Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Twórcy Life is Strange na krawędzi. Studiu grozi utrata płynności finansowej

Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz
08.09.2026 09:40
MilornDiester
1
odpowiedz
MilornDiester
60
Generał

Czy to studio w ostatnich latach w ogóle wypuściło coś ciekawego i w miarę oryginalnego?

Wybili się na ciekawym Life is Strange, w czasach kiedy takich gier dużo nie było, potem próbowali bardziej rozbudowanego gameplayu z całkiem niezłym Vampyrem... a po jego niewielkim (lub żadnym) sukcesie chyba po prostu wrócili do klepania tego samego od czego zaczęli?

Szkoda trochę, że nie rozwinęli tego Vampyra bo podstawy były niezłe, klimat ciężki i fabuła w miarę intrygująca. Pamiętam, że to jedna z tych gier, które przeszedłem z marszu jedna za drugą jak była akurat w Game Passie i z ciekawością dotrwałem do napisów końcowych.

08.09.2026 09:53
PanDaneX
2
odpowiedz
PanDaneX
23
Generał

Life is Strange idealnie się wpasowało w nasze "milenialsowe" klimaty (nawet bohaterki to praktycznie moje rówieśniczki XD) ale na tym się kończą sukcesy studia.
Fajnie gdyby popatrzyli łaskawym okiem na tryb kanapowego coopa bo uważam że tutaj ciągle jest nisza do zagospodarowania. Osobiście nie pogardziłbym nawet poprzednimi odświeżonymi grami z taką funkcją :)

08.09.2026 09:55
CyxVonTrix
3
odpowiedz
CyxVonTrix
0
Chorąży

Pierwszy Life is strange mi sie podobal, ale w te kolejne nie gralem (po co zmienili bohaterow?). Vampyra pogralem chwilke, ale nie mnie nie wciagnal, klimat mial swietny ale gameplay byl slaby, nie dalem rady ukonczyc.
W inne ich gry nie gralem sam nie wiem czemu, moze gdzies z tylu glowy mialem juz mysl ze to sredniaki, albo po prostu nie mialy nic ciekawego co by mnie w nich zainteresowalo.

08.09.2026 09:57
4
odpowiedz
robertoV
28
Generał

Mając opracowanego całkiem nieźle technicznie Vampyr'a oznaczało, że opanowali w miarę dobrze UE więc problem leżał w tym, że tak naprawdę żaden w tej firmie nie miał pomysłu na grę, próbowali na fali lgbt coś ugrać ale się przejechali jak każdy inny.
Dobre historie się sprzedają, a nie mydlane wydmuszki.

Forum Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl