Komentarze do wiadomości: W Diablo 4 już niedługo rozpęta się krwawa łaźnia. Gracze są zachwyceni: „Naprawdę brakowało mi tego elementu Diablo 3”

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
31.01.2026 22:11
1
4
odpowiedz
Ingolosio
22
Legionista

dalej nuda

31.01.2026 22:33
😃
2
6
odpowiedz
Znaczy
17
Chorąży

Czy Blizzard wam płaci?

post wyedytowany przez Znaczy 2026-01-31 22:33:47
01.02.2026 10:41
😉
3
odpowiedz
4 odpowiedzi
MewsoNs
84
Generał

Tymczasem ja dzisiaj od 3 nad ranem walczyłem aby uruchomić na full screenie dungeon siege 2 aby go ograć po raz 10 na Windowsie 11.
Ps: działa po polsku razem z dodatkiem. Jeszcze tylko upscalowac trochę modem i można grać.

post wyedytowany przez MewsoNs 2026-02-01 10:43:35
01.02.2026 10:47
Silvaren
3.1
Silvaren
8
Konsul

Jeden z moich ulubionych H&S. Masę czasu przy nim spędziłem.
Korzystałeś z insturkcji z pcgaming wiki czy gdzieś indziej znalazłeś rozwiązanie?

01.02.2026 12:12
3.2
1
MewsoNs
84
Generał

Użyłem killahs fixa ( okolo 650 mb poprawka do gry ), wgrałem te 2 pliki z dx9.dll i wined3.dll, gra nadal nie startowała ( podobno na wersji steam działa ), ale ja mam jakaą przyznaje z internetu, bo na steamie nie ma dodatku broken word, a pobralem ze strony. Kontynuując- dodałem komendę do skrótu fullscreen =false i w końcu odpaliła. Okienko bylo małe, więc trzeba ręcznie ustawić rozdziałkę jaką mamy ( u mnie 2 k )w pliku dungeon siege 2.ini ( otworzyć notatnikiem )znajdującym sie w dokumenty/mygames/dungeon siege. Gra wystartowała tym razem w znacznie większym oknie i można je bylo rozszerzyć do wielkości monitora. Z jednym mankamentem jak ramka i pasek startu gra działa i ładnie wygląda. Polski język również. Można iść krok dalej i użyć programu borderless i faktycznie mamy pełen full screen, ale jest problem z minalizowaniem jej. Pomaga jedynie ctr alt del aby wyjść do systemu i znowu pomniejszyć okno. Dodatkowo nie można wrzucić gry w auto full screen, bo nam następnym razem znowu nie odpali i będzie mielić w nieskończoność. Dlatego jest to delikatnie upierdliwe chcąc mieć pełen full screen. Da się, ale ja chyba poprzestać na ramce wokół i pasku startu, ale bez żadnego bawienia się w tą całą ceremonię przy każdym uruchomieniu. Ściągam aktualnie 4x hd upscaled terrain textures 4,5 gb oraz jakiś graphic overhaul 2 gb z lepszymi teksturami bronni zbroji etc oraz better animals, spells 20 mb, wgrałem jeszcze legends of aranna. Wszystko na nexusie znajdziesz. Zobaczymy, czy to ruszy i jak będzie wyglądało. Aha ustawiłem jescze tryb zgodności i skalowanie dpi na miarę mozliwości gry ( opcje w skrócie gry ). Nie wiem, cyz te wszystkie kroki były niezbędne, ale na pewno trzeba zrobić dopisek o fullscreen=false oraz edytować plik ini i ustawić rozdziałkę, wtedy gra wygląda dobrze i działa, mody podejrzewam są opcjonalne, ale raczej polecane przez wiele dodatków pomocnych.

ps: działa dobrze. Aha chyba któryś mod daje nam w prezencie od razu parę postaci na 39 levl z eq, mamy tanka, maga i pewnie inne klasy, ale nei sprawdzałem, bo chcę grać od początku. Jak nie zapomnę to napiszę jak ze stabilnością po kilku godzinach.

post wyedytowany przez MewsoNs 2026-02-01 17:03:20
03.02.2026 17:08
3.3
MewsoNs
84
Generał

Ok użyłem innego softu, Dgvoodoo2. Tam ustawić można wszystko, rozdziałkę, kartę graficzną, fullscreen ( działa fajnie, jest kursor i 2k rozdziałka ), wymusiłem też vsync, bo inaczej gra miała dziwne przycięcia. Tak, że polecam ten program i skopiować pliki wedle instrukcji. Wydaje mi się, że działa teraz płynniej, bo wcześniej przez grę w oknie i brak poprawnej obsługi mojej karty spadał fps w grze i cięło nieładnie. Teksturki lepsze działają, jest nieco lepiej niż oryginał, choć widać, że to stara gra. Minus rozdziałki 2 k, to nieco małe literki, ale da się przeczytać.
EDIT: pozostaje jeden mały problem, że kapliczki zaspiewow dziwnie sa renderowanie ( bardzo ciemne ) oraz jeden duży, a mianowicie co bym nie zmieniał w ustawieniach gra zaczyna po kilku min ciąć jakbym miał 30 fpsow, prawdopodobnie jest to problem renderowania przez nowe karty graficzne, które gryzą sie mocno z silnikiem gry i wiele osób twierdzi, ze to problem na wersji z broken word, a na samej podstawce gra śmiga nawet w 120 fpsach dobrze. Tego nie wiem, bo odpalam tylko z dodatkiem. Popróbuje jeszcze z graniem w oknie, bo na dgvoodo grałem tylko na fullscreenie. Choć szczerze troszkę mi sie odechciewa...

post wyedytowany przez MewsoNs 2026-02-04 07:34:59
09.02.2026 18:29
3.4
MewsoNs
84
Generał

Dobra, mogę z dużym prawdopodobieństwem założyć, że Broken World na nowych systemach jest po prostu niegrywalny. Gra Chodzi bardzo źle, tnie, spada fps i żadne zmiany, pliki, loadery jak dgvoodo tu nie pomagają. Jak chcecie pograć bez kombinacji to lepiej samą vanille zainstalujcie, działa prawie bezproblemowo ( choć w oknie ), ale lepsze tekstury podłoża i postaci wgrałem, podbiłem rozdziałkę do 2 k, dodałem 2 mody: 1 na reset skilli - instant za friko, 2 na większa skrzynkę i tyle. Gra działa bardzo stabilnie i przez to, że w oknie, żadne przełączanie na windowsa, przeglądarkę etc. nie powoduje problemów. Prawie drugi akt ( 5 h około ) i brak jakiegokolwiek crasha.
ps: allsaves nie udało mi się poprawnie włączyć, dlatego przemyślcie jakie mody chcecie, bo każde wgranie moda powoduje, że gra niewidzi naszego save ( choć fizycznie on dalej jest ), a w/w mod właśnie do tego służył, aby zapis gry nam sie "zaktualizował" po wgraniu nowej modyfikacji i przez to był grywalny.

post wyedytowany przez MewsoNs 2026-02-09 18:31:36
01.02.2026 13:23
Asasyn363
4
odpowiedz
Asasyn363
178
Senator

Na ekranie i tak już gówno widać przez to masakrowanie hord potworów i teraz mówicie, że ma być jeszcze gorzej? Ta gra już dawno powinna się skończyć.

01.02.2026 14:03
5
odpowiedz
daj-pompke
9
Legionista

Przecież już jest licznik zabitych wrogów. Tylko chyba nie zawsze się odpala

01.02.2026 18:53
Szlugi12
6
odpowiedz
Szlugi12
130
BABYMETAL

Że dodadzą serie zabójstw i gracze sie cieszą i że tego im brakowało ? xD To ostatnia rzecz której ta gra potrzebowała xd

01.02.2026 20:11
arianrod
7
odpowiedz
arianrod
82
Generał

Według GOL-a, to gracze Diablo IV są zachwyceni mniej więcej co 2 tygodnie. Jaka to musi być szczęśliwa grupa...

01.02.2026 20:25
Kwisatz_Haderach
8
odpowiedz
1 odpowiedź
Kwisatz_Haderach
23
GIT GUD or die trying
Image

Super nowosc.

10.02.2026 20:25
Matt
8.1
Matt
279
I Am The Night

zawsze jest o czym napisać news ;)

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl