Pasywna agresja az bijaca z wypowiedzi tego kolezki, oraz to ze nazywa tworczosc Szekspira proza... no coz.
To musi byc wpanialy szef i wspaniale miesce do pracy.
Chyba jednak sklaniam sie, by uwierzyc developerce.
btw. Mam nadzieje ze amatorzy AI kupia ta gierke, przeciez AI zrobi dobrze. Napewno bedzie dobra. haha
Samo to, że ten typ "scenarzystka" xD napisał swój komentarz na bluesky już mówi z kim mamy do czynienia i że powodów do zwolnienia faktycznie musiało być więcej.
Chłop się tak oburzył, w obronie jakiegoś slopa. Może jego powinno się zastąpic LLM'em?
Samo to, że ten typ "scenarzystka" xD napisał swój komentarz na bluesky już mówi z kim mamy do czynienia i że powodów do zwolnienia faktycznie musiało być więcej.
🤡🤡🤡
Pasywna agresja az bijaca z wypowiedzi tego kolezki, oraz to ze nazywa tworczosc Szekspira proza... no coz.
To musi byc wpanialy szef i wspaniale miesce do pracy.
Chyba jednak sklaniam sie, by uwierzyc developerce.
btw. Mam nadzieje ze amatorzy AI kupia ta gierke, przeciez AI zrobi dobrze. Napewno bedzie dobra. haha
Już bardziej sens ma teza, że "woke" nie jest tu najgorsze, a to, że twórcy skupiają się na dodawaniu tego w treści, a nie na stworzeniu dobrej historii, tyle, że to zawsze koniec końców zostanie w polu spekulacji. Ja to trochę sceptycznie podchodzą do poziomu pisarstwa wybieranych na to ludzi w ogóle i wątpię, że poglądy mają tu wiele do rzeczy... no i jeszcze jest ten niewiadomy czynnik wpychania się wydawcy do produkcji, z czego rzekomo w Biowarze było to nagminne.
No i ostatnia rzecz, to też jest równie mnóstwo przykładów, gdzie też tego woke jest mniej (ale wystarczająco by narzekać) lub więcej, a koniec końców odnoszą sukcesy. BG3 jest podawane często w tym kontekście i nawet widziałem argument, że poza tym nic nie ma :D ale w takim DOS2 też było dużo i też był ten system romansów, gdzie wszyscy lgnęli do protaga. W Hadesach jest tego sporo, a dla wielu są to jedne z najlepszych gier indie, Stardew Valley w sumie też trochę tych elementów ma (nawet pomijając homoseksualne małżeństwa, to głównym antagonistą jest kapitalistyczne korpo, woke do potęgi!), kilka gier SONY, gdzie przy niektórych nawet współpracowało SweetBabyInc nadal wyszły obronną ręką i większości graczy się podobała, ostatnio ktoś wymieniał tu Cyberpunka za paradę równości w grze (napisał jakby występowała dosłownie), no i też ostatnio dość często na forum widywałem narzekania na woke w kontekście KCD2... gdzie na tym samym forum chyba nawet wygrało w ankiecie na grze roku. Z filmów to i ostatnio Odyseja to jest według mnie bardzo dobitny przykład. Skupiono się czarnej Helenie, transie grającym Achillesa (co się nawet nie sprawdziło, ale wyrok wydano na długo przed premierą i to też o czymś świadczy), chociaż kto czytał pierwowzór ten wie, że ich rola w eposie jest znikoma. Finalnie film rozbił bank oraz został ciepło przyjęty, bo znaczna większość ludzi nie uległa masowej histerii, którą propagowała dość głośna i duża, ale jednak mniejszościowa grupa.
Dungeon Siege: W imię króla, Alone in the Dark: Wyspa cienia, Dom śmierci, Quo Vadis, Botoks, Fantastyczna Czwórka, Kac Wawa, Na układy nie ma rady, Yyyreek!!! Kosmiczna nominacja, Gulczas, a jak myślisz?, Rekinado, Mortal Kombat 2: Unicestwienie, Uniwersalny żołnierz II: Towarzysze broni, The Drawn Together Movie: The Movie!, Terminatorzy, Trole 2, Pass Thru, Manos - Ręce przeznaczenia,
Plan dziewięć z kosmosu, Far Cry, Misiek w Nowym Jorku, Chłopaki z kubła na śmieci, Dragonball: Ewolucja, Ostatni Władca Wiatru, Zdarzenie, Szczęki 4 - Zemsta, Pora mroku, Pięćdziesiąt twarzy Blacka, BloodRayne, W imię króla 3: Ostatnia misja, BloodRayne 2: Uwolnienie, Bloodrayne – Krwawa Rzesza, Władca pierścionka, Puchatek: Krew i miód, The Star Wars Holiday Special, Jack i Jill,
Pijawki, The Amazing Bulk, Koszmarny lot, Ostatnie Rekinado: Ząb czasu, Transmorfersi, Amerykańskie okręty wojenne, Zagłada Pompei, Atlantyda upadła, Ziemiostrofa, Rekiny z plaży, Piraniokonda, Thor wszechmogący, Zlodowacenie, Porady na zdrady, Megaszczęki kontra megamacki, Megapyton kontra gatoroid, Gryf z krainy ciemności, Tornado zagłady, Pogromca olbrzyma, Świąteczna przygoda,
Żołnierze kosmosu II, Pirania 3D, Bitwa pod Wiedniem, Robin Hood: Początek, Diablo. Wyścig o wszystko, Doom: Anihilacja, Zagłada z kosmosu, Pułapka czasu, Obcy - Początek,Obcy świt, Ogniste żądła, Pająki, Rekin w Wenecji, Królestwo węża, Bunt maszyn, Kosmiczna misja, Dzień, w którym Ziemia zamarła, Podwodna bestia, Rekin widmo, Narodziny bohaterów, Smoki Camelotu, Putin, Notatnik śmierci
Jest różnica między daniem wyboru graczowi, a wpychaniem na siłę i odebraniem możliwości pominięcia/likwidacji.
Z takim zarządem to nic dziwnego że Saber od czasu Snowrunner nie miał żadnego większego sukcesu a i z tamtej gry już 5 rok obcinają kupony
Chłop się tak oburzył, w obronie jakiegoś slopa. Może jego powinno się zastąpic LLM'em?
Czemu to zawsze jest „odpowiedź na bluesky”…? Patrząc na reputację tego miejsca pokazuje to, że ten koleś w garniturze ma rację na temat tej scenarzystki.
Właśnie nieco zacząłem obawiać się o losy Space Marine 3.
A ja myślałem, że cały mainstream filmowy, muzyczny i growy jest pisany przez ai od wielu lat xD

Dobrze, że ją zwolnił bo widać, że chciała swoje propagandy wciskać do gry. Współczesna historia pokazuje, że "zróżnicowane zespoły" tworzą kiepskie gry.