Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze TOP 10 cRPG (pomijając hns)

Forum Top-listy
Dodaj komentarz
06.10.2026 16:16
Iselor
1
1
odpowiedz
Iselor
52
Senator
MAX

Fett Chciałeś to masz. Czytaj opis!

06.10.2026 17:11
Fett
1.1
odpowiedz
Fett
262

Iselor w większośc nie grałem

06.10.2026 16:18
Ergo
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Ergo
108
Senator

Ciężko stworzyć taką listę. Pominięcie Fallout 2, DOS1/2, BG3, Neverwinter 1/2 itd, no nie wypada. :)

06.10.2026 16:22
Iselor
2.1
odpowiedz
Iselor
52
Senator
MAX

Ergo Wiadomo że to jest kwestia dyskusyjna, ale wiesz....Dla mnie jedyny obecnie grywalny Fallout to New vegas. te stare są dla mnie raz że archaiczne a dwa że to nie mój klimat kompletnie. szanuję, oczywiście, grałem, próbowałem skończyć no ale....DOS 1 to jest dla mnie mega padaka. DOS 2 ok, ale co miałem usunąć? I dlaczego miałem dawać na listę skoro ja tam nie pamiętam już fabuły ani towarzyszy? Neverwinter 1 lubię, no ale bądźmy poważni. Drugiego zaś NIE LUBIĘ ze względu na ultra prymitywną fabułę i sztampowych towarzyszy.

06.10.2026 16:21
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
ORP Kaczynski
27
Pretorianin

A gdzie Fallout z naciskiem na Fallout 2? A gdzie PS Torment?

06.10.2026 16:23
Iselor
3.1
odpowiedz
Iselor
52
Senator
MAX

ORP Kaczynski Dlaczego nie ma Falloutów napisaem w odpowiedzi wyżej. O tym dlaczego brak Tormenta to odpisałem ci w innym wątku.

06.10.2026 16:30
3.2
odpowiedz
ORP Kaczynski
27
Pretorianin

Iselor Gdy pisałem nie było jeszcze powyższej odp. dotyczącej Fallouta. Mam kompletnie odmienne zdanie. NV nie jest zły, ale to przeciętniak w porównaniu z Fallout 2, który moim zdaniem jest jednym z najlepszych klasycznych rpg. Zdecydowanie top 3. O PS Torment rozmawialiśmy, nie zmienia to faktu jednak, że innej gry z tak dobrze przygotowanymi opisami i dialogami nie znajdziesz. Być może Disco Elysium byłoby warte wspomnienia przy PST, ale to nie jest klasyczne rpg.

post wyedytowany przez ORP Kaczynski 2026-10-06 16:30:17
06.10.2026 16:31
CyxVonTrix
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
CyxVonTrix
1
Pretorianin

Polowa listy całkiem całkiem. Ale ten Icewind (ktorego mialo nie byc w top10 hehe) czy Wiesiek 2 to nie wiem co tu robią. I oba Pillarsy to chyba przesada.

06.10.2026 16:32
4.1
odpowiedz
ORP Kaczynski
27
Pretorianin

CyxVonTrix Podobnie myślę. Niemniej co gracz, to opinia.

06.10.2026 16:44
Iselor
4.2
odpowiedz
Iselor
52
Senator
MAX

CyxVonTrix
1. Zamiast Icewinda wsadź sobie Arcanum bo to miało być początkowo
2. Wiesiek 2 jest wg mnie najlepszy fabularnie
3. Oba Pillarsy to jest opus magnum Obsidianu, oba uważam za arcydzieła izometrycznego RPG. Jedynka z absolutnie genialnymi klimatycznymi lokacjami jak Bezkresne Ścieżki i świetnymi towarzyszami (Sagani, Niezłomny, Eder). Dwójka to jest to co uwielbiam, wolność i piracki klimat no i dodatki w klimacie Icewinda :) Świetne scenki paragrafowe.

Forum Forum Top-listy
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl