponsorowanych są takie wtyczki jak SponsorBlock for YT - ludzie zgłaszają gdzie jest segment sponsorowany jeżeli nie został oznaczony w YT, dzięki czemu innym użytkownikom pomija daną sekwencje, opcji konfiguracji jest masa dla chętnych.
Opcja nr 2 dla reklam to VPN na kraj jak Albania, nie wspierają ich :)
To jest nawet ciekawy temat ale pewnie sie skonczy na zmianie regulaminu albo opisu uslugi.
Warto dodac ze jest opcja pominiecia fragmentow sponsorowanych na filmiku z YT premium. Na telewizorze jak wcisne klawisz na pilocie o przewiniecie do przodu to przy fragmencie sponsorowanym zamiast przewiniecia o domyslne 10 sekund to przewinie caly fragment sponsorowany nawet jak jest kilkominutowy. Maja jakis algorytm ktory liczy najczesciej pomijane fragmenty video.
Muszą zagadać do SmartTuba tam takie segmenty promwane są pomijane automatycznie :D
Ale tu przecież jest o reklamach wklejonych przez twórców, przynajmniej ja to tak rozumiem. stad min "przygotowanie narzędzi usuwających segmenty promocyjne z filmów."
"Wplątywane w filmy segmenty promocyjne są uznawane przez powodów za reklamy. Stanowią one przerwę w prezentowanym przez autora materiale"
Jak to u nas na yt popularne reklamowanie napojów, vpn czy porównywarek ubezpieczeń :P
wiec przeglądarki nic na to nie robią bo to cześć filmu. nie reklama z yt ;P
A jakby to przeszło - podniesie się że yt cenzuruje treści twórców i mówi im co mają mieć w filmach bo jak to znikną promocje czy filmy sponsorowane :D
O ile reklamy Yt bywają wkurwiające jak masz je co 2-5 min bo zupełnie wybija z Filmu/podcastu. Rozumiem ze są potrzebne bo koszty. Ale blok ich dopuszczam, bo przesadzają .. to w przypadku twórców..
Ja nie oglądam praktycznie osób z topki. Nie kojarzę zbytnio żadnego "typowego" influencera.
Prędzej podcasty, słuchowiska, kanały kryminalne, czy kanały z lore gier (nie tylko komputerowych) bo np wh40k to szczerze przy długim materiale (często kilka godzin) zwykle 30-60 min uważam ze twórcy należy się jakoś pomóc.
Jak w tej samej głośności ( i ta sama osoba) na np. 2h filmu, wrzuci 30 sekund ( a zaszalejmy minute) reklamy napoju czy vpn ( czy reklamę sklepu z figurkami do gry) to niech zarobi i wypości kolejny materiał.
A dla mniejszych kanałów to praktycznie jedyne źródło zarobków :)
🔥Jeszcze głupsze są tłumaczenia anglojęzycznych filmików na polski, nie wiem po co, na co to?
I nie da się tego badziewia wyłączyć, jeszcze żeby to były dobre przekłady, ale jest festiwal żenady 😁
Opera i AddBlock ewentualnie Ublock i po sprawie ;d. Czasem yt się stawia ale nie trwa to dłużej niż kilka godzin i blockery są aktualizowane i znowu można śmigać.
Czasami się zdarzało u niektórych że nawet po wykupieniu tego Premium i tak pojawiają się reklamy np. na stronie głównej albo z jakiegoś powodu na filmikach jakby ich skrypt nie nadążał czy rzeczywiście ma Premium czy nie. Dobrze że jeszcze U-blocki są skuteczniejsze.