umiecie czytać chociaż? Od lutego 2025, więc nie niedawno i nie w tym roku
To jedna kwestia, a ponadto - facet nie pracował przy starszych grach, a przy dobrze odebranym RDR2 i ewentualnie miał udział w pisaniu questów do mocno specyficznego GTA Online. Cokolwiek zrobił przy GTA 6 - nie wiemy jaki przybrało ostateczny kształt. Dlaczego miałby przenosić złe praktyki ze starych gier Rockstara, z czasów kiedy nawet tam nie pracował?
W sumie zabawna sytuacja. CDPR był jednym z nielicznych studiów, które zamiast skupować co popadnie na rynku/wypłacać zyski inwestorom, trzymało kasę na przyszłe inwestycje. Nawet mi się to dziwne zdawało... Teraz mamy tego skutki. Ci, którzy przewalili kase na zakup studiów, zwalniają ludzi, redukując zakupione studia. CDPR bierze ludzi z tych studiów do pracy przy swoich grach w zasadzie za półdarmo... No bo koszt zwykłego zatrudnienia vs koszt zakupu studia są niewspółmierne. Nie spodziewałem się, ze to sie tak potoczy. I w zasadzie studio w USA do Tworzenia CP2077 przy obecnej fali zwolnień to może się całkiem nieźle rozwijać. A wydawało mi się, że to niepotrzebne podnoszenie kosztów...
"Weteran GTA 6 dołączył do prac nad DLC do Wiedźmina 3"
Weteran ktory pracowal przy GTA 6 przed wydaniem GTA 6, sztos XD