Żeby scalpować sprzęt który i tak już jest za drogi (dzięki AI) to nie wiem co trzeba mieć w głowie
No trzeba przyznac ze kompletnie brak tu logiki w wykupowaniu tego sprzetu, mozna tylko spekulowac co ludzia odbilo.
Inwestycja na przyszlosc?
Odsprzedaz i tak bezuzytecznego urzadzenia?
Burzuazja Japonczykow?
Wiara w optymalizacje sprzetu?
Glupota?
Za duzo zmiennych zeby cos stwierdzic.
inni nie mogą i będą sobie racjonalizować a w międzyczasie reszta kupi.
oczywiście ponad tymi wszystkimi są tacy co mogą al nie kupią bo nie chcą ale ich opinia ma zerowe znaczenie.
bo konsol już nie ma.
Corsair... no jak ktoś marudzi na ceny Steam Machine, to tutaj dopiero może mieć używanie.
Minisforum - gorsze bebechy, wyższe ceny i w sumie tak jak w Playnix - problemy z dostępnością.
Jedyna realna cenowa alternatywa to budowa typowego standardowego PC - wtedy za podobną kwotę, idąc najtańszymi bebechami faktycznie poskładamy coś, co wyciągnie te 30% więcej FPS (może nawet lepiej jak uda się dorwać używane części). ALE to już nie jest takie samo urządzenie (małe, ciche, energooszczędne) tylko wielka prądożerna kobyła, z głośnymi wentylatorami (idąc po najniższej linii oporu będzie głośno i gorąco) .
Dlatego jak sam straciłem ochotę na Steam Machine w tej cenie, tak w sumie dalej uważam to za całkiem niegłupie urządzenie pod TV - fakt, mogłoby być taniej, ale jeszcze nie zbliża się do takiego Corsaira, który podobny sprzęt pewnie wyceniłby na 10tys zł...
Żeby scalpować sprzęt który i tak już jest za drogi (dzięki AI) to nie wiem co trzeba mieć w głowie
Mimo wszystko, Steam Machine samo w sobie złe nie jest. Wystarczy w zupełności. Jedyna wada, to mogłoby być te "30% lepsze" i chodzi albo o obniżenie o tyle ceny, albo podniesienie wydajności (by tą cenę uzasadnić) i wtedy sprzedawałoby się świetnie.
Tak czy inaczej, Valve raczej nie dołoży do interesu, pewnie sprzedadzą tego cały pierwszy i może nawet drugi nakład - sukcesu zwyczajnie nie będzie, ale tragedii pewnie też nie.
Rzucili 10 sztuk to i się wyprzedał. Taki sam pic jak z tymi losowaniami. Ma to pokazać że to jest jakiś super uper sprzęt.
A ja dalej pytam gdzie Half-Life 3? Przecież pisaliście na forumach że będzie...
Nie dziwie się że wyprzedał w Japonii mały kompaktowy ale mam dziwne wrażenie że to jest że to typowe oszustwo bo nie podali ile się wyprzedało bo jeśli wrzucili 1000 albo nawet 10000 to typowa psychologiczna zagrywka żeby nagonić ludzi niezdecydowanych wrzucają na rynek mało ilość ona się sprzedaje a później trąbią wielki sukces jakby miliony sie sprzedali
Na wartości sporo nie wzrośnie, kiedy unikalność powiedzmy jak np. w ps2, gdzie samemu nie stworzysz maszyny z tym systemem tak za niedługo pojawi się wysyp klonów ze steam os, w fajniejszych może obudowach, lub nawet do wydrukowania sobie samemu. Steam chce spopularyzować swój system i tyle.
A czy to nie zostało wykupione przez scalperów, nawet w celach sprzedaży do Europy? Wydaje mi się to niemal oczywisty powód, który nie został wspomniany.
Wiadomo, część to dalej mogą być scalperzy, ale takie coś odsiewa zdecydowaną większość z nich.
Można kupić więcej niż jeden.
pewnie nie potrzebnie dodałem ten cytat