Komentarze do wiadomości: Syn powrócił. Trylogia remake'ów God of War przypomni nam, jak rozpoczęła się historia Kratosa

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
13.02.2026 00:25
Vahrion
1
2
odpowiedz
Vahrion
11
Legionista

Ciekawe czy to będzie taki pełnoprawny remake, czy tak szumnie nazwane, a wyjdzie jakiś większy remaster. Szkoda, że nie pokazali kompletnie nic :/

13.02.2026 00:40
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Centurion

Vahrion szczerze raczej możemy założyć że to remaster na silniku trójki niż god of war ragnraok. Musieliby zrobić całkowity reset by to zrobić sensownie...

13.02.2026 00:27
2
1
odpowiedz
Akuzativ1994
28
Konsul

Błagam, tylko nie stylu nowych GoDów. O ile walki z bossami i inne kluczowe momenty to czysty GoW, tak ten półotwarty świat z setkami skrzyneczek to według mnie nietrafiony pomysł. Jestem potężnym Kratosem! Ale najpierw otworze 153 skrzyneczkę z duperelą w środku. Taki zabieg był spójny w nowych Tomb Raiderach, a nie w tego typu grze. Jak nie macie czym wypełnić nawet półotwartego świata, to nie róbcie go nawet półotwartego. Który, że nie dość ze w 80% wypelniony samymi znajdzkami, to przez swoje korytarzowe labirytny bardziej denerwował niż bawil przy ciągłym backtrackingu

13.02.2026 00:39
DarthMadara
3
odpowiedz
1 odpowiedź
DarthMadara
2
Centurion

Niby fajnie, ale... a co z wstąpieniem? Czemu go aż tak się wstydzą? III dwa razy już została wydana...
No i skoro nic nie pokazali... czy ja wiem czy jest sens wracać, za 2 lata dopiero...
No i co z kontynuacją? Co z tym kosmicznym projektem?

13.02.2026 02:02
Ognisty Cieniostwór
3.1
Ognisty Cieniostwór
56
Senator

DarthMadara Ze Wstąpieniem jest taki problem, że jest to generalnie spoko slasher, ale słaby GoW. Poza tym fabularnie jest zbyt oddalony od głównej trylogii, bo pomiędzy jest jeszcze jeden ze spin-offów z PSP, które też zostały pominięte.

13.02.2026 00:49
4
odpowiedz
toyminator
95
Senator

No w końcu..mam nadzieję że wejdzie to potem na PC ;D  I jestem w szoku że remake a nie remastered ponownie. A ta mała gierka z młodym Kratosem spoko.

13.02.2026 01:11
DarthMadara
5
odpowiedz
DarthMadara
2
Centurion

A gdzie Wstąpienie? Przecież był bardzo spoko i w porównaniu do III nie było wersji dla PS4.

13.02.2026 02:08
RoyPremium
6
odpowiedz
RoyPremium
29
Konsul

Jaki jest sens takich zapowiedzi? Super, że to robią, ale skoro nie mają nic, to niech siedzą sobie w spokoju i ujawniają projekt, jak już jest co pokazać. Teraz tylko bez sensu presję na deweloperów narzucono, by robić to szybko i tylko ferment niepotrzebnie się będzie tworzył w kontaktach ze społecznością.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl