Zanim ktoś zacznie narzekać na Ciri, to niech poczeka, aż Wiedźmin 4 zostanie wydany. Wtedy przekonamy się i oceniamy, czy Ciri będzie dobrze napisany przez CD-Projekt.
Jak ktoś czytał książki to wie, że Ciri jest raczej naturalnym protagonista. Z perspektywy marki i całej historii Geralt jest jakby mentorem przyszłej protagonistki.
Zanim ktoś zacznie narzekać na Ciri, to niech poczeka, aż Wiedźmin 4 zostanie wydany. Wtedy przekonamy się i oceniamy, czy Ciri będzie dobrze napisany przez CD-Projekt.
Zapominasz, że Ciri była overpower tylko poza swoją kontrolą... Co daje raczej dodatkowe pole do popisu REDom w kwestii by użyć tego tam, gdzie gracz się tego nie spodziewa... Nikt nie powiedział, że w W4 ona już opanowała tą moc... Zdaje się, ze w książkach nie ma na ten temat nic...
Właśnie dlatego pisałem, że musimy poczekać, aż Wiedźmin 4 zostanie wydany. Przekonamy się, jak CD-Projekt wszystko to wymyślą. Czas pokaże prawdę. Pozostaje nam tylko czekać, a do tego czasu pogramy w inne gry, co lubimy.
Inny powód jest taki, że niektórzy myślą, że to ma związek z "woke" i LGBT i poprawność polityczny, co jest mocno przesądzony. Nie wszyscy czytają książki.
To trochę tak jakbyś miał grać w god of wara, ale kimś innym niż Kratosem... A nie czekaj XD
Mamy mnóstwo gry z podobne przypadki. To nie jest pierwszy raz taki przypadek i nie ostatni. Gracze za bardzo histeryzują i zachowują się, jakby to był pierwszy raz taki przypadek. 😂🤣😅
Niech się cieszą, że dostaną trzeci DLC do Wiedźmin 3, gdzie nadal gramy Geralt.
Życzę wszystkich miłej nocy! 😉
Czyli to samo co w przypadku Cyberpunka na PC. I to jest idealne rozwiązanie.
Jak ktoś czytał książki to wie, że Ciri jest raczej naturalnym protagonista. Z perspektywy marki i całej historii Geralt jest jakby mentorem przyszłej protagonistki.
O Ciri można tylko powiedzieć, że wokół niej kręci się fabuła sagi, że jest JEDNĄ z głównych postaci sagi i że co najwyżej w dwóch ostatnich częściach gra pierwsze skrzypce.
Jeżeli postać będzie napisana dobrze, wiarygodnie i będzie dało się ją lubić, to "jestem za".
Książkowej Ciri nie znosiłem, wręcz jak byłem młodszy to pomijałem jej fragmenty, ale tą od CDP chętnie zobacze. Zawsze jak nie wypali to CDP może wrócić do Geralta. Ba ma być Remake więc nigdy go dość, ale też nie muszę grać tylko jedną postacią do porzygu.
Myślę że Ciri się sama obroni. Tym bardziej że zrobienie z niej protagonisty w dalszej - już czwartej - części przygód w grach video wydaje się naturalne. Byleby ładnie wyglądała gdyż granie bazylem do przyjemności należeć nie będzie.
Ciekawe czy będzie opcja grania Geraltem też czy tylko Ciri, zresztą nie ma
znaczenia kupije na pewno choć w 2028 roku nie wyjdzie, to byłoby zbyt piękne.
Ta Ciri pozbyła się mocy bo chciała być silna i niezależna, przeszla se próbę traw:) znaczy głupia to zawsze była więc to by miało sens nawet, ale szczerze naiwne jak linia w Cyberpunk:) takich historii jak w Baldur's Gate 1/2 (trójka spoko, ale to nie to) ze świecą szukać. Każda decyzja 1 miała konsekwencje w 2. Nawet jak jakiś cwaniak zabił Drizzta w 1 to w 2 się to mściło. Nie mówiąc o bawiących mnie pantalonach. Niby głupie gacie ale jak ktoś je przechował do końca (i uzbierał komplet)... To była poezja. Jedyną gra, która dorównuje to Planescape - zarówno 'jedynka' jak i niedoceniona kontynuacja. Można przechodzić grę 10-15 razy a i tak nie pozna się wszystkich smaczków. W Wiesku chyba próbowali, ale to tak sobie działa do tego często się psuje (np. Letho w 3). Także mają wzięcie tylko dlatego, że Wiesiek na zachodzie to chyba dzięki nim zaistniał, a teraz został zaorany przez Netflixa. Niemniej książki Sapkowskiego są mniej tam znane więc większe kaszaloty przechodzą i jest jak jest. Źle im nie życzę, ale dla mnie ich gry skończyły się na 2 (fabularnie). 3 to już żart.
Mogę się założyć, że po kilku latach od przejścia gry nikt jej nie pamięta. Ja pamietam tylko jedno jedyne hasło ''bitwa o Kaer Morhen'' i to jest tyle 😅
no ale w to grałem jesięnią roku pańskiego 2015;)
Jak grałeś w 2015 roku, to faktycznie możesz tak twierdzić. Bo fabule rumieńców dodają dodatki, a jeden z nich wyszedł w 2026...
Sama podstawka faktycznie jest dość przeciągnięta. Chcieli włożyć dużo misji i to się lekko dłuży... Szczególnie jak wpadniesz na głupi pomysł, żeby robić wszystkie dostępne misje, a nie podążać fabułą...
Czy ty właśnie obrażasz Sapkowskiego? No spoko, ani mnie to ziębi ani parzy.
Sapkowski to akurat nie ma za wiele wspólnego z fabułą Dzikiego Gonu. Redzi tam włożyli sporo z innych tekstów kultury i własnej inwencji by to urozmaicić do stanu grywalnego.
Swoją drogą da się zagrać w twórczość Sapkowskiego, Mod Project Last Wish to 1:1 Sapkowski i jego opowiadanie. Jako opowiadanie spoko, ale rozgrywka taka sobie... To też dlatego, że to mod... Twórcy nie mieli takiego wachlarza narzędzi jaki mają Twórcy gry...
Trudno powiedzieć, żeby Netflix zaorał Wiedźmina jako markę - serial jest do dupy, ale też spopularyzował książki, pojawiły się planszówki, są komiksy. Jakoś to żyje.
Nie mam pojęcia jak chcą wyjaśnić zakończenia z trójki, były zdaje się trzy - obiło mi się o oczy, że w Cedepie nie uznają teorii o tym, że to różne momenty tej samej linii czasowej. Mogliby dać trzy różne prologi, też do ogarnięcia jak w Cyberpunku. Natomiast nie widzę sprzeczności pomiędzy "dobrym" zakończeniem z Ciri-wiedźminką i utratą mocy po zwalczeniu białego zimna - zwłaszcza jeśli "remaster" przyniesie jakieś retcony, a tego bym nie wykluczył.
Zawsze mogą dodać taką płytę jaką ostatnio Blizzard sprzedawał jako produkt kolekcjonerski w przypadku PlayStation.
Geralt zawsze będzie odgrywał ważną rolę
Ciekawe tylko, czy cały i zdrowy czy jako wspomnienie i mentor, którego już nie ma... bo jedna z rzeczy których się boję, to uśmiercenie tej postaci - fabularnie może i byłoby to mocne tąpnięcie nadające wszystkiemu poważniejszy ton... ale kurde, tego chyba bym nie przebolał.
Na kolekcjonerkach robi się ogromne hajsy. Wiadomo, że one będą. To zarobki 10x większe niż na jakichś DLC-kach.
Biorę cyfrę! Do tej gry będę wracał jak do W3, więc płytka zbędna- już teraz mnie drażni to, że jak chcę zagrać w Crimsona to muszę wyciągać płytke od DS2...a mogłem kupić za 140 pln cyfrę Crimsona to nie , wolałem głupią płytę za 160
osobiście wolałbym innego bohatera niż Ciri. Nie jest to moja ulubiona bohaterka z książek a granie nią w trójce przyprawiało mnie o mdłości. Oczywiście nie skreślam przez to gry i na pewno w okolicach premiery będę gra. Może dzięki tej części zmienię spojrzenie na Ciri :D