Fable... to ta gra którą zapowiadali przy pokazach xboxa series X? Pewnie wyjdzie dopiero na następną generację. Super trendy są w gamingu gdzie zapowiadane są gry z premierami na które trzeba czekać 10 lat.
Żeby to tylko jeden tytuł był takim falstartem u zielonych to nic bym nie mówił, potknięcia się zdarzają.
Ale to jedna z gier, które miały być motorem napędowym konsol Xboxa zanim jeszcze oficjalnie nie zrobili z siebie firmy usługowej.
Skasowane Perfect Dark czy State of Decay były na tych pokazach, że o TES nie wspomnę.
Moim zdaniem Fable jest gotowe i można je było wypuścić już w tym roku, ale nie było sensu. Może tak być, że to będzie shadow drop.
Akurat przecieki mówią coś zupełnie innego. Od jakiegoś czasu udało im się zapanować nad chaosem w developmencie (pierwsze lata to był problem z ustaleniem wizji na reboot serii oraz dostosowaniem silnika Forzy do gry RPG akcji w otwartym świecie) ale mimo, że teraz jest już dobrze to prace i tak trwają powoli. Na tyle powoli, że musieli przesunąć premierę aż o rok i leakerzy się zastanawiają czy nawet nie będzie kolejnego opóźnienia na 2027.
Gearsy, Halo, Forza, Fable. Niby prezentacja na 2026 rok, a tytuły gier takie, że równie dobrze mogłoby chodzić o 2006 rok :)
Liczę tylko, że w Fable będzie można stworzyć własnego bohatera albo wybrać kobietę lub faceta.
gwarantuje mod zmieniający wygląd głównej postaci w ciągu kilku dni max, a potem zostanie zbanowany na nexusie :D
Tak nie obchodzi, że trzeci rok z rzędu dostarczą bardzo dobre gry, a już na pewno lepsze niż Sony i gdyby Sony nie miało zakłamanego agresywnego marketingu oraz całej tabuny fanbojów zakłamujących rzeczywistość to można byłoby powiedzieć, że to Sony umiera, a nie Xbox.
Co niby lepszego MS miał rok temu od Ghosta i Death Stranding 2 ?
Call of Duty nowe? XD
Avowed? XD
Jedynie Dark Ages było spoko, choc to i tak najgorszy Doom
Nie wchodząc na minę wojenek konsolowych, to mnie trochę obchodzi, głównie przez nostalgię, bo pierwsza część to moja ulubiona gra z dzieciństwa. W drugą odsłonę niestety nie miałem okazji za bardzo pograć, bo exclusive, nie miałem konsoli, a strumieniowanie gamepassa nie jest zbyt płynne nawet przy dobrym internecie... a trójkę tak odkładam w czasie po prostu, kiedyś trzeba będzie to spiracić, jak microsoft nie chce dać tego na jakąś oficjalną platformę, mimo, że port na PC jest.
No tak czy siak, nadal mam jakieś nadzieje, że nowe Fable będzie dobre i ten reboot ożywi markę, no i przynajmniej w kwestii dostępności nie powinno być cyrków.