Via Tenor
Będzie grane ❤️
W końcu, po kilku lat przerwy od ich gier, Ubisoft znów mnie "kupił".
Wszystko wyjdzie w praniu ale nieprzekonani i tak będą gadać że to zwykły patch i nie dadzą za to złotówki. Trzeba poczekać chociaż ja pierwsze recki
Tak z ciekawości, co gra miałaby zrobić, żeby w twoich oczach zasłużyć na miano remake'u, skoro zbudowanie jej od nowa, na nowym silniku, z nowych assetów i z nową zawartością nie wystarczy?
wiele rzeczy zostało ze starego ac 4 co wyklucza Remake
Co konkretnie i dlaczego wyklucza to remake?
I jak napisałem, to jedna z wielu rzeczy jakie nie zostały zmienione tylko troche podrasowane.
jeśli coś nie zostało stworzone od nowa tylko ulepszone to nie jest re-make tylko re-master, proste.
No właśnie to nie jest proste, to bzdurne, sztucznie wymyślone ograniczenie. Rolą remake'u jest grę unowocześnić i dostosować do współczesnych standardów, włączając w to wykonanie różnych elementów na nowo, jeżeli to konieczne. Wykorzystanie kilku assetów z oryginału, nie odbiera takiej grze miana remake'u. Posługując się twoją logiką, np. Demon Souls Remake to nie jest remake, bo wykorzystuje m.in. animacje z oryginału.
to jedna z wielu rzeczy jakie nie zostały zmienione
Skoro lista jest taka długa, to napisz co jeszcze zostało niezmienione względem oryginału, chętnie się dowiem.
"unowocześnić i dostosować do współczesnych standardów, włączając w to wykonanie różnych elementów na nowo"
Chociaż wykonywanie modeli od nowa jest rzadkością w remasterach.
A rolą Remake'u jest stworzyć grę od zera z użyciem nowych technologii jednocześnie zachowując ducha pierwowzoru, Resident Evil 2,3,4 Remake są idealnymi przykładami prawdziwego remake, podobnie Crash Bandicoot czy Spyro dostały pełnoprawny Remake.
Ten asasyn dostał Remaster, pewnie największy jaki jakąkolwiek gra dostała, ale nadal Remaster, fakt, że twórcy dali ten śmieszny dopisek "Resynced" mówi, twórcy nie chcą tego reklamować jako Remake bo wiedzą, że nim nie jest, ale też dla kasy nie oznaczają tego jako Remaster.

Przecież Ubisoft nigdzie się nie kryje, że to remake. xD
Tutaj masz wielokrotnie użyte słowo "remake", a na samym dole masz FAQ z potwierdzeniem.
https://www.ubisoft.com/pl-pl/game/assassins-creed/black-flag-resynced
Na kartach produktu też masz info, że to remake.
https://store.ubisoft.com/eu/assassins-creed-black-flag-resynced/699e938f2f25b911ef69de95.html?lang=pl-PL
https://store.steampowered.com/app/3751950/Assassins_Creed_Black_Flag_Resynced/
Bzdurki piszesz, właśnie to Remaster jest jak to napisałeś celnie po to aby grę:
"unowocześnić i dostosować do współczesnych standardów, włączając w to wykonanie różnych elementów na nowo"
Aha, czyli po prostu nie rozumiesz / nie przyjmujesz do wiadomości czym jest remake i tworzysz własne, arbitralne definicje, żeby ci pasowało pod tezę.
Remaster odświeża grę, zmienia oprawę (głównie rozdzielczość tekstur i obrazu) albo sterowanie, ale nie wymienia silnika czy modeli, nie dodaje nowej zawartości, nie przeprojektowuje lokacji, mechanik, misji, systemu walki, progresji, ekonimii świata itd., bo to jest rola remake'u. Zadaniem remastera jest sprawić, żeby przyjemniej się grało w STARĄ grę, ale z zachowaniem weszlkich zasad i pomysłów projektowych oryginału. Zadaniem remake'u jest zbudować grę na nowo, zmieniając wszystko to, co zdaniem projektantów nie pasuje do współczesnych standardów. Resynced robi to drugie, serwiuje nowy tytuł, zbudowany w oparciu o stary szkielet.
A rolą Remake'u jest stworzyć grę od zera z użyciem nowych technologii jednocześnie zachowując ducha pierwowzoru
I dokładnie tak robi Black Flag. Kto powiedział, że każdy element musi być zbudowany zupełnie od zera?
I czemu uciekasz od odpowiedzi na moje pytania? Jakie jeszcze elemenyt Resynced bierze z oryginału, bo twierdzisz, że jest ich "wiele", więc słucham. I co z Demon Souls? To też jest remaster?
Nie mam też już siły tłumaczyć ci tak prostych rzeczy więc żyj w swoim małym świecie w którym myślisz, że masz racje ananasku.
Nie uciekam od odpowiedzi tylko nie mam ochoty na nie odpowiadać xD
Nie mam też już siły tłumaczyć ci tak prostych rzeczy więc żyj w swoim małym świecie w którym myślisz, że masz racje ananasku.
Czytaj: "Wygłupiłem się, a teraz nie mam argumentów, żeby wybrnąć z ośmieszającej mnie sytuacji, więc wycofam się podkulonym ogonem, dla niepoznaki ogłaszając zwycięstwo w dyskusji".
Spoko, przyjmuję twoją kapitulację. Pozdrawiam.
Nie ma wątku współczesnego, nie ma multiplayera, ani Freedom cry, to nie ma moich pieniędzy.
Remake to jedna sprawa, ale głupie obcinanie zawartości to już słaba rzecz.
Pomijając to że to tak naprawdę patch a nie żaden nowy produkt.
Teraz czas na trylogię Ezio w wydaniu a'la Unity!
Fajnie jest popatrzeć jak się ciskacie o gry. Ja w to nie zagram gdyż nie przechodzę gier odnowionych czy zbudowanych na nowo, to jak oglądanie filmu po raz kolejny, mimo że lubię bo nie płacę. Wy się przerzucacie wszystkim, od 38 lat gram i od dawna nie bawią mnie te rzeczy. W ostatnich latach jedyne co mnie zachęciło to D2 resurected na ps5 które i tak oddałem po miesiącu batalii z ps. Gówno się sprzedaje bo chłopki kupują i chcą przejść bo coś nowego lub mają jakiś sentyment. Ludzie są dziwni
Też czekam, w czerwcu i tak nie ma żadnej premiery gry która by mnie interesowała, to się ogra zaległości, jedynie Gothic Remake, ale pewnie kupa.

Cenzura. Nie dostaną ode mnie złamanego grosza.