IMO ta firma robi najlepsze gry na świecie. Dla porównania CDP zrobił jedna fajna grę czyli TW3. Po tym UBI wydało praktycznie same hity (poza Outlaws i S&B).
I nie, CDP nie wydał jednej fajnej gry. Wszytstkie ich gry są spoko. Cyberpunka przeszedłem z 6 razy. Natomiast nie przeszedłem ani nie zacząłem, żadnej nowej gry Ubi od 10 lat bo nie było nic ciekawego. Może zmieni sie to tylko z nowymi heroskami ale to robi zewnętrzna firma.
Tak Ubisoft wydał więcej gier w tym czasie. Dziwne gdyby nie wydali, skoro w Ubisofcie jeszcze do niedawna pracowało 20tyś osób, a w CDPR dla porównania 1,2tyś. Jakie to hity, to chyba widać, po stratach jakie zanotowali, mimo wydzielenia i sprzedaży cześci marek do wydzielonej części.
No chyba że trollujesz a ja nie zaczaiłem
Wyraziłem swoje zdanie. CDP nie ma podjazdu do UBI. Ta ostatnia firma robi najlepsze gry na PC. Natomiast w definicji słowa hit jest właśnie i popularność.
Ta ostatnia firma robi najlepsze gry na PC
Zastanawiam się czy obecnie można napisać takie zdanie o UBI i nie zaśmiać się pod nosem :)
Ubi to najwiekszy zmarnowany potencjal na swiecie i dlatego lezy na intensywnej terapii podczas gdy CDP ma coraz lepsza sytuacje finansowa.
Właściwie, to jestem ciekaw efektów wykorzystania genAI w celu tchnięcia odrobiny życia w wirtualne światy. Prędzej czy później ktoś musiał tego spróbować. Takim generycznym openworldom typu Far Cry zapewne by nie zaszkodziło.
Rozumiem wykorzystanie z AI w odtwórczej pracy np. rozmieszczenia drzewek na mapie, czy lepszego wizualnego dopasowania nachodzących się płaszczyzn siatki 3D (mesh) różnych obiektów, ale nie tam, gdzie wydawcy lub producenci próbują AI reklamować, czyli w interakcji z graczem.
Czyli wykorzystają AI do tego samego, co Polacy robiący Dawnwalkera. U nich kontrowersyjne u tamtych spoko. Ehhh...
Ubisoft zaczął upadać jak do pracy zatrudnił osoby transpłciowe, lgbt i nie wiadomo co tam jeszcze, a później te osoby przelewają swoje przekonania do gier w postaci dialogów, strojów, kolorów, a do tego mocno stawiają na związki chłop-chłop, baba-baba. Czyli wąska grupa społeczna chce narzucić większości normalnym swoje przekonania, a jakiś inteligent to zaklepuje.
Każda ich gra od tamtego momentu to poziom rynsztoka i splunięcia.
Taką samą drogą poszło też Bioware ze swoim nowym Dragon Age. Teraz strach odpalać nowego Mass Effect.
Szczerze to jestem w szoku że tam pracuje aż 16 tysięcy osób. Pewnie kojarzę tylko niektóre projekty, bo gdzieś oni musza siedzieć 🤔
Od jakiegoś czasu to w zasadzie fabryka nawozu jest......naturalnego...tak że teges