Komentarze do wiadomości: „Szaleńcy z ambicją większą niż rozum.” Twórca Operation Flashpoint i Army wspomina początki studia, a jego pierwsze wielkie dzieło dostanie remaster

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
23.06.2026 14:27
doom45
1
odpowiedz
doom45
22
Stealth Marine

Bardzo fajnie👍

23.06.2026 14:47
Morena
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Morena
0
Legionista

W gry militarne nie gram już tak dużo jaki kiedyś ale OFP umieściłbym w ścisłej czołówce najlepszych gier w jakie grałem. Do dziś pamiętam jak zasuwałem na pocztę odebrać big boxa :) Na szczęście miałem sprzęt, którego ta gra nie spaliła chociaż różowo też nie było.

Grałem w to miesiącami, kampania była fenomenalna, wielka szkoda, że Bohemia w kolejnych częściach nie była w stanie zaoferować choćby w połowie tak dobrej jak tutaj. Cały czas pamiętam część misji, choćby jak zostaliśmy zestrzeleni i w lesie się ukrywaliśmy, czołgając i unikając patroli, jeden wystrzał i od razu się ginęło, emocji było co nie miara. Albo jak podczas ucieczki z obozu, udało mi się ukraść Hinda, rozwalić ten obóz, odlecieć, odszukać swoją bazę i wylądować. Pikne czasy :)

To demo na pewno sprawdzę. Papa Bear out!

post wyedytowany przez Morena 2026-06-23 15:20:36
23.06.2026 15:39
doom45
2.1
odpowiedz
doom45
22
Stealth Marine

Morena "Cały czas pamiętam część misji, choćby jak zostaliśmy zestrzeleni i w lesie się ukrywaliśmy, czołgając i unikając patroli, jeden wystrzał i od razu się ginęło, emocji było co nie miara" - też to pamiętam a chwilę wcześniej po prostu biegaliśmy za dowódcą i innymi gdzie praktycznie biegaliśmy na tyłach (chyba dobrze pamiętam?), wydawało się że będzie dość prosto a tutaj nagle wszyscy giną i trzeba było się bawić w survival.

23.06.2026 15:31
Sarafan
3
odpowiedz
Sarafan
43
Konsul

W sumie to nie wiem czy ten remaster jest potrzebny, bo już dawno gra została przeniesiona na silnik Arma 3. Co prawda rozwiązanie to ma pewne wady gameplayowe, ale pod względem graficznym fanowski "port" jest nieporównywalnie lepszy.

post wyedytowany przez Sarafan 2026-06-23 15:32:39
23.06.2026 15:43
4
odpowiedz
rybka5
27
Centurion

Do dziś mam flashbacki z misji gdzie zestrzelili nasz śmigłowiec i musieliśmy się przedostać do punktu ewakuacyjnego przez terytorium wroga. Niby tak niewiele ale emocje były bo byliśmy na 1-2 strzały, a zapisów brak.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl