Komentarze do wiadomości: Ubisoft chciał uspokoić pracowników walnym spotkaniem, ale deweloperzy mieli wyjść w jeszcze gorszych nastrojach

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
06.02.2026 12:56
Kwiliniosz
1
2
odpowiedz
Kwiliniosz
81
Generał

Szefostwo ubisoftu powinno wydać książkę pt. "Jak nie zarządzać firmą i pracownikami".

06.02.2026 17:13
1.1
1
YasonB
63
Centurion

Kwiliniosz Sądzę. że i to by im nie wyszło ??

06.02.2026 14:46
Asasyn363
2
3
odpowiedz
Asasyn363
178
Senator

Tam sytuację może już uratować jedynie masowy bunt pracowników, który zakończy się odejściem ze stołków całej tej chorej rodzinki Guillemota. Albo solidne trzęsienie ziemi, całkowite bankructwo i powstanie czegoś nowego na zgliszczach Ubikacji. To już nawet nie jest tonący okręt. Oni już utonęli i są na dnie.
Akcje Ubisoftu znowu po tym spotkaniu poleciały poniżej 4 euro. Tak to tylko oni potrafią.

post wyedytowany przez Asasyn363 2026-02-06 14:49:18
06.02.2026 19:04
3
1
odpowiedz
vayha
25
Centurion

Ubij soft jest teraz w sytuacji w której cały świat życzy im wywrotki, jeszcze większego cringu i dewastacji. W tym wszystkim nie zdzwilibym się gdyby ten prezes powiedział że firma upadła bo było za mało woke. Tak jak komuniści zawsze mówią że komunizm nie działa bo było za mało komunizmu. Uwielbiam patrzeć na lewicowe idee w działaniu. Lewica ma mentalność dziecka. W tej sytuacji ta organizacja musiałaby przejść jakaś nieprawdopodobna drogę oczyszczenia żeby się podnieść. Oczywiscie może odcinać chore na gangrenę kończyny i żywić się jeszcze produktami z przeszłości ale nie ma już powrotu do świetności. Ludzie nie chcą wracać do siedziby do pracy bo tam jest zapewne fatalna atmosfera. Z drugiej strony praca zdalna demoralizuje a w tym stylu odpowiedzialność zaczyna przeciekać przez palce... na zasadzie... ja wykonałem co miałem zrobić i nie obchodzi mnie co teraz będą robić inni. A inni udają że robią udzielając się na meetach na timsie. Szefują grupom deweloperow dalej osoby niebinarne o fioletowych włosach, które umówmy się nie mają we krwi zabijania, mordowania i ekspansji atawistycznych,  naturalnych bodźców a przecież każda gra jest o tym.

06.02.2026 20:01
4
1
odpowiedz
nowin
2
Legionista

Sytuacja w Ubisoft pokazuje, że komunikacja kryzysowa bez konkretów tylko pogłębia frustrację zespołów. Deweloperzy oczekują jasnych decyzji, a nie ogólników, zwłaszcza przy niepewności projektów i restrukturyzacjach.

06.02.2026 21:57
5
odpowiedz
user515158
2
Junior

Selekcja i zmiana programistów, scenarzystow oraz projektantów całej narracji w grach od ubisoftu jest tam potrzebna. Zobaczycie, że wyjdzie to na plus przy nowszych czesciach assasinow:>

07.02.2026 16:15
mirko81
6
odpowiedz
mirko81
86
amd platform
Image

Rozmowa o Ubi na innym portalu. Hahaha mocne

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl