Komentarze do wiadomości: Twórcy Titan Quest 2 ostrzegali, że tak będzie: cena RPG akcji idzie w górę, to ostatnia szansa, by kupić grę tanio. Wielu graczy protestuje

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
07.11.2025 18:38
1
1
odpowiedz
arekm101034294a8
5
Legionista

Oglądałem streamy z tej gry. Okropnie nudna i bez klimaty części pierwszej. Powodzenia w sukcesie sprzedaży tej gry

08.11.2025 05:36
1.1
rzygmuntk584912
1
Junior

To nie graj powodzenia xd.

08.11.2025 20:28
Herned
1.2
Herned
61
Centurion

No patrz, a ja zamiast oglądać grałem i wrażenia pozostały jak najbardziej pozytywne. Nikt ci nie zabrania grać w gierki dla dzieci z ADHD.

07.11.2025 20:06
SerwusX
😐
2
odpowiedz
1 odpowiedź
SerwusX
111
Marszałek

Premium VIP

Ale jak kupić, to ta gra już wyszła? Myślałem, że dalej siedzi w EA...

09.11.2025 13:55
2.1
alistair80
81
Centurion

I co z tego? Twórcy gier uwielbiają brać pieniądze za niepełny produkt. Mnie to wnerwia, więc na pewno nie kupię wcześniej niż tak z pół roku po oficjalnej premierze gry, przeczytaniu opinii i poczekaniu w ogóle na obniżki cen do takiego poziomu jaki mnie zadowoli. Już kupiłem kiedyś w EA grę pełną błędów, z niemożliwymi do ukończenia questami. Gdyby ogólnie gry wychodziły w dobrym stanie na premierę, a nie z nastawieniem poprawy błędów przez lata, to mógłbym zaryzykować kupno w EA, bo wtedy błędy byłyby w pełni usprawiedliwione. Ponieważ jednak dyma się graczy sprzedając im szrot, to nie zaryzykuję zanim nie będę miał w miarę pewność, że nie kupuję śmiecia. Zdarzyło mi się też kupić gry w EA, które zostały porzucone przez twórców. W sumie kompletnie nie rozumiem kupowania w ea, zwłaszcza z informacją, że ostateczna gra będzie się różnić od obecnego stanu.

07.11.2025 20:12
Amq_
😂
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
Amq_
26
Konsul

Gra nie warta czasu nawet gdyby była f2p.

08.11.2025 05:37
3.1
1
rzygmuntk584912
1
Junior

To nie graj

08.11.2025 10:20
3.2
WindMorro
12
Centurion

rzygmuntk584912

wspaniałe rady, na pewno o to chodzi twórcom tej gry

08.11.2025 16:25
Kwisatz_Haderach
3.3
2
Kwisatz_Haderach
22
GIT GUD or die trying

Tworcy i gra dadza sobie rade bez was i takiego pierdzielenia.

08.11.2025 10:44
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Bartooszki
33
Centurion

o czy wy mowiecie ? jak gra nie warta czasu, jak gra jest nudna i bez klimatu czesci pierszej ? na jakiej podstawie sie tym sugerujecie ? gampleyem z 1 aktu ? bo tylko ten jest dostepny ? przeciez nawet przy wlaczeniu gry w early accesie jest komunikat ze wfinalna wersja bedzie sie roznila od pierwowzoru wiec co to za dziwne przypuszczenia ? ja nie wiem jak ogolnie mozna takie zalozenia dawac z gory nie majac pojecia co bedzie , czyli co tez moge mowic ze ps6 czy nowy xbox to bedzie gowno wogole nie majaca klimatu konsoli playstation xD przeciez to jest istny debilizm ludzie! widnows 12 tez bedzie lipa mowie wam widzialem screeny wogole jak mozna takie cos zrobic lepiej zostac przy 11 a najlepiej 7-ce, wezcie janusze sie lepiej ogarnijcie z tymi pochopnymi ocenami

08.11.2025 16:28
Kwisatz_Haderach
4.1
1
Kwisatz_Haderach
22
GIT GUD or die trying

Akurat ta gra ma identyczny klimat co czesc pierwsza. WIdac ze tworcy znaja, graja i lubia jedynke.

08.11.2025 11:10
5
odpowiedz
rzygmuntk584912
1
Junior

WindMorro no na pewno o to im chodzi xD. Nie wiem czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Moja odpowiedź dotyczyła konkretnej wypowiedzi osoby i nie była radą dla wszystkich. Jak ktoś przede mną właśnie pisze głupoty że gra jest do bani a dobrze wie że to EA dopiero. Cóż zrobić?
Poczekajcie jak zaczną narzekać jak będzie coraz bardziej drożała, a będzie i osoby które nie kupiły wcześniej będą skomleć dopiero.

post wyedytowany przez rzygmuntk584912 2025-11-08 11:13:17
08.11.2025 16:22
6
odpowiedz
2 odpowiedzi
zanonimizowany1408089
13
Pretorianin

Niech podnoszą do bólu, dla mnie każda gra może kosztować 100 euro na premierę. Rynek bardzo szybko zweryfikuje ile będzie chętnych zapłacić takie pieniądze za grę. Przypuszczam, że poza streamerami i wąską grupą ludzi nikt więcej w takiej cenie gry nie kupi. A potem będzie płacz, że trzeba studia zamykać, bo nikt nie chce kupować gier w takiej cenie na premierę.

08.11.2025 16:27
Kwisatz_Haderach
😐
6.1
Kwisatz_Haderach
22
GIT GUD or die trying

Kosztuje euro 30.

11.11.2025 20:53
6.2
alistair80
81
Centurion

Kwisatz_Haderach - jaką masz pewność, że twórca nie uzna, że zarobił swoje i ucieknie, a my zostaniemy na lodzie z nieukończoną grą? Żądanie pieniędzy za niedokończony produkt to zwykłe złodziejstwo. Naciąłem się już na EA, nigdy więcej nie zapłacę za niepełny produkt. Co innego, gdyby było za "co łaska", to mógłbym wpłacić dla wsparcia. Bardziej jestem skłonny rzucić trochę grosza z własnej woli. Można zablokować grę, żeby nie było sytuacji, że zapłacę 5 dolców i będę mógł korzystać z kolejnych postępów. Tak samo wnerwia mnie brak dem większości gier. Chcę móc sprawdzić grę przed zakupem. A tak to czekam na późniejsze obniżki. Jeśli obniżek nie będzie, to gry nie kupię. To 30€ = 127 zł. To nie jest dużo, stać mnie na tyle bez problemu, ale nie zaryzykuję dostania po premierze półproduktu. Lubiłem grać w jedynkę, nie przypominam sobie większych błędów, jednak to były trochę inne czasy, więcej gier po premierze prawie nie miało błędów. Dziś normą jest wydawanie szrota i łatanie przez lata. CP2077 było wydane jako szrot na premierę. Firmie naprawdę się upiekło, bo powinna upaść po swojej błazenadzie. Oczywiście dziś można pisać, że gra jest świetna, skoro wiele błędów zostało poprawionych, jednak w swoim czasie firma powinna upaść.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl