Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Szaleństwo! Gracze kupują jeszcze więcej kart graficznych, mimo, że są horrendalnie drogie

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
12.09.2026 14:18
IIIIIIIIIIIIII
1
odpowiedz
IIIIIIIIIIIIII
92
Generał

Wychodzi na to że gracze nie mają mózgu... Ja na gtx 1060 przetrwałem 6 lat. A potem kupiłem rtx 4070 i ta karta mi starczy na 3-5 lat.

12.09.2026 14:26
Maverick0069
1.1
1
odpowiedz
Maverick0069
123
THIS IS THE YEAR

IIIIIIIIIIIIII Starczy Ci i na 10 jak przeżyjesz bez Raj sracingu i innych dziwolągów.

12.09.2026 14:20
2
odpowiedz
NekoRei
7
Pretorianin

Bo ludzie czekali aż ceny zaczną spadać, ale nic na to nie wskazuje a do tego co miesiąc mamy kolejne podwyżki. Jak już jest i tak drogo to lepiej kupić teraz niż za kilka miesięcy jescze drożej albo nie kupić już w ogóle i później czekać znowu lata czy ileś. Sam miałem taką sytuację po covidzie gdzie karty poszły w górę o 2x a nawet więcej i wtedy zrezygnowałem z zakupu pc a później to już były inne wydatki, trochę hype opadł i tak jeszcze 5 lat siedziałem na konsoli. Na szczęście drugie podejście okazało się sukcesem i udało się wycelować w dobry moment (czerwiec 2025) a konsola ps5 wylądowała w śmietniku gdzie jej miejsce i miejsce sony buahahha hahaha

post wyedytowany przez NekoRei 2026-09-12 14:21:48
12.09.2026 14:25
Maverick0069
3
odpowiedz
Maverick0069
123
THIS IS THE YEAR

A ileż to trzeba by zadzwonić do bociana?

12.09.2026 14:42
4
1
odpowiedz
AdrianGie
47
Centurion

XD! Brawo. Podnieście jeszcze ceny, goje i tak kupią

12.09.2026 14:44
Pablo M3
5
odpowiedz
Pablo M3
0
Chorąży
MAX

Nie nazwałbym paniką tego, że ktoś idzie do sklepu, bo wszystko wskazuje na to, że "taniej to już było". Mnie problem samej karty nie dotyczy, bo korzystam z laptopa, ale to co mam teraz kosztowało mnie sporo mniej niż 10 tysięcy. Nowy rzut dokładnie tego samego (!!) sprzętu widziałem już w cenach sięgających 12-13 tysięcy - i to w tym samym sklepie... Klient podejmuje decyzję w zależności od okoliczności - jeśli potrzebuje TERAZ czegoś do 5 tysięcy, to raczej nie będzie czekał aż cena tego skoczy do 7, bo nie daj Boże ktoś pomyśli, że panikuje. Jeśli jako użytkownik przewiduję dalszy skok cen (i to nie bezpodstawnie), to nie ma to z paniką wiele wspólnego.

Panika to była jak papier toaletowy z Biedronek znikał parę lat temu :D Kiedy wszyscy zapewniali, że papier był, jest i będzie, a ludzie i tak ślepo wierzyli, że zaraz go zabraknie. No i przez tych ludzi brakowało... Ale z kartami jest jednak inaczej, bo w gruncie rzeczy wiesz, że karty będą, ale jesteś świadom, że zaraz będą droższe. Z giełdą jest podobnie - jak widzisz, że jakieś przedsiębiorstwo upada to nie czekasz, aż upadnie do zera, tylko ratujesz co się da. I to też nie jest panika.

post wyedytowany przez Pablo M3 2026-09-12 14:48:06
12.09.2026 14:45
Drackula
6
odpowiedz
Drackula
285
Bloody Rider
PLUS

Kolejny zabawny wątek. Tragedia jakby to był produkt pierwszej potrzeby, niczym chleb :)

12.09.2026 14:57
7
odpowiedz
szlekjacob
18
Chorąży

Czy na pewno takie drogie? Ja po premierze 4080 musialem dac 6k za nia i to z outletu, a teraz mozna kupic podobna RX 9070 XT za 3,5k.
Wiec srednio sie zgodze, ze jest drozej. Z tym, ze to co zaoszczedzisz na GPU trzeba i tak dorzucic do ceny RAMu.

post wyedytowany przez szlekjacob 2026-09-12 14:57:44
Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl