Komentarze do wiadomości: W nowej czołówce One Piece pojawia się scena, która może zapowiadać niepokojące fanów wydarzenia, których nie było jeszcze w anime ani mandze

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
24.04.2026 14:36
bmwbmw2
1
odpowiedz
bmwbmw2
87
PAPIEŻ GIER IV

Czyli plany ody skończenia w ciągu 3 lat chyba poszły znowu sie je...

24.04.2026 16:23
1.1
odpowiedz
toyminator
101
Senator

bmwbmw2 Skończy. Wydaje mi się, że to już końcówka. Czuć to przy czytaniu. Po tym arcu będzie ostatnia bitwa z wszystkimi.
Trochę szkoda, bo kiedyś myślałem, że będzie osobny arc z armią wyzwolenia, i walka z admirałami, a z tego co się dzieje, i w zasadzie działo w przeszłości, to ostatni arc to Słomkowi, rząd, Czarnobrody ,armia wyzwolenia i wszyscy inni w jednym starciu jak Marineford. Ewentualnie bitwa, i potem ostatni akt słomkowi kontra załoga czarnobrodego każdy z każdym o One Piece. 
A co do Ussopa ,to ODa chyba nie ma na niego pomysłu. Jako jedyny wygląda na super słabego. I nie widzę jakby go wzmocnił(myślałem że go ta sowa powiększy ;D)

24.04.2026 16:33
Tomek465
1.2
odpowiedz
Tomek465
103
Konsul

toyminator 
Wątpię czy to końcówka !
mamy jeszcze kilka wątków do skończenia !
Pusty wiek ! 
Dragon i armia Rewolucjonistów  + spotkanie dragona i luffiego !
Mamy czarnobrodego 
Joy Boy ! - którego wątki są nareszcie poruszane ale wolno 
IMU i światowy rząd  , jak to główny antagonista .

24.04.2026 18:59
1.3
odpowiedz
Dark Star
44
Pretorianin

Tomek465 Imu, JoyBoy, światowy rząd i pusty wiek najpewniej zostaną trochę ogarnięte podczas obecnych wydarzeń (kto czyta mangę to wie o czym mówię)
Mnie najbardziej ciekawią postacie zaczęte bardzo dawno temu a do tej  pory pozostały nie rozbudowane i nie pokazały pełnych możliwości. Shanks, Akainu, Borsalino, Mihawk. Szczególnie ten ostatni mnie ciekawi bo od momentu jego prezentacji jako "Najsilniejszego szermierza świata" pojawiło się mnóstwo postaci władających mieczem o olbrzymim potencjale (Nusjuro chociażby ) a jeśli Mihawk jest najsilniejszy to znaczy że tych gigantów przerasta. Hype na Mihawka trwa już ponad 20 lat i nie wiem czy postać ten hype udźwignie. 
Musi przecież kiedyś walczyć z Zoro a to znaczy , że Luffiego czeka jeszcze potyczka z Cross Guild i nie wiem jak Oda to ogarnie bo póki co CG nie należy do głównych antagonistów Słomkowych.
Do tego jak pisałeś Dragon, Blackbeard i całe Void Century. Nie wiem czy w trzy lata da radę

25.04.2026 12:40
1.4
odpowiedz
toyminator
101
Senator

Tomek465 No i? Te wątki są rozwiązywane w retrospekcjach. Jeszcze na koniec Elbafu powinni coś więcej z historii powiedzieć. Ba Pust wiek może będzie juz teraz w jakieś części, bo pewnie będzie retrospekcja Imu. A wszystkie tajemnice zostaną odkryte pewnie na ostatniej wyspie. Więc idealnie po Elbaf. Armia rewolucjonistów może być takim krótkim przejściowym arciem, który prowadzi do końca. Przygotowania, gadki szmatki i tyle. Wszystko to jest do ogarnięcia.
Elbaf jeszcze sypnie tajemnicami, potem krótki arc gdzie będą jakieś przygotowania, i potem jeden wielki koniec z całą resztą historii. Ale fakt 3 lata to za mało na to, szczególnie że rocznie wychodzi koło 35 rozdziałów. Wano trwało 4 lata. A tutaj jeszcze elbaf, potem coś przejściowego i wielki koniec.. No jeszcze z 5 lat.

25.04.2026 12:43
1.5
odpowiedz
toyminator
101
Senator

Dark Star Z Imu akurat istnieje pewna teoria. Imu wygra, ale będzie zmęczony, a czarnobrody będzie na niego czekał, i przejmie jego moc. Przypominam, że nie na darmo dwoje z jego załogi było na Egghead. I to by idealnie pasowało.

24.04.2026 17:09
2
odpowiedz
1 odpowiedź
xSikorX
26
Centurion

Usopp jest powiązany z odwagą i gigantami, tak samo jak na początku anime, może w końcu ten wątek znów w nim obudzi "coś" i stanie się jakkolwiek silniejszy/przydatny. Od razu jak miał być ten arc powiązałm go z Usoppem

24.04.2026 20:16
Anni1993
2.1
1
odpowiedz
Anni1993
11
Centurion

xSikorX 
Byłoby miło zwłaszcza że ten arc o Elbaf do Usoppa pasuje na 102
Osobiście najbardziej dobrze wspominam Usoppa z Water Seven i Enies Lobby
To była ta jedna z tych nielicznych sytuacji w których Usopp pokazał kokones
Właściwie do dzisiaj to była najlepsza jego walka z wszystkich arców
Najbardziej to mnie i tak ciekawi czy Luffy nie skończy niczym Roger na zasadzie jakiejś choroby
W przeszłości było sporo motywów wskazujących
Typu to jak Gear 2 wpływało na jego organizm zdrowie gdzie nawet Luccy podkreślał że Luffy się wykończy korzystając z tej umiejętności
Albo poświęcenie lat swojego życia gdy Ivankow go "uzdrowił"
Thriler Bark i sytuacja w której Kuma pozwolił doświadczyc Zorrowi na własnej skórze to jak Luffy się przeciąża wyciągając manifestacje jego bólu
Zapaść którą Luffy doświadczył w Marineford arc z oczywistych względów których tu nie napiszę bo nie chce komuś brutalnie spoilerować
Transfuzja krwi która uratowała życie Luffiemu na wyspie syren
To jak aktualnie wpływa na niego G5 itd
Coś czuję że młodo umrze a Brok będzie o nim pisał ballady
Ponieważ motywy są od dawien dawna i ciągną się dalej i są mocno podkreślane a w przypadki to ja nie wierzę
Taki koniec Luffiego mógłby pasować do One Piece zważając na Rogera

post wyedytowany przez Anni1993 2026-04-25 02:30:30
24.04.2026 20:21
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
Adeteth_NPC
0
Centurion

Kiedyś robiłem 2 podejscia do łan pis i 1k odcinków oraz to jak jest to rozwleczone mnie odrzuciło

24.04.2026 21:28
Anni1993
3.1
odpowiedz
Anni1993
11
Centurion

Koczkodan 
Słabiutko ja już tak na oko z 6 raz robie rewatch od A do Z XD
Ale się zgodzę w jakimś stopniu że trochę rozwleczać przy adaptacji zwłaszcza po długich latach to widać
Stąd od czasu do czasu robię stop klatkę na 1-3 arki i ogladam dopiero gdy trochę się odcinków nagromadzi
Stąd też rewatch od czasu do czasu
Samo OP ogladam gdzieś od czasów gdy ekranizowano dopiero Water Seven
Nawet gdzieś w TV leciało z napisami w przeszłości i chyba nie był to nawet Hyper
Tylko nie pamietam gdzie to puszczano bo to było 20 lat temu i to nocą

post wyedytowany przez Anni1993 2026-04-24 21:30:39
25.04.2026 12:31
3.2
odpowiedz
toyminator
101
Senator

Koczkodan Poczekaj na nową wersję. Krótsza ma mieć chyba koło 400 odcinków, lepszą kreskę, więcej krwi. Premiera uj wie kiedy, pewnie w przyszłym roku.

25.04.2026 19:27
3.3
odpowiedz
xSikorX
26
Centurion

6 raz OP oglądać? Nawet ja nie mam tyle czasu i chęci, podziwiam w dobrym i złym sensie :p

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl