Błagam, tylko nie stylu nowych GoDów. O ile walki z bossami i inne kluczowe momenty to czysty GoW, tak ten półotwarty świat z setkami skrzyneczek to według mnie nietrafiony pomysł. Jestem potężnym Kratosem! Ale najpierw otworze 153 skrzyneczkę z duperelą w środku. Taki zabieg był spójny w nowych Tomb Raiderach, a nie w tego typu grze. Jak nie macie czym wypełnić nawet półotwartego świata, to nie róbcie go nawet półotwartego. Który, że nie dość ze w 80% wypelniony samymi znajdzkami, to przez swoje korytarzowe labirytny bardziej denerwował niż bawil przy ciągłym backtrackingu
Ciekawe czy to będzie taki pełnoprawny remake, czy tak szumnie nazwane, a wyjdzie jakiś większy remaster. Szkoda, że nie pokazali kompletnie nic :/
Błagam, tylko nie stylu nowych GoDów. O ile walki z bossami i inne kluczowe momenty to czysty GoW, tak ten półotwarty świat z setkami skrzyneczek to według mnie nietrafiony pomysł. Jestem potężnym Kratosem! Ale najpierw otworze 153 skrzyneczkę z duperelą w środku. Taki zabieg był spójny w nowych Tomb Raiderach, a nie w tego typu grze. Jak nie macie czym wypełnić nawet półotwartego świata, to nie róbcie go nawet półotwartego. Który, że nie dość ze w 80% wypelniony samymi znajdzkami, to przez swoje korytarzowe labirytny bardziej denerwował niż bawil przy ciągłym backtrackingu
A perspektywa taka jak w nowych GoW'ach jest jeszcze bardziej bez sensu, z wielu powodów.
Równie dobrze mozesz powiedzieć, że Counter Strike ma to samo, bo tam też się otwiera skrzynki xD
xD
Głupiutkie porównanie, grałeś w ogóle w pierwsze części? Bo przypominam ci, że było tam od zajebania skrzyń, z których wylatywały kulki mocy.
Więc jeśli miałbym wybierać pomiędzy takimi skrzyniami, a skrzyniami ze sprzętem, to wolę sprzęt.
Inna sprawa, że faktycznie było ich za dużo. Lepiej niech skupią się na większej ilości przeciwników, bo to było największym problemem nowych części, a nie skrzynie.
No i sam przyznałeś mi racje. Skala użycia tych skrzyń jest całkiem inna. W oryginałach masz je po prostu po drodze, nie angażują one gracza, sa one w tle, bo Kratos to nie Lara Croft. W nowych czesciach zdobycie ich zajmuje dosłownie kilkanascie godzin, mocno odrywają od właściwej rozgrywki, rozmydlają ją, jest mnóstwo odnóg na mapie zrobionych tylko po to, by otworzyć kolejną durną skrzyneczkę. Bardzo często otwarcie ich wymaga rozwiązania jakiejś durnowatej zagadki, która rozwiązałoby 4 letnie dziecko. No ale zawsze zajmie to ciut więcej czasu, a tylko o to w tym chodzi. W sztucznym przedłużaniu rozgrywki, szkoda, ze kosztem charakteru calej gry. A my nie mamy wyboru, musimy je zbierać bo zwiększają one HP i inne takie.
Tak jak mówiłem, skrzynie w oryginalach, a nowej serii to dwa różne światy i nie maja one ze sobą nic wspolnego
Niby fajnie, ale... a co z wstąpieniem? Czemu go aż tak się wstydzą? III dwa razy już została wydana...
No i skoro nic nie pokazali... czy ja wiem czy jest sens wracać, za 2 lata dopiero...
No i co z kontynuacją? Co z tym kosmicznym projektem?
Nie było wersji na PS4 bo zbyt słabo się sprzedała i była słabo oceniana. Więc nie liczylbym na to że wrócą do tej gry.
No w końcu..mam nadzieję że wejdzie to potem na PC ;D I jestem w szoku że remake a nie remastered ponownie. A ta mała gierka z młodym Kratosem spoko.
A gdzie Wstąpienie? Przecież był bardzo spoko i w porównaniu do III nie było wersji dla PS4.
Jaki jest sens takich zapowiedzi? Super, że to robią, ale skoro nie mają nic, to niech siedzą sobie w spokoju i ujawniają projekt, jak już jest co pokazać. Teraz tylko bez sensu presję na deweloperów narzucono, by robić to szybko i tylko ferment niepotrzebnie się będzie tworzył w kontaktach ze społecznością.
Z jednej strony zajebiście, z drugiej obawy, że jeżeli robią na świeżo od podstaw to ugrzecznią wiele rzeczy, dzisiaj takie ilości gore i cycków mogą nie przejść w sony....
Super. Pierwsza trylogia była świetna. Nordycka opieka nad wkurzającym szczylem była już taka meh. Czekam.
Mnie to bardziej martwi czy te rimejki nie będą ugrzecznione, wolałbym już chyba remastery w stylu Obliviona. I by wyszły na pc.
Znowu odświeżenie? Pytanie, czy Sony zdecyduje się na wersję PC.
Nie rozumiem fanów sony, exy typowo od sony na ps5 zliczyć można na palcach jednej ręki a tu się kurde cieszą że kolejny remake.
Psst, klasyczne GoWy wyszły tak dawno, że zdążyło się pojawić całe nowe pokolenie graczy, które ogrywało jedynie najnowsze dwie odsłony. Gracze nie żyją wiecznie, a nowi wciąż się rodzą
Niebiescy kupią wszystko nawet syf z logiem PS.
Tu nie ma co szukać od nich logiki, to mental z którym nie pogadasz.
Ujawnił jednak, że do roli Kratosa powróci T.C. Carson.
MEGA wiadomość. Christopher Judge we współczesnej interpretacji Kratosa jest świetny, ale jego głos średnio pasowałby to Kratosa z tamtej ery. :>
Aha remake? I pewnie oczywiście dostosowany do "współczesnej widowni". Dziękuje. Postoję. Czy może raczej oleje temat.
A to nie ma być remake graficzny jak oblivion albo shadow of the colossus, demon souls, diablo 2 resurrected? Że tylko oprawa graficzna będzie nowa a gre pod spodem będą takie same bez zmian? Ja bym tak wolał.