Swietne pozegnanie. AC Shadow to dla mnie 8/10 Assasyn i w czolowce gier o assasynach. Smutno, ze to juz koniec. Gra przez zmiany por roku powodowala, ze lubilem jezdzic konno i patrzec jak npc z kazda pora roku zmieniaja swoje czynnosci. Tez bardzo podpasowalo mi budowanie swojej bazy. Spedzilem w tym trybie chore ilosci czasu. Najpiekniejsza gra z otwartym swiatem na ten moment. Na oled tv + rtx robi naprawde niesamowite wrazenie. Szkoda jedynie, ze nie idzie wejsc do sporej ilosci historycznych budynkow. No, ale rozumiem, ze wtedy gra by musiala byc tworzona kosmiczne ilosci czasu. Minimalnie lepsza fabula + watek wspolczesny, gdzie dowiadujemy sie wiecej o Lokim i dla mnie bylaby gra 9/10. No nic bede musial ponownie zaintalowac ta gre i ograc te ostatnie misje.
Swietne pozegnanie. AC Shadow to dla mnie 8/10 Assasyn i w czolowce gier o assasynach. Smutno, ze to juz koniec. Gra przez zmiany por roku powodowala, ze lubilem jezdzic konno i patrzec jak npc z kazda pora roku zmieniaja swoje czynnosci. Tez bardzo podpasowalo mi budowanie swojej bazy. Spedzilem w tym trybie chore ilosci czasu. Najpiekniejsza gra z otwartym swiatem na ten moment. Na oled tv + rtx robi naprawde niesamowite wrazenie. Szkoda jedynie, ze nie idzie wejsc do sporej ilosci historycznych budynkow. No, ale rozumiem, ze wtedy gra by musiala byc tworzona kosmiczne ilosci czasu. Minimalnie lepsza fabula + watek wspolczesny, gdzie dowiadujemy sie wiecej o Lokim i dla mnie bylaby gra 9/10. No nic bede musial ponownie zaintalowac ta gre i ograc te ostatnie misje.
O ile szanuje twoje zdanie, o tyle nie jestem w stanie zrozumieć jak Shadows można ocenić wyżej niż 5/10. Oprócz ładnych widoczków ta gra jest tak nudna i głupia, że miałem dość bardzo szybko.
Nawet wypłukano grę z wątków fantastycznych (Isu), przez co jeszcze bardziej przy niej usypiałem.
To jest moja opinia o tej grze. Japonia bardzo mi podpasowala. Tona hejtu wylana na ta gre i tak nie zmienilo mojego o niej zdania. Mam ponad 230h przegranych w AC Shadows. Pewnie po tej aktualizacji dojdzie pare godzin. To nie jest gra genialna, ale solidne rzemioslo. O guscie wiadomo, ze sie nie dyskutuje. Kazy ma swoj.No, ale zadnej innej grze nie poswiecilem tyle czasu i bawilem/bede sie bawil swietnie. Szczerze od dawna nie biore opini ludzi na Golu powaznie. Najczesciej to sa takie smerfy marudy, ktorzy musza kazda gre zgnoic. Tu na Golu AC Shadows juz byla przed wydaniem gnojona bo byla postac czarna, ktora gralismy. Mozna sie klocic o jego role w Japonii. No, ale istniala taka postac. Zreszta wiekszosc tu nawet nie grala w ta gre co nie przeszkadzalo im w gnojeniu bo "hurr durr Ubisoft".
Oczywiście, że zabrakło czegoś, żeby była lepsza. Ciekawej fabuły, zakończenia, satysfakcjonujących zadań i wielu innych rzeczy. Juz nieważne, że jest tam postać Yasuke, to najmniejszy problem tej gry.
Nie zabraniam ci mieć własnego zdania, więc zrób to samo dla mnie.
Nie każda gra musi mieć fabułę. Ostatecznie liczy się grywalność a ta jest nieziemska. Oczywiście dla mnie. Ty możesz się nudzić. Ostatecznie wyciągnie się z tego średnią i okazuje się, że 95% graczy jest grą zachwycona, reszta się nudzi. Jak przy każdemu tytule.
Mordo, to ty dzwonisz, bo ci gierkę obraziłem. Idź już, sio.
"Mylisz opinię ze stanem faktycznym. To, że ktoś powie, że jakaś gra jest głupia i nudna nie sprawia, że ta opinia staje się to faktem. ;) Gra jest genialna."
No tak, twoja opinia z kolei już faktem jest :D
Odnosze wrażenie, że to by nic nie zmieniło. Oddysey czy Valhalla były fabularnie 3 poziomy wyżej od takiej trylogii ezia (AC2, brotherhood, revelations) a ludzie i tak dalej mają zdanie, że kiedyś fabularnie asassyny były lepsze. I nie pisze tu o "ciekawości fabuły" bo dla kogoś może być ciekawe patrzenie się w białą ściane i nic na to nie poradzisz. Pisze o aspektach które da się OBIEKTYWNIE porównać. Dojrzałość fabuły, twisty, złożoność wątków, to jak jest prowadzona narracja i jak się wszystko scenariuszowo skleja. Są istniejące reguły wyznaczające kiedy coś jest fabularnie dobre a kiedy słabe.
I właśnie fabularnie stare asasyny to proste jak budowa cepa generyczne twory które dziś AI ci wypluje w 10 sekund. Ale fani wiedzą lepiej że fabuła trylogi ezia to jest topka xD
"Nie każda gra musi mieć fabułę. Ostatecznie liczy się grywalność a ta jest nieziemska. Oczywiście dla mnie. Ty możesz się nudzić. Ostatecznie wyciągnie się z tego średnią i okazuje się, że 95% graczy jest grą zachwycona, reszta się nudzi. Jak przy każdemu tytule."
Właśnie gram w Taumaturga, który wciąga dupą Shadows.
Wspaniała przygoda, jedna z najlepszych odsłon. Oby Hexe był tak samo dobry.
Mnie to niezmiernie bawi to, że asasynek odpowiada na pytania do serious i na odwrót. Konta zapomina przelogować czy bipolarka niezdiagnozowana?
Trochę śmiesznie wyglądają bohaterowie z XVII Japonii w pirackich strojach ;)
Jestem rozczarowany faktem, że gra nie doczekała się żadnego dużego dodatku, poza tym dodawanym do pre orderów z nową, acz niewielką wyspą - przypomnę, że Valhalla dostała trzy duże rozszerzenia i jedno darmowe ( choć trzecie z tych dużych to w zasadzie inna gra ) a tu też był duży potencjał na rozszerzenia.
Mam nadzieję, że ta klapa ich czegoś nauczy i już nigdy nie dostaniemy takiego gniota
Assassin’s Creed Black Flag Resynced wychodzi za niecały miesiąc, a od ponad miesiąca jest kompletna cisza zero nowych informacji i plotek.
mnie to interesuje, bo kupiłem ze 6 tygodni temu, napisałem bo troche dziwi mnie brak marketingu ze strony ubisoftu a co za tym idzie i mediów, o ubisoft piszą jedynie o kolejnych zwolnieniach.
Kolejny artykuł był w zeszłym tygodniu, bo od początku tylo tego roku było ich kilka na temat zamykanych biur w Kanadzie i Szwecji.
jest tyle polskich steon poświęconych gamede, a tak naprawdę cienko ostatnio z miesiąc temu pd tamtej pory cisza.