Weź to skasuj.
To jest zwykła aktualizacja do oryginalnej wersji gry tak samo jak Next Gen który nie dostał własnej karty w encyklopedii:
https://www.gry-online.pl/recenzje/wiedzmin-3-next-gen-recenzja-prawie-remaster-i-to-za-darmo/zb3969
I super.Na wiosnę skończyłem po raz chyba czwarty Wieśka z Obydwoma DLC i chętnie zagram sobie jeszcze raz w reamastera.Posiadam grę fizyczne jeszcze z okolic premiery,na STEAM obydwoma DLC i na GOG wersję golasa ,no to będę miał na GOGu z dwoma DLC🤣Kurcze jednak redzi trzymają fason.Tyle lat po premierze dają za darmo fajne rzeczy i jeszcze kroi się ciekawe DLC w przyszłym roku.Nawet gdyby Wiesiek cztery miał być słaby to i tak go kupię za to jak redzi dbają o graczy.

No i czekamy :D człowiek się cieszy jakby grał pierwszy raz :D
Wiedzmin 1 ukończony w tamtym tygodniu dla przypomnienia, Wiedzmin 2 zaczęty w ten weekend AKT 2 jest, mam nadzieję że zdążę przejść do premiery Remastera i lecimy.
Spalcie mnie na stosie, ale oczywiście team Triss, no bo jak ^^
Fajny obraz ktoś namalował, to dopisek memowy musiał być hehe - >
Ciekawe czy dużo zmienią w umiejętnościach, pamiętam legendarny build pod Aarda, polecam bardzo, niezły fun był z tego.
https://youtu.be/4BNpy7TS_mo?t=372
5 dni:) Wczoraj zauwazylem ze mi na GOG zaktualizowalo wersje do kompletnej czyli mam dodatki.
Pojedynek tytanów, w ten sam dzień wychodzi Gothic 2 na konsole.
Czy obsługa modów na konsolach od 29 września to już oficjalne info? Ależ byłoby cudnie
Jak ktoś ciekawy, to PEPEŁE wydało swoją recenzje, ale i tak czekam na GOL'ową, jeśli w ogóle będzie :P
Na GOL jest dosyc dlugi material porownawczy wersji next gen z remasterem z RT albo PT i kurczaki z PT wyglada to slabiej niz wersja next gen,jakies takie wyplowiale kolory.Wiadomo ze trzeba odpalic by zobaczyc jak to naprawde wyglada ale filmik nie zachceca.Pamietam jak przesiadlem sie z monitora LCD na OLED to kopara opadla jak bym, gral w zupelnie inna gre,ciekawe czy tu bede mial choc zblizony efekt.
Jestem trochę zawiedziony, gra
zprzed kilku lat + DLSS5 Wygląda lepiej niż remaster + mam więcej FPS xdddd
Nwm kto tam wymyślał tą paletę kolorów i oświetlenie, bo nie wiadomo jak to dalej wygląda bo tylko kilka pierwszych h grałem.
Ale mimo, że darmowa aktualizacja to zaczynam się zastanawiać czy warto..
Cały dzień próbowałem tą grę uruchomić próbowałem wszystkiego ale nic się nie dało zrobić cały czas gra ma czarny ekran podczas uruchomiania się nie wiem czego to wina ale w dupie mam ten Remaster jest tak samo niedopracowany co Next Gen

Zrobiłem cały Biały Sad i wylądowałem w Velen.Gram w 2k wszystko na uber+ z RT i PT tylko hairworks wyłączone i gra mi smiga +-90fps wiec prawie tak samo jak poprzednia wersja.Ale po za budynakami gra jest za jasna nawet w nocy,kolory jak by wypłowiałe\wyprane i nic z tym nie moge zrobic,mysle ze to moze byc wina HDR ktorego nie moge w grze wylaczyc bo podobnie mam w RDR2 tyle ze tam da rade wylaczyc i gra wyglada o niebo lepiej,Za to w pomieszczeniach to jest cudo.Na chwile obecna to mi ta za jasnosc przeszkadza i cos bede kombinowal by to zmienic.Ale za to spier.... totalnie dzwiek,gram na sluchawkach i przez muzyke prawie zupelnie nie bylo slychac dialogow,musialem pokombinowac suwakami by bylo dobrze choc w poporzedniej wersji gralem bez zadnych zmian.W kazdym razie moj PC udzwignal pieknie te bajery bez czkawki wiec przynajmniej na tym polu jestem zadowolony na razie.
To jak teraz gra wygląda na Switch 2…. W końcu da się grać. Co więcej - inni powinni brać przykład.

Patrzcie. Ustawienia takie jakie miałem przed remasterem i gra działała na zalockownych 60fps w 1440p z DLSS z drobnymi spadkami głównie w lasach atu? I Czemu te włosy się tak świecą?

Co to ma być? I jeszcze zabiera z 15 fps ten "nowy" Hairworks. Zbugowany jak nic.

Wyłączone PT=RT i bloom i tylko fps przybywa,zero zmian wizulanych jesli chodzi o jasnosc.W dzien juz sie przyzwyczailem i jest dobrze ale noc zdecydowanie za jasna.

Witam.
Odpaliłem grę od początku, czyli od nowa historię i Geralt ma krótkie włosy zawsze. Jak wczytuje stare zapisy to też. Coś doradzicie.
Wiedźmin remaster
Sterowniki najnowsze
Komputer bardzo dobry
Odinstalowałem i zainstalowałem grę i to samo.
Czekam na pomysły :) Pozdro.
Kurcze dziwna sprawa :)
Wszystko tzn dosłownie wszystko skasować itp. duży spis wskazówek jest.
Anulujcie ten post, bo nie wiem jak skasować.
No wypiękniał nam Wiesio. Czuję sie jakbym grał pierwszy raz chociaż wracam do tej gry co jakiś czas. 😊

Trochę się pobawiłem ustawieniami i gra wygląda super.Brawo Redzi
Kiedyś chyba było tak że podchodząc do tablicy ogłoszeń pokazywały się na mapie znaki zapytania. A teraz nigdzie ich nie widzę, uaktywniają się dopiero jak podjadę pod dane miejsce. Jak zrobić żeby pokazały mi się na mapie?

Twarzą w 'twarz"😁Fajna zabawa z trybem fotograficznym.

No ja na razie bawię się świetnie, niby to samo, ale gra się z przyjemnością, poza tym ostatnio w Wiedzmina 3 grałem 3 lata temu, według licznika steam, także jest dzięki temu większa chęć na odświeżenie. Najważniejsze że żadnego błędu nie było do tej pory i nie wywaliło do pulpitu ani razu, jest ładniej i tyle.
Przynajmniej humor można sobie poprawić, w te niedziele wieczór - > :D
Jesteście najlepsi, pozdrawiam Wszystkich serdecznie - twórców, graczy!
No i u mnie przełom.
To jest pierwsza gra, w której włączyłem jednak MFG na moim RTX 4080. :( Zasobożerna kobyla.
Niestety, Path Tracing nie jest dobrze zaimplementowany. Czasem scena wygląda OK, a czasem - słabo. PT + MFG wywołuje też niekiedy dziwne glicze oświetleniowe. Nie ogarnęli tego dobrze pod względem technicznym.
Fascynujące jest jednak to, że pewne osoby, które przy okazji premiery każdej nowej gry narzekają na optymalizacyjne dno i zmowę deweloperów z producentami kart, nagle nabrały wody w usta. ;)
Niestety, Path Tracing nie jest dobrze zaimplementowany. Czasem scena wygląda OK, a czasem - słabo.
^^Liczę na jakieś screeny, u siebie pathtracingu nie sprawdzę - laptop mógłby spłonąć😉 A teraz pytanie na serio - jak widzisz to, pod względem artystycznym? Ta wersja jest dopakowana (na PS5 jak zobaczyłem tekstury, no to czapki z głów!), ale korzeniami, to już prehistoria. Całe oświetlenie, w konkretnych scenach, projektowane pod rasteryzację (i znowuż - na PS5 i PC, nawet bez nowych bajerów typu PT czy nawet RT, ładnie to dopakowali, na pewno jest lepiej, niż na premierę), widziałem kilka filmików i szczerze to miałem mieszane uczucia.
Ikoniczna scena - Geralt rozmawia w karczmie z panem Lusterko. Na ścianach są tam takie ludowe malowidła, któryś grafik/artysta się przy tym napracował. I wszystko, przy włączonym PT, jak krew w piach - bo ich nie widać (naturalne oświetlenie = przy ścianie jest ciemno). Chyba nie o to chodziło😏. Natomiast, jak piszesz, na innych filmikach... no wygląda to cudnie i naprawdę jest na czym zawiesić oko😍.
Druga sprawa - ogarnęli, po patchach "hairworks"? Na premierę, grałem z tym włączonym i działało prawidłowo. Przy next gen update (na PC) również i po raz kolejny - wszystko było ok. Przy remasterze, po krótkich testach - od razu wyłączyłem, bo włosy Geralta wyglądają jak jakaś smoła😐. Jakim cudem, na karcie Nvidii, CDP spieprzył coś, co wcześniej działało?
Zerknij na to wideo z analizą zmian po ostatnim hotfixie:
https://www.youtube.com/watch?v=CGbyqTfZHno
W skrócie: coś tam się zmieniło na lepsze, ale najgorsze (czyli słaba jakość wizualna PT) pozostało bez większych zmian. Gra nadal wygląda nie nieco wypłowiałą. Nie widzę też jakieś szczególnej poprawy jakości włosów z użyciem "zaktualizowanego" hairworks. Ogólnie rzecz ujmując, dziwię się, że grę wypuszczono w takim stanie, skoro istotą remastera jest właśnie udoskonalenie produktu pod względem wziualnym.
Nagrałem przykładowe cuda, które się dzieją z oświetleniem:
https://www.youtube.com/watch?v=9ElqPvzk3g8
Zwróć uwagę, że oświetlenie dziwacznie zmienia się aż 3 razy na tym małym obszarze.
Zwróć uwagę, że oświetlenie dziwacznie zmienia się aż 3 razy na tym małym obszarze.
^^Jestem w ciężkim szoku - nie jest możliwe, żeby ktoś tego nie zauważył😐. W momencie, kiedy wychodziłeś z tego lochu i w jednej chwili ściany były oświetlone, a za sekundę było ciemno, jak w d... Plus, mam wrażenie, że gra u Ciebie ma taką jakby "mleczną" poświatę (szczególnie, na Geralcie jest to widoczne). Szczerze, to przy tego typu błędach, mnie osobiście odechciewa się grać😐. Siedzę właśnie, na blaszaku, przy sequelu Horizona i tam migoczące tekstury, na twarzach postaci, w cutscenkach (nie potrafię sobie poradzić, z tym bugiem) doprowadzają mnie do szewskiej pasji..., ale to co wrzuciłeś jest, co najmniej, kilka razy gorsze.
Mam nadzieję, że naprawią, bo na ten remaster jesteśmy po prostu skazani. Żadne tam, że można się cofnąć do wcześniejszych wersji (classic lub next gen update) - dodatek będzie działał wyłącznie z tym remasterem. No cóż, niech się wezmą do roboty, po tym co zobaczyłem, kolejne przejście zostawię sobie na moment, kiedy gra będzie porządnie załatana.
Wyszedł patch 5.01:
https://x.com/thewitcher/status/2108160153858224257
^^Można obstawiać, na jakim numerku się skończy😉. Łatanie poprzedniej wersji ("next gen update") skończyło się na 4.04
Analiza wersji pecetowej, w wykonaniu DF:
https://youtu.be/MIwkw4K7xGI?is=GoUJqi971-wK3ijK
EDYCJA: Żyjemy w ciekawych czasach - absolutnie topowa karta, kosztująca 30 tys. złotych, nie jest w stanie zapewnić, bez wspomagaczy, 60 klatek na sekundę, w grze, której korzenie sięgają 2015 roku...