Oczywiście zwycięzcą będzie Kingdome Come 2:)
I know it!:)
Bezapelacyjnie zwycięzcą w tym roku powinna zostać gra Call of Duty Black Ops 7. Uważam za niebywały skandal, że nie ma tego tytułu w zestawieniu plebiscytu!
Ta, oklepana już siódma wersja gry, która ma tylko 5h fabuły. Serio? Szok!
Halo
Najbardziej oczekiwana gra w 2026 roku i nie ma Control: Resonant?
No halo....
Brakuje jeszcze Witchfire w najbardziej oczekiwanych, a gra jest planowana na połowę 2026.
Arc raiders bez cienia wątpliwości, kc2 nawet nie skończyłem, nic się tam nie zmieniło w stosunku do 1. Wieje nudą generalnie a dobrych smaczków jakoś mało w porównaniu do pierwszej części. Spore rozczarowanie.
W ogólnych kategoriach nie miałem problemu z wyborem ale w kategorii "polskie" prawie nic nie kojarzę :( Grałem jedynie w The Alters, które polecam :-)
Biorąc pod uwagę, że w zeszłym roku wygrał Indiana Jones, wydaje mi się to silnie wątpliwe, żeby Clair Obscur wygrał to głosowanie albo, żeby chociaż był w pierwszej trójce. Kingdom Come 2 wydaje się pewniakiem.
Tak patrzę na te wszystkie gry z tej listy i nie wiem jak one się tam znalazły XD
Sporo fajnych gier ma wyjsc w 2026 ale osobiscie natknalem sie na dwie produkcje na ktore najbardziej czekam na steamie to Falling Frontier i beta decay. Strategia i indyk z poteznym potencjalem.
Death stranding 2 i KDC 2. Reszta to nic nadzwyczajnego.
U mnie wybór padł na KCD2, które może idealne nie było, ale nadal najlepiej bawiłem się zwłaszcza przy tej grze. W Clair Obscure nie grałem więc się nie wypowiem, ale jakoś mnie ta gra nie zachęciła na razie do siebie. Pewnie sprawdzę sobię tę grę, ale dopiero za jakiś czas.
Jeśli chodzi o oczekiwania to:
1. Dawnwalker
2. Dawn of War 4
3. Gothic Remake
Poza tym jeszcze jestem ciekaw:
1. Fable (ale tutaj tak naprawdę nic nie wiemy),
2. Fatekeeper (to może być mocne i nawet myślałem aby dać to na 3 miejsce),
3. GoT Wojna o westeros (jako, że lubie takie gry)
4. The Guild Europa 1410 (oby tym razem się udało)
Oczywiście nie są to jedyne gry, na które czekam i które mogą się pojawić w 2026 r., ale z podanej listy te najbardziej do mnie przemawiają. GTA VI zagram dopiero na PC, więc na razie mnie nie interesuje.