Gry lipca 2026Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: W dwa tygodnie gra na Steam zmieniła się nie do poznania i zaczęła wykradać dane graczy. Valve musiało podjąć szybkie i zdecydowane działania

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
20.05.2026 10:06
TyreseMaxey
1
odpowiedz
TyreseMaxey
20
Pretorianin

czyli na steamie nickt niczego nie weryfikuje, dopiero jak mleko sie rozleje to pozoruja sprzatanie
kuriozum

post wyedytowany przez TyreseMaxey 2026-05-20 10:06:23
20.05.2026 12:38
XdekHckr
1.1
odpowiedz
XdekHckr
9
Pretorianin

TyreseMaxey ta, lepiej poczytaj umowę steam. Tam nawet nie odpowiadają prawnie za szkody wyrządzone przez programy czy wirusy

20.05.2026 14:11
1.2
1
odpowiedz
skorp_
73
Pretorianin

XdekHckr Ale czemu mają odpowiadać? Zajmują się tylko dystrybucją, to nie ich pliki czy programy wyrządziły szkody. To trochę jakbyś próbował pozwać tłocznię płyt CD/DVD, za to że ich klient umieścił w oprogramowaniu wirusa.

20.05.2026 16:18
1.3
odpowiedz
kikiko18
46
Pretorianin

skorp_  w idealnym świece napisałbym: bzdury wypisujesz człowieku... Na steam była gra i tam ją kupiłem/odebrałem, to tam będę kierował roszczenia. Tłocznia to nie dystrybutor. To jak w telewizorze Samsunga  popsuje mi się konkretny podzespół marki Toshiba, to gdzie mam kierować roszczenia ? Do Toshiby czy Samsunga?

Natomiast realnie to steam ma to w dupie i ucieka przed odpowiedzialnością umową przy zakupie/odbiorze gry

post wyedytowany przez kikiko18 2026-05-20 16:24:41
20.05.2026 19:55
1.4
odpowiedz
skorp_
73
Pretorianin

kikiko18  "Do Toshiby czy Samsunga?" Według tej logiki to do sklepu rtv 🤣
Steam to SKLEP i robi to do czego został stworzony, do sprzedawania. Gdybym był właścicielem sklepu z elektroniką i powiedzmy jakaś partia konsol okazała się fabrycznie wadliwa, to dlaczego ja miałbym za to obrywać? Miałem rozpakować każdą konsolę, rozebrać ją itd. żeby sprawdzić czy nie jest wadliwa? To chyba nie moje zadanie...? Mogę co najwyżej odebrać wadliwy produkt i oddać pieniądze, co Valve całkiem sprawnie zrobiło.
A ludzie tutaj się zachowują jakby to Steam był producentem każdej jednej gry. Pewnie jak listonosz przynosi rachunki to się z nim kłócą czemu tak drogo 🤣

21.05.2026 19:11
TyreseMaxey
1.5
odpowiedz
TyreseMaxey
20
Pretorianin

skorp_  nie, nikt tu sie nie zachowuje tak jak opisales, problemem jest to, ze na ten steamowy smietnik wpuszczane jest wszystko i jak widac kompletnie bez zadnej weryfikacji
serio, taki gigant nie weryfikuje plikow przed wrzuceniem na serwer? podmianki gier odbywaja sie bez zadnego "sprawdzam"?
to kpina i tyle

post wyedytowany przez TyreseMaxey 2026-05-21 19:11:59
22.05.2026 18:07
1.6
odpowiedz
skorp_
73
Pretorianin

No i znowu...
Ja też nie muszę weryfikować czy to co ustawiam na półkach w sklepie przypadkiem nie wybuchnie komuś w domu. I niczyja sprawa jeśli zrobię ze swojego sklepu śmietnik.
Tam pracuje ze 300 ludzi, a tym zajmuje się pewnie ułamek tego i raczej sprawdzają nowe gry, a nie podmianki. Musieliby w sumie weryfikować każdą większą aktualizację, albo w ogóle każdą.
Steam szybko i sprawnie rozwiązał problem i zapewne zadba, żeby to się nie powtórzyło w przyszłości, ale zawsze znajdą się jacyś internetowi "znawcy" narzekający na wszystko.

22.05.2026 20:30
TyreseMaxey
1.7
odpowiedz
TyreseMaxey
20
Pretorianin

zawsze tez znajda sie internetowe lizydupy broniace miliardowych korpo
bywaj

21.05.2026 01:23
amfa24
2
1
odpowiedz
amfa24
97
Konsul

Premium VIP

Tia bywa i tak a wszystkie miećki co twierdzą ,że antywirusowe programy  nie są potrzebne ,zachęcam gorąco do pobrania takiej gry... Mimo dodania steam do wyjątków (skanowania w czasie rzeczywistym) to i tak jak coś uruchomisz  i zacznie działać w procesach w tle. Antywirus daje czas na reakcję.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl