Ale idiotyczne, to już chyba lepiej wypuścić przy jednej dużej grze niż przy 10 dużych grach xD
a potem i tak GTA przesuną na luty 2027.
To teraz pomyśl, że miałbyś wyjść ze swoją premierą w kotle kampanii marketingowej pre i post releasowej gdzie boom na to będzie tak ogromny, że cały YT, wszyscy streamerzy, cały X i portale branżowe będą zalane tym co ugotowało Rockstar.
Nie ma po prostu tak wielkiej marki na rynku, grawitacja medialna GTA to nie jest poziom słońca, to jest czarna dziura, dlatego wydawcy wolą sobie wyjść ze swoimi tytułami w gąszczu innych tytułów, bo tam będzie dużo większe pole do popisu niż lokować się w sąsiedztwie GTA które po prostu zje cały rynek.
Zabawne było jak dużo gier uciekło z pierwotnej daty premier na okolice daty na którą przeniesiono później :D
Nie wszystkich interesuje GTA 6 ... Wolałbym 3 dodatek do wiedźmina na jesień -_- A wrzenień to wygląda na jakiś żart. Za dużo gier naraz Jak oni sobie to wyobrażają? Twórcy powinni brać pod uwagę że każda gra ma swoich odbiorców. Jedni kochają surrvival horrory to kupią ten gatunek, Inni fps, Inni GTA. Każdy ma swój gatunek który lubi. Obstawiam że niektórzy z września uciekną. Gdzie? nie mam pojęcia.
Dla mnie to nawet lepiej, Blood of Dawnwalker + ewentualnie Dawn of War 4 oraz PoE2 mi w zupełności wystarczą.
Niech uciekają, myślę że duża część czeka na GTA lecz nie każdy już ma zajawkę niż 20 lat temu. Ja czekam na wszystkie nowe rts co wyjdą! A w nowe gta nie zagram bo za bardzo przerośnięte jest. Ja zakończyłem grać w IV część i tyle w temacie.