Ja też nie zamierzam oglądać tej szmiry ze względu na kolorystykę, ale wątpię żeby dali radę zmienić obsadę w postprodukcji.
Kolorystyka tego zwiastuna była tak ciemna ze Snape wyglądał jakby grał go murzyn
Pierwszy był dosyć ciemny, ale miał ciepłą kolorystykę, w późniejszych częściach było coraz ciemniej i zimniej, żeby było mroczniej
Mroczna i ciemna kolorystyka pasuje moim zdaniem bardzo dobrze do klimatów Harrego Pottera. Chcecie mi powiedzieć, że wolicie jakieś kolorowe, jasne disneyowe gówno?
To zależy.
Kolorystyka może bardzo wpłynąć na odbiór całości, zastosowanie ciemniejszych barw przed listem i stopniowe rozjaśnianie ich w drodze do Hogwartu mogło by fajnie pokazać emocje Harrego.
Idą takie czasy że pospulstwo z kanapy będzie terroryzowało ciekawe pomysły twórców.
Wybaczcie... Ale czarny Snape to mi w ogóle nie leży. Pomyślcie. Czarny chłopak zakochuje się w dziewczynie. W szkole dokucza mu ciągle biały z kumplami. Ostatecznie ta dziewczyna zakochuje się w tym dręczycielu i z ich związku rodzi się Harry. Chcąc być poprawnymi politycznie zrobili mega rasistowski plot twist.
Jak pomyślę o, moim ulubionym z serii, trzecim Harrym Potterze to w głowie mam jakby czarno-biały film, takie to było chłodno-zimno-szare-wiecie o co chodzi, a ci piszą, że to zarzut? Oby twórcy olali to sikiem prostym. Masz wizję to rób tak jak myślisz że dobrze, a nie bo w internecie jakiś rybi typek nabazgrał.
ten serial to jest być albo nie być w wb, nie mogą sobie pozwolić na wtopę typu pierścienie władzy, czy inny wheel of time - umówmy się, to im nie grozi, bo Harry Potter to praktycznie samograj, ale też w to nie Amazon wyciągający pieniądze z tylka.
Ale ten serial musi przynieść wplywy, niebylejakie, w dużej skali bo wb ma niestety ujemne saldo, przejęcie przez paramount jest wstrzymane i generalnie, Supergirl była flopem i w tym roku tylko Dune może podreperować budżet, w przyszłym będzie już Minecraft.
HP musi odnieść sukces za wszelką cenę, więc nie będą się bawić w jakieś woke-sroke w zbyt dużej skali (a przynajmniej będą mocno unikać tematu) bo się skończy jak z disneyowskimi hitami typu lightyear czy snow white