Komentarze do wiadomości: Twórcy popularnego city buildera mówią wprost i szczerze: te dwa problemy to największa zmora Cities: Skylines 2. Niestety, oba są trudne do rozwiązania

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
11.04.2026 12:08
prawdziwy
1
odpowiedz
prawdziwy
38
Konsul

To i tak nic jak badziewna wersja pierwszej części na Switch 1. Tam to dopiero tragedia jest z tą grą. Troszkę rozbudujesz miasto i nagle CPU umiera, bo ma za dużo do obliczenia.

11.04.2026 13:28
PanDaneX
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
PanDaneX
20
Konsul

Tak to jest jak się bezmyślnie idzie w najlepsze osiągi graficzne. Do przewidzenia było to jeszcze przed premierą :)  Uważam że pierwsza cześć była już wystarczająco ładna wizualnie więc wystarczyło lekko podkręcić i dodać ogrom mechanik, regionów itd. Twórcy zachowują się choćby mieli jakąś dużą konkurencję w tym bagienku ;)

11.04.2026 17:54
2.1
odpowiedz
xan11pl
99
Generał

PanDaneX Warto pamiętać, że obecni twórcy przynajmniej próbują coś robić, i chyba nawet jakoś im to wychodzi. To poprzednie studio zostawiło to bagienko rozgrzebane i porzucili je.

11.04.2026 20:08
elathir
2.2
1
odpowiedz
elathir
121
Czymże jest nuda?

No ja mam nadzieję, że zmiana developera przyśpieszy naprawianie problemów gry. Ja tam CS2 pomimo wad nawet całkiem lubię i mam nadzieje, że będzie tylko coraz lepiej.

post wyedytowany przez elathir 2026-04-11 20:09:02
11.04.2026 14:19
3
1
odpowiedz
sky0045
22
Pretorianin

Jakby gra była od początku robiona pod Unity ECS a nie tradycyjne mono behaviour w c# to ten silnik by był zaletą a nie wadą i wtedy rezultaty byłyby lepsze niż na UE5, bo jest to technologia specjalnie pod symulację tysięcy obiektów w wielordzeniowych prockach.
Ale oni poszli pewnie na łatwiznę i przerobili kod z pierwszej części ale dodając za dużo rzeczy

post wyedytowany przez sky0045 2026-04-11 14:20:14
11.04.2026 16:29
4
1
odpowiedz
Felipesku
81
Konsul

Założę się że zamiast optymalizować modele to dali takie ktore mają dziesiatki tysięcy wielokątów. A więc ograniczamy kamerę że nie da się zbliżać makymalnienblisko i zmniejszamy wielkość wielokątów a w LOD w ogóle wyświetlamy impostory albo bardzo uproszczone modele.... Jakoś mapa Google sobienradzi bez zająknięcia w wyświetlaniem miasta z 3D także jedyne co wam siadł oto wasze podejście jak to ugryźć.

Wygląda na to że nienpowinno się za to zabierać bo jedyne co 4 robią to yo narzekają.... Jeszcze pewnienuzyli HDRP zamiast URP... To już w ogole debilizm by był użyć HDRP do takiej gry.

Jeszcze się okaże pewnie też że coś zrobili takiego że DOTS nie może działać wydajnie.

Ehh szkoda mi czasu nanto to bym powiedział co i jak

post wyedytowany przez Felipesku 2026-04-11 16:39:37
11.04.2026 17:33
Bociek69
5
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Bociek69
62
Byle do Wiosny

Zainstalowac Simicity 4, ktory mimo 20 lat jest nadal 100 razy lepszy i bardziej grywalny od wszystkich obencych citybulderow.

11.04.2026 20:06
elathir
5.1
1
odpowiedz
elathir
121
Czymże jest nuda?

Wiesz co, próbowałem Grać w SC4 jakoś rok temu. Jako nastolatek grę uwielbiałem ale teraz wynudziłem się po 3 godzina i odinstalowałem. Na tle CS i CS2 gra jest bardzo ograniczona i uproszczona, brakuje wiele aspektów zarządzania miasta.

14.04.2026 11:48
6
odpowiedz
m@xc0ovroom
1
Junior

Dobrze by było gdyby mapy się Łączyły, troche jak dwa czy wiecej miast i ta goapodarka może zaczęła by mirć sens

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl