"The story is even greater." - dobra dobra pięknozębna, już wiemy, że nie grałaś xD
A co ona miała powiedzieć? Że TES6 śmierdzi gównem i ma ochotę zlikwidować Bethsesdę?
Podtydtuł z 8 liter? High Rock?
Bethesda i dobra fabuła...😂
Good joke.
"The story is even greater." Nawet nie wiem jak to skomentować.
The Elder Scrolls VI: ***** ***?
Nawiasem mówiąc, ciekawe czy to nadal ten sam przestarzały zbugowany silnik i czy wyrobią się z premierą do 2050 roku.
https://www.youtube.com/watch?v=ws0ufhrgWJw
Jakby to było takie "zajeb"%%$%" to by od razu wrzuciła krótki klip. A tak jest pewnie tak jak z zapowiedzianym TEASEREM 8 lat temu, całe g.
Bethesda i dobra fabuła...😂
Good joke.
A kogo właściwie obchodzi fabuła w grach Bethesdy? Przykładowo w takim Skyrimie główny wątek przecież nie był szczególnie porywający i ludzie często go olewali. Pierwsze skrzypce grały tam tak naprawdę otwarty świat i to, co gracz może w nim robić. Oczywiście w grach Bethesdy znajdziemy ciekawe postacie czy wydarzenia, ale umówmy się nie są oni mistrzami pióra.
Gdyby zapytać ludzi, dlaczego grają w gry Bethesdy, to fabuła raczej znalazłaby się gdzieś na trzecim planie. Najważniejsza jest swoboda, eksploracja, rozwój postaci i możliwość robienia tego, na co akurat ma się ochotę.
Coś za coś.
Padłem 😂
w szczególnosci główny watek w wiedzminie 3 z dzikim gonem był tak interesujacy ze mozna było zasnac z nudów
Twoja opinia raczej nie jest miarodajna, skoro lokacje Bethesdy są dla ciebie genialne, a nad fabułą Wiedźmina 3 zasypiasz. Masz prawo mieć swoje zdanie, ale jak to mówią, niektórzy lubią jak im nogi śmierdzą
Super za Wiedźminem 3 nie przepadam (głównie przez gameplay i jak skile,perki się zmieniło względem 2-jki.
Ale questy ,nawet te poboczne były dużo bardziej wciągające i powodowały żę siedziałam jak głupai myśląć komu chce pomóc i czy powinnam.
Skyrim - Lore jest ,racja..ale questy są napisane na kolanie. Pamiętam je tylko dlatego żę parę raze grę zaczynałam (a to bo nowe mody dodałam ,a to bo gra się popsuła). "A kogo właściwie obchodzi fabuła w grach Bethesdy?" to możę niech żadnej fabuł niech nie dają jak tak bardzo ludzi to nie obchodzi twoim zdaniem?. Niech BEthesda zmieni tego głównego pisarza z bodejśćiem "proste i głupie bo gracze i tak nie zrozumieją" ,
SF mimo wszystko pokazuje kierunek jaki studio obrało. Parę w miarę ok questów a reszta to albo coś co mogło być doręczeniem paczki przez kuriera lub mailem.
Patrząc na porówniania scen z głównej fabuły SF i Cyberpunka (np ta słynna scena negocjacji) to wątpię że Bethesda cokolwiek poprawi w TES VI. A nie ,może grafika będzię lekko lepiej wyglądać niż w Skyrimie (bez modów) i nowa mapa ..a wtedy zostanie już tylko sprzedać tą grę w 10 różnych edycjach.
jakiś błąd i dwa razy się wysłało :/
TESY to są normalne crpg i mamy prawo oczekiwać dobrą fabule i ciekawe questy, a ty jeszcze bronisz tych partaczy że niby się w te crpg gra dla czegoś innego 🤦
No to niech bethesda przestanie nazywać swoje gry cprg, i nie wiem, niech je nazwie walking symulator fantasy 😂
Co do fabuly wiedzmina, wiedźmin 3 może nie miał wybitnej fabuły, ale same wątki byly tam genialne, jak watek krwawego batona, skurwiela juniora,czy mordfarga na skellige, czego nie można powiedziec o fabule obliviona czy skyrima
Bethesda od lat ma problem z ciekawą fabułą więc nikt już nic od nich nie oczekuje. I tak, to co robią bardzo dobrze to klimat, świetna eksploracja która daje poczucie podróży i odkrywania nieznanego. To sa najmocniejsze strony ich gier i głównie z tego względu ludzie kupują te gry.
Wymagać trzeba, ale zaś z drugiej strony to ciężko jest zrobić ciekawą fabułę w grze która jest rozwleczona na kilkadziesiąt godzin.
Wy nawet trzech zdań twita nie potraficie przetłumaczyć poprawnie... Po co robić to naokoło?
"The story is even greater." - dobra dobra pięknozębna, już wiemy, że nie grałaś xD
Bethesda, patrząc na ich ostatnie filozofie projektowe, zrobi wielki, megalomański świat z plotem na poziomie Crimson Fleet ze Starfielda. Oni ostatnio mają problem nawet z elementarną logiką wydarzeń - np. przekazanie nam pierwszego statku po prologu Starfielda, to totalny dramat pisarski; "jesteś górnikiem, ale w sumie masz, polataj se - ja zostanę w kopalni za ciebie" 😭
Data premiery kolejnego trailera GTA 6 znana, więc zaczynamy zabawę z TES 6, ta? :P
Nie obchodzi mnie tytuł. Chcę jakichkolwiek informacji.
A co ona miała powiedzieć? Że TES6 śmierdzi gównem i ma ochotę zlikwidować Bethsesdę?
Podtydtuł z 8 liter? High Rock?
8 lat później - Bethesda w końcu wymyśliła podtytuł. Zachowując to tempo, 80 lat zajmie jej skończenie pierwszych modeli, a za 800 w końcu doczekamy się premiery. Strasznie dużo tych ósemek, może to będzie ocena tej gry jak wyjdzie, tyle że w skali na 100?
Wyjątkowo niestrawna jest ta atencjuszka, jak i cały głupi amerykański gówno-marketing, którego niestety pełno wszędzie wokół. A to story is even greater to już chyba halucynacje na miarę twitów Trumpa, chociaż chciałbym się mylić.
Takie pytanko do znawców lore TES, jaka fabuła może być w tes 6? Co tam mogą wsadzić?
Historia zaczyna się od wieży, kończy się jej zniszczeniem, co prowadzi do chaosu, który trawi świat, a kończy się bitwą o zbudowanie nowej wieży. Pętla.
Elfy leworęczne najwyraźniej cofają się w czasie. Historia kończy się wraz z zbudowaniem wieży, co prowadzi do chaosu, który powoli staje się porządkiem, gdy świat się odradza. Stąd pochodzą Redgardowie.
Thalmorowie chcą zniszczyć wieże, ale ostatnią wieżą jest ta, która jeszcze nie została zbudowana. Orkowie odkryją Numidium i wykorzystają je do budowy Wieży Orichalc....(fragment)
Ten post szybko został usunięty i uznany za fałszywy ale w BGS dzieją się teraz tak nieprawdopodobne i jeszcze ten Kirkbride coraz częściej pojawiający się w tle, więc kto wie...
Do tego wywalono religie nordów, Thu'um wcześniej był powszechną sztuką walki i nie miał nic wspólnego ze smocza krwią oraz cały klan Volkihar z dodatku stoi w sprzeczności z lore.
Smoki przecież były zapomniane - i nie było na nie miejsca w lore, poprzesuwano wydażenia by się zmieściły.
No i zmieniono podejście do Thu'um (w Morowindzie był opisywany inaczej, jako powszechnie stosowana sztuka walki a nie coś zarezerwowanego dla wybranych), klanów wampirów (te miały w Skyrimie mieszkać pod jeziorem lodu a nie w zamku) itd.
To jest retcon, może nie jakoś skrajnie inwazyjny ale zawsze, więc przy nowej części tez to spokojnie zrobią jak będą chcieli.
Fabula skyrimie byla licha i pretekstowa, sluzyla tylko do przemieszczania bohatera z miejsca w miejsce, by mogl poznac ten piekny swiat i jego historię. Nigdy gry nie skonczylem, a spedzilem w niej setki godzin.
Fajnie by bylo, gdyby kolejny TES dowiozl swietna fabule, ale nie spodziewam się tego. Oczekuje za to kolejnego cudnego swiata, pelnego lochow do zwiedzenia. Nawet jezeli beda ekrany ladowania :)
A zdajecie sobie sprawe że mogła po prostu dać losową ilość tych gwiazdek, po prostu by była "cenzura"? xD
"The story is even greater." Nawet nie wiem jak to skomentować.
Ależ ona ma punchable face, człowiek się brzydzi przemocą, a tu aż ręka świerzbi
Ci, którzy dziś marudzą na Elder Scrollsy, jeszcze za kilka lat zatęsknią za tego typu grami, gdy rzeczywiście koncerny przestaną je produkować, co moim zdaniem nastąpi, ze względu na rachunek zysków do kosztów. Koszty produkcji tego typu gier rosną bowiem wykładniczo, a zyski lekko spadają.
W tej chwili jest lub powstaje kilka projektów, jak ja to nazywam "Elder Scrolls wannabe" z niższej półki cenowej:
ArdenFall
Daggerfall Unity
Dread Delusion
The Bloodline
The Lantern of Laughless Saint
Tainted Grail
Wayward Realms
Czas pokaże czy będą lepsze od ES6. Z tej listy na razie jestem zachwycony Tainted Grailem, ale wielu graczy narzeka na grafikę tego tytułu. Często są to ci sami gracze, którzy krytykują Bethesdę. Widzę tu niekonsekwencje.
Każda kolejna gra Bethesdy jest gorsza od poprzedniej. Tragiczne fabuły, tragiczny warsztat pisarski (za który odpowiada jeden z największych grafomanów w branży), tragicznie napisani NPC/towarzysze, z gry na grę mechaniki są coraz bardziej ogłupianie pod konsolowców z ADHD. Nie zdziwię się jak w TES VI zupełnie zrezygnują z jakichkolwiek statystyk na rzecz głupich perków (bo te nie przerastają intelektualnie konsolowców).
Ostatnią dobrą grą tego studia był Morrowind. Period.
Wspaniale było móc pokazać Ci ********. Dziękujemy za miłe słowa i wspaniałą wizytę.
To się czyta w taki sposób jakby to była opinia na jakiejś roxie XD
Po Fallout 4, F76 i Starfieldzie nie wiem jak można spodziewać się po Bugthesdzie czegokolwiek dobrego.
Cóż. Nie ma potrzeby kłamać lepiej nic nie mówić. Widać że kobieta nie widziała ani tej ani nie grała w żadną poprzednią grę z serii TES. Jedynie ze względów promocyjnych chciała coś powiedzieć. W mojej opinii ta babka doprowadzi do ruiny dział xboxa.
A te 8 gwiazdek to celowy zabieg marketingowy aby wywołać hype i sztuczną dyskusję w sieci. Natomiast to co widać to fakt że Todd (co ciekawe jego imię w j staroangielskim oznacza lisa) trzęsie portkami po ostatniej fali zwolnień.
Tylko niech nie wypuszczaja nowego Elder Scrolls na obecne konsolowe graty. Niech robia jeszcze z 2,3 lata i niech dawaja to na PS6!
Co do 30 FPSów to już wina twórców. Skoro TLOU2 w 2020 roku chodziło w 30 FPSach stabilnie i wygląda lepiej niż niektóre gry wychodzące obecnie to gry z 2013-14 itd. nie mogły chodzić w 60? Pieprzenie, żeby uzasadnić swoje lenistwo tym bardziej, ze cześć gier wychodzących np. 4-5 lat później nawet jeśli nie miały 60 to były klatki odblokowane i wychodziło np. 40.
Ale co Ty porównujesz? Gry od studiów Sony zawsze będą wyglądały lepiej od gier multiplayformowych bo są robione konkretnie pod ten jeden sprzęt, a na optymalizacji spędza się w cholerę czasu.
Tak samo jest z grami Rockstar, które są robione w pierwszej kolejności na konsole, a ich produkcja trwa kilka ładnych lat.
Nie, nie mogłyby chodzić w takiej grafice i w 60 klatkach bo ps4 ma po prostu zbyt mało mocy, a tego nie przeskoczysz.
Pożyjemy zobaczymy, oby cię tylko nie zwolnili słoneczko z roboty zanim długo wyczekiwany TES6 ujrzy światło dzienne.
Bo w tej twojej firmie to norma.
i pomyśl kto jest właścicielem bethesdy w której ostatnio była masa zwolnień, dlatego nowego fallouta rrobi obsidian.
Zabawniej będzie jak jej puścili nagraną rozgrywkę z jakieś wczesnej alfy i powiedzieli patrz Asia, to jest nowy TES możesz pograć. Ona siadła i myślała, że idzie do przodu po naciśnięciu W nie będąc świadomą że jest robiona w balona 🤪